PNL ameninţă că depune o moţiune de cenzură pe tema Codurilor juridice

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 31 martie 2009

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a anunţat, ieri, că Delegaţia Permanentă a formaţiunii sale a decis depunerea unei moţiuni de cenzură în cazul în care cele patru Coduri juridice vor fi adoptate prin asumarea răspunderii de către Guvern şi nu vor fi supuse dezbaterii şi adoptării Parlamentului.

Delegaţia Permanentă a luat în unanimitate această decizie de natură politică, la iniţiativa liberalului Bogdan Olteanu, (cel care a venit cu ideea depunerii moţiunii de cenzură), informează Agerpres.

Olteanu a acuzat Executivul şi pe preşedintele Traian Băsescu de faptul că ar fi minţit, invocând presiunile UE, pentru a putea grăbi procedura de adoptare a codurilor.

Liberalii consideră că procedura asumării răspunderii Guvernului pentru codurile juridice este "inacceptabilă" şi solicită Guvernului ca dezbaterea codurilor să se facă potrivit unei proceduri parlamentare.

Liberalii vor discuta şi cu reprezentanţii UDMR pentru a obţine semnăturile acestora în scopul depunerii moţiunii de cenzură.

În replică, Ministrul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că avea informaţii că PNL ar intenţiona să depună în Parlament o moţiune de cenzură pe tema codurilor.

"Aveam informaţii despre o astfel de intenţie a PNL, dar nu aş vrea s-o comentez până când ea nu se epuizează", a spus Predoiu.

Ministrul a mai precizat că, anul trecut, nimeni nu l-a întrebat nimic despre proiectele noilor coduri, în perioada în care acestea au fost în dezbatere publică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb