UniCredit Bank a coordonat un credit sindicalizat acordat SNTGN Transgaz SA în valoare de aproximativ 1,93 miliarde de lei

A.F.
Bănci-Asigurări / 2 august

 UniCredit Bank a coordonat un credit sindicalizat acordat SNTGN Transgaz SA în valoare de aproximativ 1,93 miliarde de lei

SNTGN Transgaz S.A., operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport al gazelor naturale, a semnat o facilitate de credit sindicalizată în valoare totală de 1,93 miliarde de lei, pentru asigurarea finanţării proiectelor de investiţii cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport gaze naturale, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, UniCredit Bank a finalizat cu succes coordonarea unui împrumut sindicalizat pentru Transgaz, în calitate de Aranjor Principal Mandatat Coordonator, Bookrunner, Creditor, Agent de Documentaţie şi Plăţi si Agent de Facilitate. Bănci participante în tranzacţie alături de UniCredit Bank au fost Banca Comercială Româna, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank şi CEC Bank în calitate de Aranjori Principali.

Cu acest prilej, Ion Sterian, Director General al SNTGN Transgaz SA, a declarat: "Am fost preocupaţi mereu de asigurarea unui mix de finanţare competitiv pentru finanţarea programului de investiţii astfel încât să reuşim obţinerea celor mai bune rezultate, a celor mai bune performanţe. Scopul împrumutului sindicalizat îl constituie asigurarea finanţării/refinanţării cheltuielilor aferente proiectelor de investiţii strategice cuprinse în Planul de Dezvoltare a Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale aprobat de ANRE, investiţii strategice susţinute de Guvernul României şi menite să contribuie în mod real la îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare sustenabilă şi competitivă a infrastructurii de transport al gazelor, la asigurarea şi consolidarea securităţii şi solidarităţii energetice. naţionale, regionale şi europene.

Sursa de finanţare contractată împreună cu alte surse de finanţare disponibile Transgaz va fi utilizată atât pentru proiecte de investiţii strategice cuprinse în Planul de Dezvoltare al SNT cât şi proiecte care permit racordarea la sistemul de transport gaze naturale a localităţilor de pe teritoriul României, cu impact direct asupra creşterii calităţii vieţii şi dezvoltării infrastructurii economice şi sociale locale şi naţionale. Este de importanţă strategică ca, gazele naturale extrase din Marea Neagră să fie transportate prin SNT pe piaţa românească şi europeană, pentru a spori securitatea aprovizionării cu gaze naturale în România şi UE şi a garanta aprovizionarea cu gaze naturale a consumatorilor interni şi din regiune.

Dintre aceste proiecte menţionez: Gazoductul Tuzla -Podişor, BRUA faza II, Conductele de transport gaze naturale Gherceşti - Jitaru; Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa; Conducta de transport gaze naturale DN 600 Mihai Bravu-Siliştea şi transformarea în conducta godevilabilă; Alimentarea cu gaze naturale a centralei de cogenerare Mintia; Creşterea capacităţii de transport a SNT şi a siguranţei aprovizionării cu gaze naturale a Sucursalei Electrocentrale Işalniţa şi a Sucursalei Electrocentrale Turceni. Transgaz are de asemenea programate investiţii pentru dezvoltarea SNT pe noi direcţii de consum în scopul asigurării transportului gazelor destinate unor sisteme de distribuţii gaze naturale nou înfiinţate şi alimentării a noi consumatori racordaţi, pentru modernizarea şi retehnnologizarea SNT, investiţii pe care le susţine din fonduri proprii.

Contractul de împrumut sindicalizat, încheiat cu consorţiul de bănci româneşti, Banca Transilvania, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank, UniCredit Bank şi CEC Bank, participante la procedura de sindicalizare, dovedeşte deplina încredere pe care instituţiile bancare din România o au în capacitatea managementului Transgaz de a transforma proiectele în investiţii certe. Am încredere că, împreună cu partenerii noştri financiari, vom realiza obiectivele investiţionale asumate, împrumutul contribuind substanţial la implementarea investiţiilor destinate dezvoltării, modernizării şi extinderii infrastructurii naţionale de transport gaze naturale."

"Transgaz S.A. este astăzi una dintre cele mai importante companii din sectorul energetic national, este unicul operator al Sistemului Naţional de Transport gaze naturale din România şi ocupă a patra poziţie în topul operatorilor de transport şi sistem gaze naturale din Uniunea Europeană, după lungimea infrastructurii de transport gestionate. Este o companie listată la bursă, fapt ce sporeşte încrederea noastră în capabilitatea managementului companiei de a implementa în mod eficace strategia naţională în domeniul transportului intern şi internaţional de gaze naturale. Datorită importanţei sale strategice, UniCredit Bank, alături de alte bănci din România, îi sprijină dezvoltarea şi progresul, în aşa fel încât ţara noastră să ocupe locul pe care îl merită în economia europeană. Suntem cu toţii foarte bucuroşi când reuşim să încheiem o tranzacţie care are un impact major în economia noastră, dar şi a ţărilor din regiune." a spus Raluca Popescu, Vicepreşedinte Executiv Corporate UniCredit Bank.

Mihaela Petraru, Director Large Corporate, Institutii Financiare si Sector Public la UniCredit Bank a adăugat: "Felicităm Transgaz pentru finalizarea cu succes a primei sale tranzacţii sindicalizate, un exemplu de bună practică pentru dezvoltarea proiectelor importante pentru România. Prin aranjarea acestei finanţari sindicalizate, UniCredit Bank continuă sa-şi dezvolte şi să-şi pună la dispoziţie expertiza sa tehnică pentru investiţiile companiilor strategice din ţara noastră."

UniCredit Bank este parte a grupului UniCredit, bancă comercială paneuropeană de succes, cu un sistem integrat de servicii, produse bancare şi de investiţii, prezent în 13 ţări din Europa, deservind 15 milioane de clienţi. Grupul este prezent în România prin: UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services..

În 2023 şi 2024, UniCredit Bank România a fost declarată drept Cea mai Bună Bancă din România pentru companii de Euromoney, Competiţia Mastercard Bank of the Year, Business Arena Magazin şi Piaţa Financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7057
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3012
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9660
Gram de aur (XAU)Gram de aur388.7340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb