210 milioane de euro pentru prima fabrică Egger din România

A.G.R.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 15 septembrie 2008

Deschiderea celei de-a 16-a fabrici a Grupului Egger, prima din România, printr-o investiţie de 210 milioane euro, aduce consolidarea poziţiei grupului pe piaţa Europei de Est în segmentul producerii materialului lemnos, a precizat la finele săptămânii trecute, Michael Egger, preşedintele consiliului de adminis­traţie al grupului austriac.

"Fabrica de la Rădăuţi aduce compania Egger în mijlocul acţiunii, pe pieţele din Moldova, Polonia, Bulgaria, Serbia, Ucraina şi chiar de ţările din Rusia. Pe lângă aces­te pieţe în plină creştere sunt acoperite şi pieţele din Grecia, Slovacia, ţările Baltice, Turcia, Macedonia şi Orientul Apropiat. Celelalte pieţe din Europa Centrală şi de Sud-Est, cum ar fi Croaţia, Slovenia, Republica Cehă, Bosnia Herţegovina, Muntenegru şi Ungaria sunt deservite în continuare de fabrica din Unterradlberg din Austria", a precizat Michael Egger.

Fabrica Egger din judeţul Suceava are o capacitate de 600.000 de metri cubi pe an, aproximativ 80% din producţie este valorificată superior şi ajunge pe piaţă sub formă de plăci de melamină. Producţia de plăci aglomerate şi două instalaţii de impregnare au funcţionat încă din luna ianuarie a anului 2008. Deoarece capacitatea energetică a fabricii din Rădăuţi a crescut în ultimele trei luni, aceasta a obţinut, recent, o autorizare de mediu de la Agenţia Regională de Protecţie a Mediului Bacău.

În prezent, fabrica se află în prima fază de extindere, suprafaţa de 76 de hectare deţinută de Egger oferind un potenţial suficient pentru ca luna noiembrie 2008 să fie inaugurată o presă tandem astfel încât capacitatea de laminare a fabricii să crească de la 14 milioane metri cubi la 28 milioane de metri cubi. Investitorii austrieci au ales oraşul Rădăuţi şi datorită faptului că lemnul pentru producţie provine de pe o suprafaţă cu raza de aproximativ 300 de kilometri, fiind în acelaşi timp foarte aproape de gaterul de lemn al companiei Schweighofer.

Fabricile Egger din Europa sunt amplasate în principal în Austria (patru), Germania (şase), Marea Britanie (două), în Rusia şi România câte una. Cifra de afaceri în anul financiar 2007-2008 a grupului Egger s-a ridicat la 1,64 miliarde euro, acesta exportând în pieţe din întreaga lume, precum Asia, Oceania şi Africa.

Egger: Investiţiile străine nu sunt susţinute de Guvern

Investiţia în fabrica Egger de la Rădăuţi nu a fost susţinută decât verbal de guvernul român şi de legislaţia promovată de acesta, iar la o posibilă viitoare investiţie grupul austriac Egger va fi mai atent la promisiunile care se fac, a afirmat Michael Egger, preşedintele Consiliului de administraţie al grupului Egger, la deschiderea oficială a fabricii din România. "Ar fi trebuit să beneficiem, conform promisiunilor iniţiale ale Agenţiei Române pentru Investiţii Străine (ARIS) de ajutoare pentru utilităţi şi infrastructură în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro. Din păcate, nu am avut niciun sprijin, în 2005, când am început discuţiile cu conducerea ARIS, dar şi cu vicepremierul care reprezenta Guvernul român în acea perioadă. Egger este cel mai mare contribuabil din zona Rădăuţi şi în acelaşi timp cel mai mare agent care ecologizează zona Moldovei, a Bucovinei în special. Dacă nu am fi avut sprijinul eficient al prefecturii şi al primăriei nu am mai fi investit în România", a precizat Michael Egger, citat de Agerpres.

Una dintre opţiunile grupului Egger ar fi fost Rusia, ţară în care grupul austriac are deja o fabrică de producţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb