SIMON PETERS, ANALISTUL ETORO PENTRU PIAŢA CRIPTOACTIVELOR: "Bitcoin şi ethereum se luptă cu nivelurile cheie de rezistenţă"

G.D.
Piaţa de Capital / 19 aprilie 2022

Simon Peters, analist eToro

Simon Peters, analist eToro

Atât bitcoin, cât şi ether se luptă în acest moment cu nivelurile cheie de rezistenţă, după o depreciere considerabilă în ultima săptămână, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Bitcoin şi-a văzut preţul oscilând săptămâna trecută, ajungând joi la peste 41.000 de dolari, înainte de a se prăbuşi ieri sub 38.500 de dolari pe platforma eToro. În prezent, acesta a revenit puţin peste nivelul de 40.000 de dolari.

Ether a înregistrat, de asemenea, o revenire joi, urcând la peste 3.100 de dolari, înainte ca o prăbuşire fulgerătoare să îl aducă la 2.900 de dolari. Astăzi, însă, şi-a revenit şi se tranzacţionează puţin peste 3.000 de dolari.

Preţul fluctuant al ambelor criptoactive ilustrează o piaţă dificilă pentru investitorii în criptoactive în acest moment, care privesc cum activele de risc sunt zdruncinate de evenimentele actuale - ceea ce în mod tradiţional nu era o problemă atât de mare.

Dar succesiunea de evenimente în cascadă care a urmat pandemiei, inclusiv creşterea preţurilor şi a ratelor dobânzilor, problemele geopolitice şi alte probleme de pe glob au reuşit să impingă investitorii spre activele "reale", cum ar fi mărfurile, inclusiv aurul şi altele.

Criptoactivele sunt nevoite să lupte din greu în acest mediu, dar deocamdată par să reziste. Piaţa va urmări ca aşteptările privind preţurile şi ratele dobanzilor să înceapă să se atenueze, precum şi o eventuală ameliorare a tensiunilor din Europa de Est. Primul scenariu este posibil în acest moment, dar cel de-al doilea pare încă departe.

Companie aeriană Emirates a declarat că intenţionează să lanseze experienţe NFT şi Metaverse pentru angajaţii şi clienţii săi, subliniază sursa citată.

La fel ca multe dintre aceste proiecte Metaverse şi NFT anunţate de diverse companii, detaliile sunt destul de puţine în ce priveşte planurile concrete ale Emirates cu oferta sa. Dar, fiind vorba de o companie aeriană, este posibil ca NFT-urile să fie folosite ca parte a unui program de fidelizare, în timp ce experienţele Metaverse ar fi o modalitate bună de a petrece timpul la bordul unui zbor spre Dubai.

Fluxul constant de companii importante care anunţă astfel de proiecte ne arată că tehnologia progresează în mod constant. Piaţa NFT a suferit de o scădere considerabilă în ultimele câteva luni, dar, în realitate, ne aflăm acum într-o fază de dezvoltare în care entuziasmul iniţial s-a stins, iar companiile sunt ocupate să lucreze la realizarea unor produse tangibile.

În ceea ce priveşte metaversul, ne aflăm într-o poziţie similară, în care multe proiecte sunt în faza de dezvoltare a ofertelor lor, iar activitatea este oarecum moderată. Ceea ce ştim totuşi din datele platformei eToro este că investitorii sunt foarte interesaţi de token-urile asociate cu dezvoltarea metaversului, inclusiv de criptoactive precum MANA, SAND sau ENJ.

Cinefilii îşi pot plăti acum biletele la cinematografele AMC în dogecoin sau shiba inu coin, subliniază sursa citată.

Compania a anunţat încă din luna noiembrie a anului trecut că analizează modalităţi de a accepta cripto ca modalitate de plată, iar acest lucru a devenit acum o realitate prin intermediul aplicaţiei sale, folosind Bitpay atunci când se face plata.

Este o evoluţie interesantă pentru ambele token-uri, care au înregistrat diverse victorii în ultimele luni. Deşi este puţin probabil ca această evoluţie să mute cadranul semnificativ, ea reflectă integrarea tot mai mare a criptoactivelor în infrastructura financiară principală.

Deţinătorii de criptoactive au acces la tot mai multe instrumente şi servicii în fiecare zi, iar acest lucru nu poate duce decât într-o singură direcţie în cele din urmă. De asemenea, este puţin probabil ca AMC să beneficieze foarte mult care urmare a fluxului de plăţi în cripto, fiind mai curând modul de a-şi face publicitate, dar AMC este doar o companie într-un ocean de posibilităţi.

Cu cât sunt mai multe companii care acceptă token-uri precum dogecoin şi shiba inu, cu atât mai mult se va schimba balanţa în defavoarea monedei fiduciare. Acest lucru este în cele din urmă pozitiv pentru crypto, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. dar nivelurile cheie riposteaza cu tot armamentul din dotare :)) de abia astept sa se duca in cap toate fumigenele astea, crypto chestii, pisici NFT, "pamant" in metaverse etc. si sa se intoarca acolo unde le este locul: intr-unul sau mai multe jocuri pentru oameni mari

    1. Poate cu suporturile lupta

      ...cryptoshmenurile...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb