2007 - cel mai bun an din istoria de 14 ani a "Băncii Transilvania"

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2008

2007 - cel mai bun an din istoria de 14 ani a "Băncii Transilvania"

Profit aproape triplu pentru "Banca Transilvania" Banca Transilvania nu are în prezent discuţii pentru preluare

"Banca Transilvania" a obţinut pe anul 2007 un profit net de 340,48 milioane lei, de 2,83 ori mai mare decât cel înregistrat în anul 2006.

Robert Rekkers, directorul general al "Băncii Transilvania", s-a declarat foarte mulţumit de rezultatele obţinute de bancă. "Am avut rezultate excepţionale în 2007, care ne dau o poziţie foarte bună pentru începutul lui 2008. Avem o capitalizare de peste 1,4 miliarde lei, avem resurse abundente pentru creştere, ceea ce ne dă încredere în poziţia Băncii Transilvania, chiar şi în această perioadă de turbulenţe financiare internaţionale", ne-a declarat domnul Rekkers.

Domnia sa ne-a mai precizat că, în prezent, "Banca Transilvania" nu are discuţii cu bănci străine în vederea preluării, infirmând informaţiile apărute în presă care anticipau o preluare de către "Caja Madrid".

Horia Ciorcilă, Preşedintele Consiliului de Administraţie al Băncii Transilvania, declară: "Suntem extrem de mulţumiţi de performanţele obţinute de bancă în 2007.

Acesta a fost cel mai bun an din istoria de 14 ani a Băncii Transilvania. Profitul operaţional a fost cu 43,90% peste nivelul bugetat de noi. În plus, vânzarea companiei BT Asigurări, membră a Grupului Financiar Banca Transilvania, a contribuit semnificativ la obţinerea unor rezultate excelente".

Tot anul trecut, Banca Transilvania s-a înscris, prin parteneriatul cu Aegon, în cursa pensiilor private obligatorii, înfiinţând compania BT Aegon. BT Aegon a încheiat cu succes perioada de aderare a cetăţenilor la fondurile de pensii private, aşa încât cele aproape 130.000 de adeziuni au propulsat compania pe locul 7 între fondurile de pensii private.

În 2007, Banca Transilvania a obţinut din partea BERD, acţionarul semnificativ al băncii, un credit pentru microcompanii, în valoare de 15 milioane euro, precum şi 10 milioane euro pentru finanţarea rurală.

Activele totale ale Băncii Transilvania erau, la 31 decembrie 2007, de 13,87 miliarde lei, fiind mai mari cu 71,61% decât anul trecut. În ceea ce priveşte capitalurile proprii, acestea au fost de 1,48 miliarde lei. În 2007, au fost realizate investiţii de peste 85 milioane lei, banca investind mai ales pentru extinderea teritorială. Reţeaua BT a ajuns, la finele anului trecut, la un număr de 457 de locaţii.

Profitul brut al "Băncii Transilvania" se ridică la 403,74 milioane lei, din care 173,49 milioane provin din vânzarea companiei BT Asigurări.

Valoarea netă a creditelor acordate de BT în 1007, la data de 31 decembrie 2007, a fost de 8,56 miliarde lei, din care aproximativ 59% reprezintă credite pentru persoane juridice, iar 41% pentru persoane fizice. În plus, resursele atrase de la clienţi se ridică la valoarea de 10,58 miliarde lei, la data de 31 decembrie 2007.

Apreciere de 4,17% a cotaţiei TLV în aşteptarea rezultatelor

Cotaţia acţiunilor "Banca Transilvania" (simbol TLV) pe piaţa de capital s-a apreciat cu 4,17% în şedinţa de tranzacţionare de ieri, pe fondul unor tranzacţii în valoare totală de 6,33 milioane lei. Preţurile celor 8,55 milioane de titluri transferate ieri au oscilat între 0,73 şi 0,75 lei/acţiune. Brokerii pun evoluţia de ieri a TLV pe seama unor aşteptări pozitive cu privire la rezultatele financiare.

"Rezultatele Băncii Transilvania au fost în linie cu aşteptările pieţei, şi prezintă o imagine clară a procesului de dezvoltare continuă a băncii", ne-a declarat Mihai Frunză, de la "Vanguard". Domnia sa nu se aşteaptă ca rezultatele băncii să impulsioneze o lichiditate sporită în piaţă, în condiţiile în care sentimentele guvernează deciziile speculatorilor.

Radu Popescu Buzeu, de la "KD Capital Management", consideră că în momentul de faţă, cu ultimele rezultate, TLV are un raport preţ-profit foarte bun. (A.A.)

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Conducerea bancii este extraordinara, dar pregatirea personalului din agentii trebuie imbunatatita.Felicitari.

    1. apreciere corecta.

    Am fost impresionat de fiecare data cand am apelat pentru diverse servicii (bancare), la diverse locatii ale bancii si de fiecare data am plecat multumit.

    Am beneficiat de asemenea in calitate de mic actionar de majorarile anuale decapital,incomparabil mai profitabile decat dividentele acordate de alte banci sau SIF-uri. 

    De asemenea atmosfera si modul in care esti tratat te face sa te simti bine. FELICITARI tuturor!!!

     

    1. DA!DAR NU SI PENTRU ACTIONAR,CEL PUTIN NU ACUM1

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb