Ministrul de Interne a dispus activarea comitetelor pentru situaţii de urgenţă

Adina Lateş
Miscellanea / 15 ianuarie 2016

Circa 22.000 de angajaţi pregătiţi să intervină

Ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus ca în toate judeţele aflate sub avertizare meteo să fie activate comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, iar acestea să aibă în atenţie zonele cunoscute ca fiind cu risc de înzăpezire, conform analizei de risc efectuate la nivelul ultimilor 5 ani.

Potrivit unui comunicat, MAI este pregătit să intervină în aceste zile, în sprijinul autorităţilor locale, cu aproximativ 22.000 de pompieri, poliţişti şi jandarmi, care au la dispoziţie aproape 5.000 de mijloace, aceste forţe şi mijloace putând fi suplimentate, în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo.

Ministrul Tobă a condus vineri o şedinţă tehnică, în sistem de videoconferinţă, cu prefecţii şi şefii structurilor centrale şi teritoriale ale MAI, pentru dispunerea măsurilor preventive în contextul avertizărilor cod galben şi cod portocaliu de intensificare a vântului, ninsori şi viscol, emise de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În cadrul videoconferinţei, Tobă a cerut informarea permanentă a cetăţenilor pentru evitarea unor situaţii de pericol, intervenţia rapidă pentru limitarea efectelor fenomenelor meteorologice şi monitorizarea modului de derulare a contractelor de deszăpezire.

''În condiţii de viscol puternic, Poliţia Rutieră, împreună cu administratorii drumurilor, vor lua măsuri preventive de închidere temporară a drumurilor pe care nu se mai poate circula în condiţii de siguranţă şi va îndruma conducătorii auto pe rutele ocolitoare. Orice decizie de restricţionare temporară a circulaţiei va fi adusă la cunoştinţa opiniei publice'', se mai arată în comunicatul citat.

La şedinţă au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Transporturilor, ai Ministerului Energiei, Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ministerului Apărării Naţionale, precum şi ai altor instituţii cu atribuţii pentru intervenţia în situaţii de urgenţă.

ANM a emis, vineri, două avertizări meteorologice cod galben şi cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ şi viscol, valabile de sâmbătă seara, de la ora 20:00, şi până duminică seara, la ora 20:00, în mai multe judeţe ale ţării.

Potrivit meteorologilor, începând din data de 16 ianuarie, ora 20:00, sub cod galben se vor afla judeţele Vaslui, Bacău, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Argeş, Teleorman, Olt, Vâlcea, Dolj, Gorj, Mehedinţi.

Codul portocaliu se instituie în judeţele Buzău, Prahova, Ilfov (inclusiv municipiul Bucureşti), Giurgiu, Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Vrancea, Galaţi.

În judeţele Tulcea şi Constanţa, viscolul va avea intensitatea maximă începând din primele ore ale zilei de duminică.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb