TRIBUNALUL PERMANENT DE ARBITRAJ INSTITUŢIONALIZAT: Nou sediu deschis în Bucureşti

M.D.
Miscellanea / 2 mai 2018

Sursa foto: Facebbok

Sursa foto: Facebbok

Nou sediu deschis în Bucureşti

Un nou sediu zonal al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat a fost deschis, oficial, la Bucureşti, joi, 26 aprilie 2018, la patru ani de la deschiderea sediului central de la Târgovişte, conform comunicatului de presă remis către Redacţie.

"Printre avantajele pe care Tribunalul Permanent de Arbitraj Instituţionalizat le oferă justiţiabilor se numără celeritatea şi costurile reduse. Timpul de soluţionare a oricărei cauze este de cel mult şase luni, dar sunt situaţii în care se poate da o decizie chiar după două sau trei săptămâni, dacă părţile ajung la o înţelegere. De asemenea, sunt avantajoase costurile reduse, confidenţialitatea şi flexibilitatea procedurii. Un arbitru poate da o hotărâre în cel mult şase luni, indiferent de tipul litigiului, pe cauză civilă şi comercială dar, în situaţia în care părţile încheie o tranzacţie sau un acord de mediere, arbitrul poate pronunţa hotărârea chiar şi în două săptămâni", se mai arată în comunicat.

Rodica Vlaicu, preşedintele Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat, a declarat, cu ocazia ianugurării Sediului Zonal Bucureşti: "Noi venim în sprijinul justiţiabilului român, astfel încât să scurteze timpul de soluţionare a cauzelor, să plătească mai puţin şi să plece de aici cu certitudina că hotărârea pe care a primit-o este una dreaptă. Acest sediu a fost înfiinţat în baza deciziei nr 41 din 26 aprilie 2018 a Consiliului Director al Asociaţiei de Arbitraj Instituţionalizat. Toate contractele de asigurări încheiate după 1 august 2017 pot fi judecate la noi, fără a fi nevoie ca în contract să fie inclusă convenţia arbitrală. În următoarea perioadă se va modifica şi Legea pensiilor, iar arbitrajul ar putea fi nominalizat ca fiind cale de soluţionare a litigiilor din acest domeniu".

Iulică Burticioiu, vicepreşedintele tribunalului, a dăugat: "Noi vă dorim să aduceţi lângă dumneavoastră şi alţi arbitri. Trebuie să ne unim, să respectăm regulile pe care le-am stabilit şi să practicăm un arbitraj de bună calitate, care să-i aducă justiţiabilului român ceea ce aşteaptă, adică dreptate. Dar, ca să putem să discernem în astfel de momente, trebuie să fim pregătiţi din toate punctele de vedere, astfel încât să asigurăm

Sediul de la Bucureşti al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat se află în zona Biserica Armenească, Bulevardul Carol nr. 51, etaj 5, apartament nr. 51, sector 2 şi a fost înfiinţat în temeiul dispoziţiilor art. 40 din Constituţia României, art. 616 din Codul de procedură civilă, art. 11 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, Decretului nr. 281/1963 privind ratificarea Convenţiei Europene de Arbitraj Comercial Internaţional, art. 24 lit. b din Ordonanţa nr. 26/2000, art. 13 - 14 din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Tribunalului Permanent de Arbitraj Instituţionalizat, fiind coordonat de arbitrul Horaţiu - Ionel MĂRGOI, absolvent al Facultăţii de Drept "Nicolae Titulescu" din cadrul Universităţii din Craiova, actualmente doctorand la Universitatea "Nicolae Titulescu" din Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb