15,3 MILIOANE EURO Asseco şi-a majorat profitul cu 18% în 2018

R.R.
Ziarul BURSA #Companii / 6 martie 2019

Profitul net al Grupului Asseco South Eastern Europe (Asseco SEE) s-a majorat, anul trecut, cu 18% faţă de 2017, ajungând la 15,3 milioane de euro, a anunţat compania, ieri, printr-un comunicat de presă.

Grupul Asseco South Eastern Europe a înregistrat, în trimestrul patru din 2018 şi la sfârşit de an, creşteri de 36%, respectiv 17% în veniturile din vânzări, în comparaţie cu aceleaşi perioade din 2017, generând venituri din vânzări de 51,6 milioane de euro în trimestrul al patrulea şi de 157 milioane de euro la sfârşitul lui 2018, se mai precizează în document.

Potrivit comunicatului, cele mai mari venituri din vânzări după douăsprezece luni în 2018 au fost înregis­trate în Divizia Integrare Sisteme, în valoare de 61,5 milioane de euro, în creştere cu 26% în comparaţie cu sfârşitul lui 2017.

Creşterea s-a înregistrat în vânzarea de infrastructură şi soluţii terţe, inclusiv servicii de integrare, în principal în Serbia şi România, precum şi în categoria de soluţii proprietare, în principal în Serbia şi Macedonia, a mai trans­mis compania.

Comunicatul mai notează: "Veniturile din vânzări în Divizia Plăţi, s-au ridicat la 57,3 milioane de euro, în creştere cu 15% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai mari creşteri au fost generate în principal de serviciile asociate cu ATM-urile, în principal în Bosnia şi Herţegovina, Croaţia şi România. Veniturile din vânzări din prelucrare au crescut cu 30% şi sunt în creştere din aprilie 2016. În Divizia Bancară, veniturile din vânzări au ajuns la 38,2 milioane de euro, în creştere cu 7% în comparaţie cu cele patru trimestre ale anului trecut, iar creşterea a fost vizibilă la categoria soluţiilor bancare esenţiale, în principal în Macedonia, Serbia, Bos­nia, Herţegovina şi România, precum şi la categoria de soluţii mobile, în principal în Croaţia".

Piotr Jeleñski, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asseco South Eastern Europe S.A., a declarat: "Ne bucurăm, în acest moment, de cele mai bune rezultate financiare din istoria Grupului ASEE, generate la sfârşitul lui 2018. Cel de-al patrulea trimestru a fost unul record pentru noi, cu o creştere de 36% a veniturilor din vânzări".

Profitabilitatea operaţională a Grupului ASEE după douăsprezece luni în 2018 a ajuns la 11,1%, în timp ce profitul net pentru tot anul 2018 a totalizat 15,3 milioane de euro, în creştere cu 18% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, au mai precizat reprezentanţii companiei, care a anunţat o valoare a portofoliului în M1 pentru 2019 în valoare de 73,7 milioane de euro, în creştere cu 3% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în acelaşi timp scăzând valoarea veniturilor de la 95,1 milioane de euro în 2018, la 92,7 milioane de euro în 2019.

Grupul Asseco SEE activează în IT, în domeniul producţiei şi implementării propriilor soluţii şi servicii software din zona Europei de Sud-Est şi Turcia. Din octombrie 2009, acţiunile Asseco South Eastern Europe (WSE: ASEECOSEE, ASE) au fost listate la Bursa de valori din Varşovia. Grupul Asseco SEE are peste 1.500 de angajaţi în 13 ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb