145 de ani de activitate umanitară au fost aniversaţi de Crucea Roşie Română alături de voluntari şi mii de susţinători

Comunicate de presă / 6 iulie 2021

145 de ani de activitate umanitară au fost aniversaţi de Crucea Roşie Română alături de voluntari şi mii de susţinători

Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a sărbătorit ieri, pe 4 iulie, 145 de ani de istorie şi activitate umanitară, conform unui comunicat remis redacţiei.

Duminică, pe 4 iulie, s-au împlinit 145 de ani de când Crucea Roşie Română salvează vieţi şi aduce speranţă atunci şi acolo unde este nevoie, oriunde şi oricui. Pe parcursul acestei zile memorabile, Crucea Roşie Română a organizat în curtea Spitalului Colţea din Bucureşti un eveniment aniversar de amploare, cu mii de participanţi, în prezenţa unor personalităţi precum dl. Prof. Univ. Alexandru Cioroianu, istoricul Nicolae Pepene - director al Muzeului Judeţean de Istorie din Braşov, domnul Ioan Silviu Lefter, Director General al Crucii Roşii Române şi doamna Iuliana Tudor, ambasadorul Crucii Roşii.

"Nu este întâmplător faptul că această manifestare a avut loc la Spitalul Colţea. Aici a luat fiinţă Crucea Roşie Română la 4 iulie 1876, aici s-au semnat documentele care au consfinţit acest lucru. LA MULŢI ANI voluntarilor care au făcut posibilă activitatea Crucii Roşii Române, care au dezvoltat permanent proiecte şi programe pentru a ajuta cetăţenii! Ne-au sprijinit şi oameni de cultură, artişti, oameni din toate categoriile profesionale care au devenit partea din organizaţia noastră atunci când a fost cea mai mare nevoie. Suntem recunoscători pentru că, pe acest drum al binelui, nu am fost singuri", a declarat domnul Silviu Lefter, Director General al Crucii Roşii Române.

În semn de omagiu pentru înaintaşii acestei organizaţii - "o asociere de oameni inimoşi, cu suflet şi cu multă pricepere, oameni care stau de gardă la binele tuturor"-, după cum a subliniat istoricul Nicolae Pepene, în faţa Spitalului Colţea din Bucureşti a fost inaugurată o expoziţie fotografică. Expoziţia ilustrează în 40 de panouri, momente importante din istoria de 145 de ani de activitate umanitară a Crucii Roşii Române şi poate fi vizitată vreme de încă două săptămâni, până pe 24 iulie 2021.

Sute de voluntari şi susţinători au participat la ateliere de Cruce Roşie

Pe parcursul zilei de 4 iulie, în curtea Spitalului Colţea, voluntarii organizaţiei au desfăşurat activităţi specifice de Cruce Roşie dedicate publicului larg. Ei i-au primit cu entuziasm pe vizitatori, majoritar tineri dornici să se alăture şi ei ca voluntari, şi tinere familii, alături de cei mici. Cele mai căutate activităţi au fost atelierul de prim-ajutor, cel de intervenţie în caz de dezastre naturale şi, în cazul celor mici, atelierul de educaţie pentru sănătate. Vizitatorii au lăsat mesaje emoţionante dedicate Crucii Roşii pe panourile special pregătite.

Ziua s-a încheiat cu un moment spectaculos, iluminarea în roşu a Spitalului Colţea, o clădire-simbol pentru Bucureşti şi locul unde s-a înfiinţat Crucea Roşie Română în urmă cu 145 de ani.

Prof. Univ. Alexandru Cioroianu a fost alături de Crucea Roşie şi a marcat acest moment solemn cu un discurs în care a subliniat importanţa misiunii organizaţiei, care a fost alături de oameni în momente-cheie ale istoriei: "În 4 iulie 1876, în acelaşi loc, în centrul capitalei, în Spitalul Colţei de atunci, această instituţie a căpătat o formă: Crucea Roşie din România. Organizaţia a fost iniţial exclusiv masculină, fiindcă doamnele aveau o organizaţie separată, dar după Primul Război Mondial cele două s-au contopit şi au participat la toate evenimentele importante din istorie, de la Războiul de Independenţă la al Doilea Război Mondial, epoca comunistă şi "renaşterea" după 1990. Şi, avem iată, un tineret care păstrează entuziasmul de la început şi de care suntem mândri."

Zeci de mii de susţinători au fost alături de Crucea Roşie şi online, în transmisiuni, iar în ţară, filialele de Cruce Roşie au sărbătorit prin activităţi dedicate tinerilor, prin acţiuni stradale şi ateliere de prim-ajutor.

În aproape un secol şi jumătate de activitate, Crucea Roşie Română a adus alinare şi a oferit oamenilor servicii vitale în momentele cele mai dificile: primul şi al doilea Război Mondial, în timpul epidemiilor de malarie, holeră, tifos şi tuberculoză, în timpul foametei, al inundaţiilor, al cutremurelor, al frigului extrem, al caniculei sau al pandemiei COVID-19. An de an, fiecare generaţie de voluntari s-a adaptat provocărilor şi nevoilor cărora a trebuit să le facă faţă ţara noastră. 6,000 de voluntari, 300 de angajaţi şi 1,500,000 de beneficiari este bilanţul la finalul anului 2020.

Suntem peste tot acolo unde este nevoie de noi. Acesta este angajamentul nostru faţă de oameni şi angajamentul nostru faţă de umanitate. Împreună suntem de neoprit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9749
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7790
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3324
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0430
Gram de aur (XAU)Gram de aur402.9466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb