20 septembrie Azerbaijan marchează Ziua Petrolistului

.
Comunicate de presă / 20 septembrie 2016

20 septembrie Azerbaijan marchează Ziua Petrolistului

In fiecare an, la 20 septembrie, Azerbaijan sărbătoreşte Ziua Petrolistului - sărbătoarea profesională a lucrătorilor din sectorul de petrol şi gaze. La data de 16 august 2001, fostul preşedinte al Azerbaidjanului, Heydar Aliyev, a semnat un decret în temeiul căruia data de 20 septembrie este marcată în Azerbaidjan ca Ziua Petrolistului. Celebrarea acestei zile este sincronizata cu semnarea unui contract de exploatare în comun a zăcămintelor de ţiţei "Azeri", "Cirag" şi a unei părţi din zăcământul "Ghyuneşli", amplasate în sectorul azer al Mării Caspice, semnat la data de 20 septembrie, în anul 1994, de 13 mari companii de petrol (BP, SOCAR, "Amoco", "McDermott", "Unocal", "LUKoil", "Statoil", "Exxon", TPAO, "Pennzoil", "Itochu", "Ramco", "Delta") din 8 ţări (Azerbaidjan, Statele Unite ale Americii, Marea Britanie, Turcia, Norvegia, Japonia, Rusia şi Arabia Saudită).

Originile istorice ale relaţiilor dintre România şi Azerbaidjan îşi au locul în secolul al XV-lea. La acea vreme, conducătorul statului Aggoyunlu a semnat un acord cu Ştefan cel Mare. În anii '90 ai secolului trecut, când Azerbaidjanul şi-a proclamat independenţa, pentru a doua oară în istorie, România a fost una dintre primele ţări care au recunoscut independenţa Azerbaidjanului. Astăzi, SOCAR a devenit un brand la nivel mondial prin implementarea unor proiecte majore şi internaţionale în Azerbaidjan precum şi dincolo de graniţele sale. SOCAR contribuie la securitatea energetică a Europei, concomitent cu diversificarea rutelor şi surselor de energie pe acest continent. SOCAR joacă, de asemenea, un rol activ în aprovizionarea cu energie a Uniunii Europene, care este asigurată de conductele de petrol şi de gaz Baku-Tbilisi-Ceyhan şi Baku-Tbilisi-Erzurum, precum şi în construcţia "Coridorului Sudic de Gaz". Proiectele TANAP, TAP care vor fi finalizate în viitorul apropiat vor schimba harta energetică a Europei. SOCAR este 100% companie de stat din Azerbaidjan. Toate relaţiile energetice dintre România şi Azerbaidjan sunt coordonate şi realizate de către SOCAR, cum ar fi aducerea de gaze naturale din Bazinul Marea Caspică în România.

După ce a intrat pe piaţa românească în anul 2007, a obţinut un succes foarte mare. În anul 2011, a fost înfiinţată compania SOCAR Petroleum SA şi a început activităţi comerciale sub brandul SOCAR. Anul 2016 este unul special deoarece marchează al 5-lea an de la înfiinţare. De asemenea, pe parcursul acestui an, compania SOCAR a investit în România suma de 65 de milioane de euro, a pus în funcţiune 34 de staţii de carburanţi şi a plătit impozite la statul Român 58 de milioane de euro. Pe parcursul ultimilor cinci ani, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 495 de milioane de euro, iar compania a creat in România 500 locuri de muncă. SOCAR Petroleum SA va continua proiectele de investiţii în 2017.

Astfel, cu ocazia acestei sărbători, felicităm toţi petroliştii azeri!

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb