1500 DE BLOCURI DIN BUCUREŞTI, FĂRĂ APĂ CALDĂ ŞI CĂLDURĂ Subvenţia la termie - câmpul de luptă dintre Guvern şi Primăria Capitalei

GEORGE MARINESCU
Ziarul BURSA #Politică / 16 noiembrie 2022

Subvenţia la termie - câmpul de luptă dintre Guvern şi Primăria Capitalei

Premierul Nicolae Ciucă, "eroul de la Nassiriyah", a găsit ieri un nou război - de data aceasta politic - în care să îşi facă simţită prezenţa. Şeful Guvernului s-a arătat nemulţumit de desele solicitări ale lui Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, privind sumele alocate cu titlu de subvenţie la termie pentru locuitorii municipiului Bucureşti.

"Este o problemă a autorităţii locale. Primăria Municipiului Bucureşti are în responsabilitate să rezolve această problemă. Ne aducem aminte că eu, personal, am chemat încă de anul trecut primăria la discuţii şi instituţiile din sistem pentru a rezolva problema termiei. I-am chemat după aceea să prezinte la nivelul Guvernului un plan concret prin care putem să rezolvăm această problemă de sistem din Capitală. Soluţiile sunt, fie să ridicăm plafonul de îndatorare, fie să dăm bani de la buget. Or bani de la buget să-i dăm pentru o autoritate locală, care putea până la acest moment să rezolve problema, cu certitudine nu-i vom avea. (...) Să-şi rezolve problema. Nu eu i-am dat sprijinul politic. El a avut sprijin politic de la PNL, nu de la mine", a declarat, la Parlament, prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Reacţia şefului Guvernului a venit după ce Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a afirmat că, dintre toţi locuitorii României, "bucureştenii au primit cei mai puţini bani de la Guvern prin schemele de compensare pentru consumul de gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022".

"Doar 28,21 de lei per locuinţă a alocat Executivul iarna trecută pentru Municipiul Bucureşti. Spre comparaţie, oraşul Călăraşi a primit 4.417 lei, adică de 156 de ori mai mult decât Capitala, Drobeta Turnu Severin 2.281 lei (de 80 de ori mai mult), iar Odorheiu Secuiesc 1.797 lei (de 63 de ori mai mult). Am prezentat aleatoriu câteva exemple, însă cifrele arată mai clar decât o pot spune cuvintele cât de mare este discrepanţa între sumele primite de alte oraşe faţă de cele alocate Bucureştiului. (...) Situaţia datoriilor la termie ar fi trebuit să fie şi ea cunoscută la Guvern pentru că eu vorbesc despre asta încă din octombrie anul trecut. Pot însă oricând să fac coaliţiei de guvernare o prezentare a situaţiei din termie de la nivelul Capitalei", a afirmat Nicuşor Dan pe pagina oficială de Facebook.

Cert este că în timp ce Nicolae şi Nicuşor se ceartă pe sumele destinate termiei din Capitală, peste 1500 de blocuri din Bucureşti erau ieri lipsite de apă caldă şi căldură din cauza avariilor care pun în pericol zilnic reţeaua de distribuţie a agentului termic.

Opinia Cititorului ( 15 )

  1. incepe iar mizeria din 87 90? sau aia din 2005-2007?

    de crapau oamenii de frig in bula de pret energie si specula cretit? 

    s c cret 

    Nu ar trebui vazut ca inamic pentru coalitie Nicu. Singurul lucru pe care l-ar fi facut Firea era sa prelungeasca si sa creasca datoriile. Intr-adevar oamenii nu mai mureau de frig iarna aceasta, dar nu garantez ca o mai imprumuta cineva iarna viitoare. Sa spui ca reparai mai mult ca Nicu dupa ce zeci de ani ai demonstrat contrariul este la fel cum ai spune ca poti zugravi ce a construit nea Nicu. Nu ar trebui comparati totusi cei doi Nicu. Nea Nicu putea evita relativ usor rascularea romanilor dar din mandrie ne-a asigurat decaderea ca popor intr-o populatie. Nicu (de astazi) incearca sa carpeasca ce poate desi are multe datorii. Cert eate ca putem compara credibilitatea celor doi Nicu dpdv economic. Firea sau alti fosti primari nu au nici o credibilitate ca ar fi rezolvat ceva, decat buzunarele - goale ale noastre pline ale lor.

    Premierul sa nu piarda din vedere ca toti bucurestenii asteapta ajutor financiar ,ca asa i au invatat primarii PSD care au lasat o situatie financiara catrastofala la PMB.

    Domnul Dan a rezolvat sau lupta sa rezolve multe probleme foarte grele ,in conditiile opozitiei inversunate pe care o fac oamenii Pandele Firea . Si 2023 e anul de campanie electorala ,nu merita ca sa piarda electorat tocmai la Bucuresti dupa toate subvebtiile pe care le a aprobat pana acu,m : inca una ! 

    Și o perspectivă useristă. :)

    O administrație modernă, competentă și etică pentru un friguț oarecum clasic. 

    pnl e penibil

    l-au sprijinit pt ND la alegeri, acu se spala pe maini de el 

    cine i-o mai vota pe astia, cica-s de dreapta, sunt la fel de stanga ca psd, dar macar aia nu se prefac a fi altceva decat sunt 

    1. Dar PSD nu se preface ca este de stanga fara sa fie?!

    Iara subventioneaza toata tara, Bucurestiul?

    Si ridicarea pragului de indatorare poate fi sprijinita de guvern .E posibil sa fie contraofensiva Pandele Firea ,in pregatirea alegerilor locale .Daca situatia bucurestenilor cu termia se agraveaza peste iarna ,isi vor aminti ca Ciuca nu le a dat de la fondul guvernului .

    1. Bucureștenii știu prea bine de ce îngheață. În mandatul lui plicușor le-a ieșit din cap marota: toți sunt la fel.

    ...care se plangea ca e singur împotriva tuturor, Nicușor e primul primar implicat în atragerea de bani pt înlocuirea infrastructurii de încălzire veche din anii '80, în dizgrația guvernului securisto-mafiot care vrea ca el sa eșueze. S-ar putea sa eșueze ei la vot...

     

    Nicușor isi vede de treaba si este om serios.

    Clar nu se baga in afaceri ca tot politicul. 

    Deci deranjeaza si deci trebuie " lucrat "

    Merita realegerea inclusiv din acest motiv. 

    1. V-ați activat toți postacii.

    subventia la incalzire viteilor...

    La "termie"..Sa va fie rusine voua si scarba noua 

    a se retine:

    Avem 1,5 milioane de salariati cu venit net in mana 1800 lei si alti 800 mii cu plus 500 lei!!! 

    Asta pentru speculatorii din energie; speculatorii imobiliari si speculatorii bancari!!! 

    Risc foarte ridica de prabusire in saracie cand somajul va atinge bomba de peste 7% sa ne rugam sa nu se duca la peste 8% (Declarat)!!! 

    Deci avem 1,5 mil cu 1800 net in mana plus alti 800 mii cu plus 500 lei = 2300 lei = avem 2,3 milioane de cetateni cu venituri "relativ minime" ca pondere din venitul "mediu" pe tara de 3700-5000 lei!! 

    Unde avem 4,5 milioane de angajati / salariati efectivi => 4,5 - (minus) 2,3 mil = 2,2 milioane =? mai mult de 50% din populatia romaniei are salariu minim si nici decum salariu "mediu" cum apare in statisticile aberante!!! 

    INS sa publice lunar numarul de salariati efectivi si veniturile nete pe judete ca procent sau suma din total salariati per regiuni si tara; nu cum face acum cu "mediu" si minim!!! 

    Ca sa se poata demonstra clar veniturile populatiei pe regiuni si sa se poata controla echilibra galoparea speculelor din unele directii; cum ar fi: la energie, mancare, locuinte, ipoteci, specule imobiliare!!! 

    In 80 efectivul de lucru in romania era de 9-10 milioane din 22 si cv mil = procent BOMBA de productivitate; in 90 efectivul era de 8 mil si cv din 21 si cv... efectivul de lucru in romania tot scade si cresc treptat ca procent din populatie tineri si copii in piata! Semnale forta plasate in viitor si semnale dezastroase pe moment si putin mai in fata (la spargerea urmatoarei bule financiare globale). 

    s c cret 

    Ciuca asculta ordinul lui iohannis care spune cam asa:

    Toti primarii USR sa fie sabotati financiar si linsati mediatic . 

    Acest lucru ne demonstreaza ca iohanis este cel mai ticalos politician pt ca nu pe NICUSOR DAN il saboteaza ci pe bucuresteni . Dar planul pervers a lui iohanis vrea ca sabotajul sau sa duca la scaderea in sondaje a usr si pt aces lucru ii tine in frig pe bucuresteni .

    La acest sabotaj participa si pnl . In acest sens se poate vedea declaratia lui ciuca de ieri care a spus ca el si pnl nu-l sustin pe nicusor dan . CONCLUZIONAND PUTEM SPUNE FARA SA GRESIM CA IOHANNIS SI PNL VOR SA LE FACA BUCURESTENILOR CE LE FACE PUTIN UCRAINENILOR  

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb