Polonia îşi va echipa cele trei noi fregate din clasa Miecznik cu sistemul Sea Ceptor

F.D.
Internaţional / 15 ianuarie

 Polonia îşi va echipa cele trei noi fregate din clasa Miecznik cu sistemul Sea Ceptor

MBDA a primit un contract din partea Poloniei pentru a echipa cele trei noi fregate din clasa Miecznik cu sistemul Sea Ceptor, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, contractul se bazează pe o serie de acorduri strategice încheiate între MBDA şi Polonia pentru familia de rachete CAMM dezvoltată de MBDA. Polonia va profita de interoperabilitatea rachetelor CAMM - concepute special atât pentru sisteme terestre, cât şi navale - folosind stocurile de rachete CAMM deja achiziţionate pentru a echipa Miecznik. Rachetele CAMM vor fi instalate la bord cu o soluţie quadpacking Mk41 VLS (sistem de lansare verticală), permiţând un grad ridicat de încărcare şi sporind nivelul de supravieţuire a platformei.

MBDA colaborează cu PGZ pentru o capacitate suverană de rachete în Polonia prin intermediul programului NAREW, care este susţinut de un transfer fără precedent de cunoştinţe şi tehnologie de la MBDA. Utilizarea familiei CAMM pentru programele PILICA+, NAREW şi MIECZNIK va genera economii semnificative pentru Polonia, stimulând în acelaşi timp industria poloneză şi oferind locuri de muncă înalt calificate. Contractul pentru Miecznik demonstrează încă o dată relaţia strategică dintre MBDA şi PGZ - care include şi cooperarea pentru o viitoare rachetă CAMM cu rază medie de acţiune, precum şi soliditatea cooperării dintre Regatul Unit şi Polonia în domeniul apărării.

Sea Ceptor este un sistem naval de apărare antiaeriană de ultimă generaţie care protejează navele militare de ameninţările moderne, cum ar fi rachetele supersonice anti-navă şi navele de suprafaţă fără pilot.

Pe lângă Polonia, multe armate din întreaga lume au ales să se bazeze pe familia CAMM pentru apărarea antiaeriană navală şi terestră de ultimă generaţie, precum Regatul Unit, Italia, Canada, Brazilia şi, mai recent, Suedia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb