2 milioane de euro pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în Regiunea de Nord-Est

Doru Mocanu,Iaşi
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 4 septembrie 2008

Proiectul antreprenorial destinat IMM-urilor ieşene, iniţiat de Universitatea "Petre Andrei" din Iaşi în parteneriat cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri (AOA) Iaşi 2003 şi Camerele de Comerţ din regiunea de Nord- Est, a fost aprobat spre finanţare din fonduri europene. Astfel, în perioada imediat următoare va fi semnat contractul de finanţare, după care vor demara activităţile incluse în proiect. "Din partea Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Iaşi 2003 vor exista trei delegaţi: managerul de proiect, care se va ocupa de respectarea activităţilor trasate de liderii de proiect, consultantul, care va avea obligaţia să furnizeze informaţii cu privire la baza legală de înfiinţare a IMM-urilor, şi un secretar de proiect. Proiectul va beneficia de şase centre de excelenţă, iar AOA Iaşi 2003 va găzdui centrul de la Iaşi", a declarat Lucia Marcoci, secretarul general al Asociaţiei. Ea a mai precizat că proiectul are valoarea de aproximativ două milioane de euro şi se va desfăşura pe o perioadă de trei ani.

Proiectul "Cooperare Regională pentru Excelenţa Antreprenorială (CREA)" se înscrie în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, axa prioritară 3 - Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor, domeniul major de intervenţie 3.1 - promovarea culturii antreprenoriale, cu alocare din Fondul Social European.

Proiectul se adresează unui public ţintă de 30.000 de persoane, antreprenori, manageri şi angajaţi din IMM-uri şi microîntreprinderi, care vor participa la programe de formare. Activităţile au în vedere antreprenorii care intenţionează să-şi deschidă o afacere, precum şi instruirea angajaţilor în vederea creşterii adaptabilităţii şi a flexibilităţii acestora pe piaţa muncii şi în raport cu schimbările de la actualul loc de muncă.

Proiectul îşi propune să încurajeze eforturile de dezvoltare ale IMM-urilor şi microîntreprinderilor, astfel încât să poată face faţă concurenţei acerbe de pe piaţă, precum şi să sprijine managerii în acoperirea lipsei unor cunoştinţe antreprenoriale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb