Ministrul Sănătăţii trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie

Laura Boico
Miscellanea / 1 iunie 2016

Actualizare 13:00 Dr. Monica Pop: "Sunt de acord ca directorii de spitale să nu fie numiţi politic"

Directorul Spitalului de Oftalmologie din Bucureşti, dr. Monica Pop, a specificat astăzi, că managerii de spitale nu trebuie numiţi politic şi că în spitalul pe care îl conduce nu a existat nicio infecţie, potrivit unor surse din presă.

"Mi se pare foarte normal să fie numiţi manageri în funcţie de performanţele administrative şi nu e niciun fel de lucru bun faptul că uneori sunt numiţi directori de spitale politic. Partidele politice întâi să racoleze oameni bine pregătiţi profesional. (...) Sunt perfect de acord cu decizia de a nu fi numiţi politic niciodată. (...) În ceea ce mă priveşte, sunt director de 23 de ani, în care au fost toate partidele politice la putere. Spitalul este un spital de top, în care nu am avut nicio infecţie", a susţinut Monica Pop într-o declaraţie de presă, conform aceloraşi surse.

Ea a menţionat că totul este legal în privinţa contractelor încheiate în unitatea pe care o conduce.

"Noi nu am avut niciodată biocide de la Hexi Pharma, dar am avut betadină, am spus lucrul acesta. Este un dezinfectant pe care noi îl folosim pentru plăgile operatorii. Nu am avut nicio infecţie. Soţul meu este inginer chimist şi l-am rugat eu, când a apărut isteria asta - bineînţeles, am adunat toate betadinele, că aşa a fost indicaţia Ministerului - l-am rugat să facă analiza. Este perfect ce scrie pe etichetă, concentraţia e perfectă la betadin. Niciodată nu mi-a trecut prin minte, nu m-am gândit că vreo infirmieră la noi în spital poate să dilueze ceva. Nici nu s-a întâmplat. Avem medic epidemiolog de foarte mare valoare, dr. Laurenţia Velea, cunoscută peste tot. E un spital care nu a avut infecţii. Pot să vină toate corpurile de control de oriunde din lume. Şi din afara ţării, şi de aici. Şi au mai fost", a mai precizat ea în cadrul declaraţiei de presă.

De asemenea, întrebată dacă a avut contract de muncă cu o firmă căreia i-a fost închiriat un spaţiu în cadrul spitalului, ea a replicat că acest lucru nu a fost ilegal.

"Atunci când am încheiat, era perfect legal. Care e problema? Cu ce am prejudiciat eu spitalul şi sistemul sanitar dacă am dat consultaţii într-un cabinet privat de două ori pe săptămână, câte două ore? Care e problema? Asta e vina unui manager de 23 de ani, care a făcut operă de artă dintr-un spital?!... O prostie pe care a lansat-o... Am hotărâre de la ANI împotrivă... Mai mult de atât, într-unul din procesele cu ANI am primit şi despăgubiri de la ei pentru afirmaţii. Deci, nici nu se pune problema. E perfect legal tot ce am făcut, iar spaţiul este concesionat de Primărie pentru 49 de ani. Nu e spaţiul meu. Nici spitalul nu e al meu, e a Primăriei clădirea. Nu facem ce vrem aici. Avem nevoie de aprobări. A dat aprobări toată lumea. Nu e nimic ilegal", a mai precizat ea.

Monica Pop a explicat câteva dintre măsurile luate în cadrul spitalului pentru a preveni infecţiile nosocomiale, explicând că nu sunt permise vizitele şi se foloseşte nebulizarea ca măsură de dezinfecţie.

"Cât eu am să fiu directorul acestui spital, nu o să intre nimeni, în afară de aparţinătorii bolnavilor care sunt internaţi cu ei, pentru că e un spital de chirurgie de risc major şi aici o infecţie înseamnă scoaterea ochiului. Şi nu vreau să se întâmple aşa ceva niciodată. Un alt aspect: în orice spital, vizitele sunt o bombă biologică. Din atmosferă, dacă luaţi probe, o să vedeţi ce încărcătură microbiană este. Nu au ce să caute vizitatorii în reanimări şi în spitale de chirurgie de risc. Bolnavii trebuie să aibă o posibilitate video să vorbească cu ei. Dacă au însoţitori, ei să fie îmbrăcaţi aşa cum sunt la noi, în ţinută de spital, şi să nu iasă pe stradă, înainte de a pleca pacientul acasă. Deci, sunt măsuri. Ca dezinfecţie, în afară de faptul că trebuie substanţe corecte, există o modalitate care nu e foarte scumpă, se numeşte nebulizare, pe care noi o facem săptămânal şi oricând e nevoie. Durează câteva minute, nu costă mult aparatura. Ar trebui să aibă toate spitalele. Se poate face să nu fie infecţii, credeţi-mă", a adăugat ea.

Monica Pop a dorit să vorbească şi despre experienţa ei de pacient al Spitalului Floreasca, unde a fost operată pe 15 martie, adăugând că niciunul dintre cei internaţi acolo nu a avut probleme din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

"Dacă ar fi fost adevărat că sunt nu ştiu ce substanţe diluate, muream toţi. Poate eu mai puţin, pentru că sunt medic. Dar ceilalţi, toţi, de la pacienţi fără domiciliu până la miniştri, erau acolo. Nu s-a întâmplat cu niciunul absolut nimic. Sunt foarte uimită de faptul că nicio televiziune nu a invitat niciun chimist să spună despre concentraţia substanţelor pe care le-au analizat", a mai precizat ea, conform aceloraşi surse.

(L.B.)

---------

Ministrul Sănătăţii va trimite Corpul de control la Spitalul de Oftalmologie, a anunţat purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătăţii, Laurenţiu Colintineanu, fiind vorba de verificări în legătură cu managerul unităţii medicale, dr. Monica Pop, potrivit unor surse din presă.

"Va exista un control, aceasta este procedura legală. Trebuie să trimitem Corpul de control să constate şi să probeze cu documente ceea ce se spune în această dimineaţă despre cazul doamnei Pop", a precizat Colintineanu într-o conferinţă de presă.

El a amintit articolul 178 din Legea 95/2006 referitor la ce poate şi ce nu poate face un manager de spital.

"Pot să fac referire la articolul 178 din Legea 95/2006, care spune în mod clar că funcţia de manager persoană fizică este incompatibilă cu exercitarea oricăror altor funcţii salarizate sau/şi indemnizate, cu excepţia funcţiilor sau activităţilor în domeniul medical din aceeaşi unitate", a explicat Colintineanu.

Purtătorul de cuvânt al ministerului a menţionat că, în cazul în care "se va proba acest lucru în urma raportului de control, atunci în mod evident cazul acesta va fi tratat cu maximă seriozitate, pentru că reprezintă o încălcare a legii".

Luni, pe site-ul jurnalistului Cătălin Tolontan a fost publicat un articol în care se precizează, printre altele, că Monica Pop "este cel mai longeviv director de spital din Capitală şi a beneficiat de sprijinul parlamentarului PSD Florian Popa".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb