Ministerul Dezvoltării va elabora Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor

A.B.
Miscellanea / 10 martie 2021

 Ministerul Dezvoltării va elabora Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de astăzi, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), Tezele prealabile ale Codului amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor, primul pas către elaborarea noului act normativ, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

În prezent, aceste domenii sunt reglementate de 21 de legi, ordonanţe, hotărâri şi ordine diferite, fapt pentru care este nevoie de o nouă reglementare clară, adaptată contextului realităţilor contemporane naţionale şi internaţionale, şi coerentă în ceea ce priveşte definiţiile, termenele şi procese reglementate, a anunţat ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, Cseke Attila.

"Conform normativelor în vigoare, pentru o locuinţă unifamilială şi o clădire cu 100 de apartamente, trebuie parcurşi aceeaşi paşi pentru autorizarea construcţiei. Totodată, termenele de valabilitate a avizelor diferă, astfel încât, până obţinem toate avizele, primele expiră. Scopul nostru este de a simplifica acest proces, iar avizele să fie obţinute de la un singur ghişeu" - a arătat ministrul.

Ministerul a demarat un studiu de specialitate pentru a evalua lacunele reglementărilor în vigoare. Analiza a arătat o dublare sau triplare a avizelor necesare în cadrul aceleiaşi proceduri, la aceeaşi investiţie, o diferenţă între procedura de autorizare a construcţiilor mici faţă de investiţiile mari, iar cele 21 de acte normative utilizau definiţii diferite, fapt care rezulta într-o reglementare interpretabilă. "Vom elabora reguli clare, echitabile, pentru a simplifica procedurile în domeniul construcţiilor şi al urbanismului" - a subliniat Cseke Attila.

Codul amenajării teritoriului, urbanismului şi construcţiilor va fi corelat cu reglementările Codului Fiscal şi principiile aprobate în Tezele prealabile ale Codului patrimoniului cultural. Proiectul de act normativ va fi elaborat pe baza Tezelor prealabile adoptate astăzi de Executiv, şi va fi supus dezbaterii publice în vara acestui an.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb