10 antreprenoare la început de drum din România, Ungaria şi Croaţia s-au reunit la Bucureşti pentru un bootcamp intensiv în cadrul CAPSULE

R.S.
Miscellanea / 23 aprilie

10 antreprenoare la început de drum din România, Ungaria şi Croaţia s-au reunit la Bucureşti pentru un bootcamp intensiv în cadrul CAPSULE

În perioada 8-12 aprilie, 10 din cele 105 tinere femei din România, Ungaria şi Croaţia participante în CAPSULE, programul european Erasmus+ care sprijină dezvoltarea spiritului antreprenorial feminin, au avut parte de o experienţă imersivă, atent concepută astfel încât să echipeze antreprenoarele aflate la început de drum cu abilităţi de afaceri esenţiale. Bootcampul CAPSULE de la Bucureşti a inclus activităţi de socializare şi oportunităţi de networking, precum şi workshopuri conduse de experţi pe teme variate, de la management financiar şi strategii de marketing la branding personal şi echilibru între viaţa personală şi cea profesională, conform unui comunicat transmis redacţiei.

Potrivit comunicatului, CAPSULE este un program european Erasmus+, organizat în România, Ungaria şi Croaţia de către Impact Hub Bucharest, Impact Hub Budapest, Impact Hub Zagreb şi Career Shift. Programul vizează tinere femei cu vârsta între 18 - 28 de ani care sunt interesate să-şi dezvolte o afacere şi sunt la începutul carierei profesionale.

"Antreprenoriatul feminin nu este doar un motor al inovaţiei şi creşterii economice; este, de asemenea, o piatră de temelie în construirea unei societăţi echitabile şi diverse. Prin CAPSULE, ne angajăm să deschidem porţile pentru o nouă generaţie de femei antreprenoare, să le oferim acces la resurse, mentorat şi o comunitate de sprijin, ajutându-le să-şi transforme viziunile în realitate", a declarat Vlad Craioveanu, CEO şi Cofondator Impact Hub Bucharest.

Bootcampul CAPSULE a fost o experienţă intensivă de cinci zile, concepută special pentru antreprenoarele la început de drum, cu scopul de a le oferi competenţele esenţiale necesare navigării peisajului antreprenorial.

Participantele au învăţat cum să creeze modele de pricing care să reflecte adevărata valoare a produselor oferite, precum şi să-şi valideze ideea de business în contextul pieţei (product-market fit). De asemenea, au dobândit cunoştinţe practice pentru elaborarea mesajelor de marketing convingătoare şi tehnici concrete de vânzare pentru extinderea bazei de clienţi şi au învăţat să-şi construiască un brand personal puternic, care rezonează cu audienţele lor şi le diferenţiază pe piaţă.

Programul a inclus şi strategii pentru echilibrarea businessurilor antreprenoriale cu bunăstarea personală, cultivând rezilienţa şi succesul pe termen lung. Bootcampul a facilitat conexiuni semnificative, creând oportunităţi de networking şi colaborare, şi a încurajat reflecţia şi planificarea acţiunilor, oferind o platformă pentru participante de a împărtăşi experienţe şi de a contura paşi acţionabili pentru călătoria lor antreprenorială, se arată în comunicat.

"CAPSULE nu este doar un program de învăţare, ci un întreg ecosistem şi o comunitate prin care susţinem tinerele femei antreprenor să-şi definească misiunea de viaţă, să-şi dezvolte abilităţile în antreprenoriat şi să-şi transforme din vis în realitate ideea de business. La Career Shift, credem că succesul în business nu poate să existe fără o mare doză de self-awareness şi capacităţi de self-leadership. Design-ul acestui bootcamp şi al întregului program se bazează pe aceste principii, dar şi pe ideea că, dincolo de teorie, învăţarea practică şi personalizată este esenţială. Prin reţeaua noastră de traineri, coachi şi mentori, cu experienţă în business şi antreprenoriat, ne bucurăm să contribuim, alături de toţi partenerii programului, la această călătorie de învăţare pentru cele 105 participante." Mihai Zânt, Co-fondator CareerShift.ro

Ce spun participantele

Bootcampul CAPSULE a reprezentat una dintre cele mai valoroase experienţe din dezvoltarea mea profesională de până acum. Pe lângă cunoştinţele legate de aspectele financiare şi de marketing ale businessului meu de doula, am acumulat o mulţime de insighturi despre cum îmi pot îmbunătăţi aptitudinile de prezentare şi de networking. În plus, am aflat despre câteva instrumente practice care mă vor ajuta să stabilesc un mai bun echilibru între muncă şi viaţa personală. Per total, mă simt cu adevărat recunoscătoare pentru această oportunitate şi pentru ocazia de a fi întâlnit această comunitate de tinere antreprenoare şi viitoare antreprenoare. - Karla Èeèura Hojsak, Autentièan Porod, Croaţia

Participarea mea la bootcampul din programul CAPSULE a fost o experienţă întregitoare, pregătindu-mă în mod substanţial pentru lansarea restaurantului meu, Magnolia Cuisine. Am dobândit cunoştinţe esenţiale despre planificarea financiară şi importanţa acesteia. Am descoperit metode inovatoare de promovare potrivite pentru un restaurant vegan. Sesiunile dedicate echilibrului dintre viaţa personală şi cea profesională mi-au oferit oportunitatea de a mă conecta cu celelalte participante şi de a beneficia de energia pozitivă, feminină a grupului. Mă simt mult mai încrezătoare şi extrem de recunoscătoare pentru această experienţă. - Florentina Lica, Magnolia Cuisine, România

Sunt inginer chimist şi produc cosmetice naturale pentru baie. M-am înscris în programul CAPSULE pentru că am vrut să devin mai bună în tot ceea ce fac. Acest bootcamp m-a învăţat să-mi văd afacerea într-o structură. Dar, în timp ce mi-am făcut planul financiar, strategia de marketing şi multe altele, am avut ocazia să mă conectez cu antreprenoare inspiraţionale! Am putut descoperi cum funcţionează alte afaceri, care sunt greutăţile lor şi am învăţat din experienţa şi greşelile altora. Sunt foarte recunoscătoare pentru această oportunitate, pentru experienţă, pentru toată echipa CAPSULE şi pentru că le-am cunoscut pe celelalte participante! - Anita Döme, fondatoare Any Lab, Ungaria

Beneficii şi calendar program 

Beneficiile oferite de programul CAPSULE se axează pe 6 piloni: educaţie (parcurgerea de cursuri online pentru deprinderea abilităţilor antreprenoriale, de leadership şi digitale), mentorat şi coaching, comunitate (sprijin constant primit în cadrul unei comunităţi internaţionale formată din tinere antreprenoare din România, Ungaria şi Croaţia), incubarea afacerii (6 sesiuni de incubare fizice şi online), participarea la un bootcamp internaţional alături de experţi şi mentori şi componenta de networking (participarea la sesiuni internaţionale de mastermind), se precizează în comunicat.

Programul a debutat la jumătatea lunii septembrie 2023 şi a oferit până acum participantelor sesiuni de coaching şi mentorat 1-la-1 şi 3 weekenduri rezidenţiale online şi offline. În luna februarie a acestui an a avut loc şi prima din cele 5 sesiuni internaţionale de mastermind de care vor beneficia participantele, sesiuni ce oferă o combinaţie de brainstorming, educaţie, responsabilitate şi sprijin din partea colegilor pentru a-ţi îmbunătăţi abilităţile de business şi cele personale. Programul cuprinde şi 8 sesiuni locale de Community of Practice, în cadrul cărora participantele sunt susţinute să depăşească obstacolele cu care se confruntă în activitatea lor prin împărtăşirea experienţelor şi a cunoştinţelor acumulate până acum, cu ajutorul puterii grupului şi a comunităţii CAPSULE.

CAPSULE va continua până în luna februarie 2025, timp în care participantele vor avea parte şi de alte oportunităţi care le vor ajuta să-şi exerseze leadershipul, să obţină perspective noi, să înţeleagă culturi şi metode diferite şi să îşi antreneze responsabilitatea prin stabilirea de obiective în faţa grupului.

De asemenea, tinerele antreprenoare au la dispoziţie 5 cursuri online dezvoltate pentru deprinderea abilităţilor antreprenoriale, de leadership şi digitale care să le pregătească pentru primii paşi în antreprenoriat. Cursurile sunt disponibile în 4 limbi - română, engleză, croată şi maghiară, pe platforma Startarium, se menţionează în comunicat.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb