14 angajaţi ai CE Oltenia au intrat în greva foamei

Elena Deacu
Companii #Energie / 17 martie 2015

Numărul angajaţilor Complexului Energetic Oltenia (CEO) care au intrat în greva foamei în semn nemulţumire faţă de abuzurile comise de conducerea unităţii a ajuns marţi la prânz la 14 persoane, demersul fiind iniţiat ieri de o serie de noi salariaţi.

Potrivit unui comunicat al CNS Cartel ALFA remis redacţiei, această situaţie a survenit tensionilor care s-au propagat în rândul salariaţilor, astfel că începând de ieri dimineaţa o serie de mineri au intrat în greva foamei în faţa sediului companiei, astazi numărul lor ajungând la 14, iar în subteran sunt blocaţi câteva zeci de persoane.

În vederea rezolvării situaţiei actuale şi pentru a prevenii eventualele evenimente nedorite, Federaţia Sindicatelor Mina Energie (FNME) şi sindicatele afiliate solicită schimbarea conducerii CE Oltenia care "de câţiva ani se dovedeşte neperformantă şi care de-a lungul anului 2014 a pierdut cca. 30% din contractele de producţie".

"Având în vedere că, până la această dată, reprezentanţii CE Oltenia nu au demarat procesul de negociere colectivă la nivel de companie dovedind, încă o dată, lipsa de interes pentru rezolvarea problemelor grave în ceea ce priveşte drepturile angajaţilor care îşi desfăşoara activitatea în întreprindere, Federaţia Sindicatelor Mina Energie, afiliata CNS Cartel ALFA a iniţiat acţiuni ample de protest, care nu au avut nici un rezultat", se arată într-un comunicat.

Revendicările principale ale salariaţilor sunt: lipsa Contractului Colectiv de muncă la nivel companie, în cadrul căruia să fie prevazute drepturile minimale ale tuturor salariaţilor, care să fie protejaţi la locul de muncă şi nesiguranţa locurilor de muncă. În scurt timp vor urma disponibilizari colective masive, de cca. 2.000 salariaţi, care vor afecta întrega zonă, producând efecte în lanţ şi asupra familiilor salariaţilor, adâncind saracia. Nici guvernul şi nici autoriţăţile locale nu au dezvoltat programe alternative pentru crearea de locuri de muncă în care să fie încadraţi cei disponibilizaţi. Mai mult, lipsa unui CCM încheiat la nivel de companie va avea ca afect neacordarea salariilor compensatorii. Totodată, salariaţii solicită şi imixtiunea administraţiei în activitatea sindicală şi promovarea unei forme de discriminare pe bază de apartenenţă sindicală. În cadrul companiei activează mai multe organizaţii sindicale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

24 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7860
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3158
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0002
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.6698

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb