Ministrul interimar al Sănătăţii, a fost vaccinat anti-COVID cu doza a treia

G.B
Miscellanea / 28 septembrie 2021

Cseke Attila

Cseke Attila

Cseke Attila, ministrul interimar al Sănătăţii, a fost vaccinat anti-COVID cu doza a treia, astăzi, în prima zi în care a început imunizarea cu a treia doză în România, potrivit g4media.

Cseke Attila a primit a treia doză la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Persoanele vaccinate care au cel puţin şase luni de la administrarea dozei a doua de vaccin se pot programa pe platforma RoVaccinare sau se pot prezenta la centrele de vaccinare.

Iniţial, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că în prima fază doza a treia va fi rezervată pentru persoanele vârstnice, cele cu boli cronice şi personalul medical. Guvernul a decis însă ca oricine a încheiat schema de vaccinare de cel puţin 6 luni să poată să primească doza a treia.

Amintim că, în România, campania de vaccinare a început cu personalul medical şi la scurt timp cu persoanele de peste 65 de ani, cele înregistrate cu boli cronice şi angajaţii din instituţii considerate "esenţiale". Pentru toate aceste categorii au trecut peste 6 luni de la încheierea schemei iniţiale de vaccinare.

Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea anti-COVID (CNCAV) susţine că a treia doză este ferm recomandată persoanelor cu risc mare de dezvoltare a unor forme severe - persoane vulnerabile: cei peste 65 de ani, cu boli cronice (indiferent de vârstă), persoanele din centrele medico-sociale şi alte categorii vulnerabile prevăzute în strategia naţională de vaccinare; persoanelor cu risc mare de expunere: personal medico-social şi din învăţământ.

Accesul la vaccinare este permis şi altor categorii de populaţie, care au cel puţin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală.

Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe bază de ARN mesager, indiferent de schema iniţială. Astfel, persoanele vaccinate cu Astra Zeneca vor primi doza 3 cu unul dintre vaccinurile produse de companiile Pfizer&BioNTech sau Spikevax (Moderna).

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. delir total

    pe de alta parte, in cazul lui...da, e gras. 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb