Actualizare Klaus Iohannis a discutat cu premierul Olandei despre aşteptarea legitimă a României de a adera la Spaţiul Schengen
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că printre temele abordate în discuţia cu premierul Olandei Mark Rutte s-a numărat şi aderarea României la Spaţiul Schengen, o aşteptare legitimă a românilor deoarece ţara noastră îndeplineşte toate condiţiile tehnice. "Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile politice pentru aderarea României la Schengen", a completat şeful statului.
"Am discutat cu domnul premier şi despre aşteptarea legitimă a României de a adera la Spaţiul Schengen. Am reiterat toate argumentele că aderarea noastră este nu doar necesară, ci şi extrem de oportună. România acţionează deja ca un membru de facto pentru protecţia acestui Spaţiu. Suntem parte integrantă a reformei în Spaţiul Schengen. Aderarea României va contribui la securitatea şi consolidarea Spaţiului Schengen. Sperăm să se întrunească în cel mai scurt timp condiţiile politice pentru aderarea României la Schengen. Unitatea în acţiune şi solidaritatea sunt deosebit de importante. (...) Este un moment foarte bun ca să îl salut pe domnul premier Mark Rutte şi pe domnul premier Nicolae Ciucă. Suntem deja într-un format care a avut mai multe întâlniri. Sunt foarte bucuros că astăzi am avut ocazia să aprofundăm o serie de chestiune care ne privesc pe toţi. Am discutat chestiuni bilaterale şi europene. Vizita dvs reflectă solidaritatea într-un moment în care situaţia de securitate e profund afectată de războiul Rusiei în Ucraina", a afirmat Klaus Iohannis, după vizita la Centrul Naţional de instruire întrunită, "Getica" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, împreună cu Mark Rutte şi premierul Nicolae Ciucă.
Preşedintele iohannis a adăugat că a evidenţiat în discuţiile cu prim-ministrul Olandei "demersurile complexe ale României în sprijinul Ucrainei, a cetăţenilor ucraineni şi în contextul crizei alimentare".
"Răspunsul nostru comun la contextul actual trebuie să fie în continuare ferm, bazat pe solidaritate. În plan bilateral vom continua să dezvoltăm dialogul politic, dar şi sectorială. Olanda este un investitor de top în România, peste 9 miliarde euro, şi un partener de top al ţării noastre, cu aproape 6,5 miliarde euro anul trecut. Susţinem promovarea dreptului internaţional şi a relaţiilor între state fundamentate pe reguli şi respect reciproc", a mai spus şeful statului.
Preşedintele României a mai precizat că o altă temă de discuţie a fost cea a securităţii energetice.
"Trebuie să identificăm împreună soluţii care să atenueze efectele negatice ale creşterii preţurilor la energie. Am agreat continuarea cooperării biletarale şi sectoriale, inclusiv din perspectiva asigurării securităţii energetice", a conchis Klaus Iohannis.
---
Actualizare Nicolae Ciucă a mulţumit premierului Mark Rutte pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România
Prim-ministrul Nicolae CIucă a mulţumit, astăzi, premierului Mark Rutte pentru prezenţa militarilor din Ţările de Jos în România, alături de colegii lor francezi, belgieni şi români. "Reprezintă o dovadă clară pentru Rusia că Alianţa noastră este solidă, unită şi capabilă să îşi apere teritoriul şi valorile...Citeşte mai mult...
---
Actualizare Premierul Regatului Ţărilor de Jos: "Rămânem alături de prietenii noştri ucraineni şi apărăm democraţia şi libertatea, valori la care nu vom renunţa niciodată"
Prim-ministrul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, mulţumeşte României pentru ospitalitate şi cooperare în ceea ce priveşte trupele NATO dislocate pe teritoriul României. Rutte reafirmă angajamentul pentru apărarea unor valori precum de democraţia şi libertatea. "Rămânem alături de prietenii noştri ucraineni şi apărăm democraţia şi libertatea, valori la care nu vom renunţa niciodată", a declarat premierul Regatului Ţărilor de Jos, potrivit News.ro.
"Astăzi, parteneriatul nostru este mai puternic decât oricând. Împreună stăm umăr la umăr împotriva agresiunii lui Putin. Cu cât încearcă el mai mult să ne despartă, cu atât mai mult ne apropie. (...) Cu toţii sunteţi o legătură crucială în Flancul Estic al NATO, care se întinde de la Marea Baltică la Marea Neagră. Rămânem alături de prietenii noştri ucraineni şi apărăm democraţia şi libertatea, valori la care nu vom renunţa niciodată", a declarat Mark Rutte astăzi, în timpul unei vizite la Centrul Naţional de Instruire Întrunită, "Getica" din localitatea Cincu, judeţul Braşov, întâlnire la care participă împreună cu preşedintele Klaus Iohannis şi cu premierul Nicolae Ciucă.
Acesta a mulţumit Guvernului României pentru ospitalitate şi cooperare, aşa cum a mulţumit şi trupelor celorlalte ţări care au militari în România pentru colegialitate.
---
Premierul Regatului Ţărilor de Jos, Mark Rutte, care efectuează o vizită de lucru în ţara noastră, a ajuns astăzi la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" de la Cincu, judeţul Braşov, fiind însoţit de preşedintele Klaus Iohannis, conform Agerpres.
La Baza de la Cincu se află şi prim-ministrul Nicolae Ciucă.
Cei trei înalţi demnitari urmează să aibă o întrevedere oficială, iar, ulterior, se vor întâlni cu militarii din România, Olanda, Belgia şi Franţa dislocaţi la Cincu.
La Baza NATO de la Cincu sunt prezenţi şi ambasadorii Olandei, Roelof Sander van Ees, al Franţei, Laurence Auer, şi al Belgiei, Philippe Henri Pierre Benoit.
După ora 17,00, sunt programate declaraţii de presă ale preşedintelui Iohannis, împreună cu cei doi premieri român şi olandez.
Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, Olanda are dislocaţi la Cincu 195 de militari, Franţa - 313, Belgia - 64 şi România - 57. În total sunt 629 de militari dislocaţi în Baza ''Getica''.
1. fără titlu
(mesaj trimis de ggg în data de 12.10.2022, 18:49)
asta si-o rezolvat problemele cu fermierii lui ? sau nu se da la stiri -:)
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 12.10.2022, 23:32)
Rutte ne a. vândut doua epave de nave,
cu 44 milioane de euro și poate nu voteaza
împotriva întrării noastre in schengen
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 06:08)
Le folosise inainte ani de zile drept cotete de pasari pentru ferma lui tac-so.
Ni le a vandut ca erau asa de ruginite si gaurite de dadeau gainile cu ciocul in cap la ratele de pe canal iar la ei e stricta legea cu fauna.
2.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 11:24)
Sa ne bucuram ca nu ne-a cerut sa cultivam cateva hectare de canepa indiana....
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 00:19)
Declaratia lui a fost mult mai lunge si muult mai obraznica decat sa scrie in articol. Foarte obraznica si foarte ofensatoare. Reactia partii romane? Sa ghicim. Nimic. Nada. Capul plecat.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 06:25)
Care a fost partea foarte obraznica si foarte ofensatoare?
3.2. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 07:15)
Cea de mai jos. Desteptule.
3.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 07:51)
sensibilule, adevarul doare?
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 13.10.2022, 00:32)
„De aceea am menționat MCV, trebuie să avem un stat de drept structural mai bun. Despre corupție, crimă organizată, despre asta e MCV și apoi trebuie să apreciem împreună. Despre Schengen – misiunea de evaluare ar putea fi mai largă, mai profundă, așteptăm rezultatele, deci nu pot să vă dau un termen, dar nu vom lua mai mult timp decât necesar”, a mai spus premierul Rutte.
Citeşte întreaga ştire: Întrebat despre aderarea României la Schengen, Mark Rutte spune că „e important să fie îndeplinite cerințele”
5. fără titlu
(mesaj trimis de rogue trader în data de 13.10.2022, 06:56)
s-a dus Iohannis la Cincu in loc sa vina Rutte la Bucuresti. Daca voia Rutte la Vintu de Sus acolo se muta tot guvernul. Astia suntem. I-o fi si zis lui Iohannis mai dureaza mult ca am avion la 7. Nuland cand a avut ceva de vorbit cu ungurii s-a dus la Budapesta (pe partea cealalta a globului) noi eram pe avioane. Noi mereu suntem chemati. Atat s-a putut.