Zelenski a vizitat forţele ucrainene în Doneţk

F.D.
Internaţional / 14 august 2023

 Zelenski a vizitat forţele ucrainene în Doneţk

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat luni că a vizitat forţele ucrainene care luptă în regiunea Doneţk, relatează Agerpres.

"Am vizitat (...) batalioane care desfăşoară misiuni de luptă" în regiunea Doneţk şi "am discutat cu comandantul probleme întâlnite de soldaţi, precum şi propuneri de rezolvare", a scris Zelenski pe Telegram, în mesaje însoţite de filmări în care este văzut strângând mâna cu soldaţi din diferite unităţi, în locuri neidentificabile, notează AFP.

În paralel Ucraina a revendicat luni mici progrese în contraofensiva lansată cu peste două luni în urmă pentru eliberarea teritoriilor ocupate de ruşi.

"În sectorul Bahmut au fost eliberaţi săptămâna trecută 3 km pătraţi, în total 40 de km pătraţi fiind deja eliberaţi pe flancul sudic al acestui sector", a afirmat Ganna Maliar, viceministru al apărării.

Ea a evocat de asemenea "acţiuni" ale "anumitor unităţi" ucrainene în regiunea Herson, pe malul de est al Niprului, unde armata rusă s-a retras în noiembrie 2022.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deja este extrem de plictisitor

    1. 3 kmp intr-o saptamana? In camp deschis, nu lupta urbana? Asta inseamna cateva sute de metri adancime intr-un front de poate 4-6 km latime. Cateva sute de metri? Pana la Melitopol mai sunt inca 80 de km. In ritmul acesta mai dureaza 5 ani si un milion de soldati ucrainieni, plus cateva mii de vehicule blindate ale NATO.... pe care nu le are si nici nu le poate produce.

      Nu le are, nu le poate produce, dar le poate primi cu titlu gratuit.

    Mai interesant este cine este personajul care ii dadea raportul la harta lui Zelensky in buncarul prezentat. Andriy Yevheniyovych Biletsky... un nazist notoriu, creatorul batalionului Azov. Aceasta formatiune care afiseaza ostentativ insemne clasice naziste si hitleriste, a fost transformata in brigada de asalt in armata ucrainiana.

     

    "The Azov Specops Regiment officially became the Third Separate Assault Brigade as part of the Ground Forces of the Armed Forces of Ukraine. 

    That’s according to Andriy Biletskyi, founder and first commander of the unit, Ukrinform reports. 

    "The Azov Specops Regiment is n ow the Third Separate Assault Brigade as part of the Ground Forces of the Armed Forces of Ukraine. Our combat path begins fr om the most difficult area, Bakhmut," Biletskyi said." 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb