Traian Băsescu a cerut cetăţenia Republicii Moldova

Adina Lateş
Politică / 18 martie 2016

Actualizare 16:11 Dragnea, despre Băsescu: "Sper să aibă suficientă înţelepciune dacă va primi cetăţenia moldovenească"

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că speră ca Traian Băsescu să aibă suficientă înţelepciune astfel încât, în cazul în care va obţine cetăţenia moldovenească, să nu facă gesturi politice care să pună sub semnul întrebării stabilitatea guvernamentală a Republicii Moldova.

"Nu m-ar interesa foarte mult. Am o singură preocupare şi sper să aibă suficientă înţelepciune dacă va primi cetăţenia. Orice gest al unui om politic important din România pe care-l face în relaţia cu Republica Moldova să nu pună sub semnul întrebării stabilitatea guvernamentală de acolo şi dorinţa noastră a tuturor de a sprijini parcursul proeuropean şi prodemocratic al Republicii Moldova. În rest, fiecare este stăpân pe propria cetăţenie sau pe propria dorinţă", a afirmat Dragnea, la Palatul Parlamentului, potrivit unor surse din media.

(S.A.)

-----------

Traian Băsescu a făcut recent demersurile pentru a obţine cetăţenia Republicii Moldova, au declarat, vineri, surse apropiate fostului preşedinte, potrivit Mediafax.

Potrivit surselor citate, un aspect care va cântări greu în obţinerea cetăţeniei Republicii Moldova de către Traian Băsescu îl constituie faptul că în timpul mandatelor sale peste jumătate de milion de moldoveni au dobândit cetăţenie română.

Traian Băsescu anunţase încă din 2013 că doreşte să depună cerere pentru cetăţenia moldoveană, după ce-şi va încheia şi cel de-al doilea mandat de preşedinte. De altfel, prima vizită pe care făcut-o, în aprilie 2015, a fost la Chişinău. Cu acel prilej, fostul şef de stat a spus că renunţă, pentru moment, la ideea de a solicită acordarea cetăţeniei moldovene, invocând faptul că situaţia politică din această ţară nu este "propice" pentru un astfel de demers.

"Anterior am declarat că, în prima vizită efectuată la Chişinău, în calitate de fost preşedinte, voi solicita să primesc cetăţenia moldovenească. Nu am făcut-o fiindcă situaţia politică din Moldova nu este propice pentru aşa ceva. Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetăţean al Republicii Moldova", a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, în aprilie 2015.

Tot atunci, Băsescu s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, care i-a transmis că nu va fi o problemă acordarea cetăţeniei.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. se pare ca cineva il vrea prim ministru acolo!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb