2022 - anul investiţiilor majore în Buzău

Ana Felea
Miscellanea / 26 ianuarie 2022

Constantin Toma (sursă foto: Facebook)

Constantin Toma (sursă foto: Facebook)

Buzăul este pe un trend ascendent în ceea ce priveşte investiţiile anunţate pentru anul 2022. Atât judeţul, cât şi municipiul reşedinţă vor avea bugete mult mai mari decât anul trecut, iar mare parte din sume vor fi direcţionate spre investiţii. În plus, atât preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, cât şi primarul municipiului Buzău, Constantin Toma anunţă că 2022 va fi şi anul atragerii de fonduri europene.

Petre Emanoil Neagu a anunţat că bugetul judeţului pentru 2022 este cu circa 20 de milioane de euro mai mare decât cel de anul trecut. În plus, pentru prima dată după mulţi ani, bugetul va fi votat mult mai devreme decât s-a obişnuit în anii trecuţi, iar asta va face ca startul investiţiilor să fie dat încă din primele luni ale anului, imediat ce vremea va permite deschiderea şantierelor şi în exterior.

"Parlamentul României împreună cu Guvernul s-au încadrat în termeni rezonabili de votare a bugetului. Bugetul consolidat naţional a fost votat la sfârşitul anului trecut şi bineînţeles şi noi, autorităţile locale, urmăm paşii şi vom avea, cel târziu la jumătatea lunii februarie, bugetele noastre. Cred că este primul an când bugetul consolidat naţional a fost votat la timp şi, la rândul nostru, să putem să votăm bugetele noastre în timp real, să nu mai pierdem anumite perioade de timp. De data aceasta, bugetul este mai bun decât cel pe care l-am avut anul trecut. Este un fapt îmbucurător. Vor fi şi rectificări de buget de-a lungul anului. Eu cred că acest an va fi mult mai bun decât anul trecut, din punct de vedere financiar. Dacă anul trecut am avut un buget de circa 80 de milioane de euro, anul acesta vom avea 100 de milioane de euro", a spus Petre Emanoil Neagu, preşedintele CJ Buzău.

Domnia sa a adăugat că şi în cei circa o sută de milioane de euro au fost incluşi şi banii veniţi de la bugetul statului, cât şi cei atraşi prin intermediul programelor derulate cu Ministerul Dezvoltării precum şi fondurile europene accesate.

Un buget generos va avea în 2022 şi municipiul Buzău. Primarul Constantin Toma a anunţat că 2022 va fi cel mai bun an din mandatul său de primar, dar şi cel mai bun din ultimii 32 de ani.

"2021 a fost un an greu pentru toată lumea, din cauza pandemiei. Din punct de vedere al Primăriei, 2021 a fost un an bun, iar 2022, pentru că s-au început multe şantiere, este un an extraordinar, adică cel mai bun an pentru dezvoltarea Buzăului din ultimii 32", a spus primarul Constantin Toma.

Pentru a-şi atinge obiectivul, edilul şef al municipiului spune că se bazează pe fondurile europene pe care le-a atras în 2021 prin proiectele deja aprobate de Agenţia Regională de Dezvoltare SE , unele aflate deja în execuţie, şi care au termene de finalizare în 2022.

"În 2021 am pregătit condiţiile ca 2022 să fie cel mai bun. Mă bazez pe faptul că în momentul acesta în municipiul Buzăul sunt investiţii în derulare de 50 milioane de euro şi dacă mai adaugăm şi ce face Urbis ajungem la 60 de milioane de euro, ceea ce nu este deloc puţin pentru un oraş ca Buzău", a explicat primarul Toma.

Pe de altă parte, Constantin Toma speră ca anul acesta să primească şi un sprijin financiar mai mare din partea Guvernului.

"Sper să nu ne deranjeze şi să fie corecţi (n.r guvernanţii). În ultimii doi ani nu am primit niciun ban de la Guvern. Au dat doar la primarii PNL şi USR. Acum nu mai este treaba asta. Am văzut că sunt penalizaţi primarii USR. Nu au nici ei nicio vină. Pedepsind un primar, pedepseşti şi comunitatea de acolo. Eu sunt revoltat şi am luat poziţie şi în Asociaţia Municipiilor din România şi am spus să avem o poziţie unitară pentru că aşa este corect. România trebuie să se dezvolte echilibrat în toate localităţile sale", a spus Constantin Toma.

Atât bugetul judeţului, cât şi cel al municipiului au fost lansate spre dezbatere publică, urmând ca după 30 de zile să ajungă la vot în Consiliul Judeţean, respectiv Consiliul Local.

Primarul Buzăulu a menţionat: "Am lansat în dezbatere publică Bugetul Primăriei Buzău, pe anul 2022, ce va fi supus aprobării Consiliului Local Municipal, până pe data de 11 februarie 2022. Este un buget istoric, cel mai mare de după 1990, unde investiţiile sunt de peste 80 de milioane de euro, adică 61% din cele 133 de milioane de euro. Anul 2022 poate fi cel mai bun an, cel puţin din ultimii 32 de ani, pentru dezvoltarea Buzăului. Vom investi atât în infrastructură, dar şi în educaţie şi cultură! Am «prins» de asemenea bani pentru o mulţime de studii de fezabilitate şi proiecte tehnice, pentru a putea atrage şi mai mulţi bani din fonduri europene, ţinta fiind între 150 şi 200 de milioane de euro, pentru atingerea viziunii de dezvoltare a Buzăului, până în 2030".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb