2129 de acţiuni de informare şi comunicare la nivel local pînă la 1 ianuarie 2007

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 2 mai 2006

Membrii Reţelei Multiplicatorilor de Informaţie Europeană vor desfăşura în întreaga ţară un număr de 2129 de acţiuni de comunicare, în cele 249 de zile rămase pînă la data ţintă prevăzută pentru aderare - 1 ianuarie 2007. Înregistrînd o medie de aproape 10 pe zi, aces-te acţiuni vin în întîmpinarea cererii de informaţie relevantă, corectă, obiectivă şi accesibilă, de care comunităţile locale au nevoie pentru a înţelege implicaţiile aderării.

Prezent la ceremonia de semnare a protocoalelor, Jonathan Scheele, Şeful Delegaţiei Comisiei Europene în România, a declarat: "Noua abordare a Comisiei Europene din punct de vedere al comunicării poate fi rezumată astfel: înainte de a le vorbi, trebuie să îi ascultăm pe oameni; comunicarea cu aceştia trebuie să evidenţieze modul în care politicile europene le afectează viaţa de zi cu zi, astfel încît cetăţeanul să se poată implica în construirea Europei în care doreşte să trăiască."

Acţiunile de informare sînt susţinute prin Protocoale de Parteneriat pentru coordonarea comunicării pe teme europene semnate de Delegaţia Comisiei Europene şi principalii comunicatori la nivel local: autorităţile judeţene, Agenţiile pentru Dezvoltare Regională şi Asociaţia Naţională a Birourilor de Consiliere pentru Cetăţeni. Acţiunile diferă de la o regiune la alta, variind de la caravane de informare în mediul rural pînă la seminarii privind libertatea de circulaţie a lucrătorilor sau campanii de promovare a valorilor europene prin creaţii artistice etc.

Reţeaua Multiplicatorilor de Informaţie Europeană îşi propune să transmită la nivel regional şi local informaţii despre Uniunea Europeană şi aderarea României. Ea cuprinde persoane, organizaţii şi instituţii care au disponibilitatea şi experienţa de a oferi informaţie europeană adaptată nevoilor specifice ale comunităţilor cărora li se adresează. Delegaţia CE şi-a asumat misiunea de a susţine Reţeaua prin oferirea de expertiză, materiale documentare şi sprijin instituţional.

Din 2000, Delegaţia Comisiei Europene a iniţiat Reţeaua Multiplicatorilor de Informaţie Europeană pentru a aduce informaţiile despre Uniunea Europeană cît mai aproape de cetăţenii români, atît la nivel local cît şi regional. Punctul de plecare a fost cooperarea deja existentă dintre Delegaţie şi diferite instituţii din sfera publică şi neguvernamentală de la nivel local şi regional: administraţie publică locală, centre de informare europeană, Agenţii de Dezvoltare Regională, Birouri Regionale ale Agenţiei Sapard, organizaţii ne-guvernamentale, biblioteci, institute culturale, inspectorate şcolare judeţene etc. Această reţea s-a extins treptat şi actualmente cuprinde aproximativ 700 de membri instituţionali.

Membrii Reţelei primesc din partea Delegaţiei CE diferite produse de informare, pe care le adaptează şi le folosesc la nivel regional/ local pentru propriile lor activităţi (campanii, seminarii, dezbateri, publicaţii, concursuri etc). La rîndul lor, multiplicatorii comunică Delegaţiei nevoile de informare locală cu privire la Uniunea Europeană.

Resurse la dispoziţia Reţelei: Întîlniri cu şi între membrii Reţelei (conferinţe regionale şi naţionale, vizitele regionale ale Şefului Delegaţiei Comisiei Europene) Protocoale de parteneriat pentru coordonarea comunicării europene şi planuri de acţiune la nivel judeţean Platforme de comunicare virtuală (website dedicat, sesiuni lunare de chat, serviciu hotline, centru virtual de resurse, forum) Expertiza Team Europe (conferenţiari şi formatori în afaceri europene) Sistem de asigurare a cali-tăţii Schimb de experienţă şi parteneriate Centrul Infoeuropa Campaniile speciale de comunicare şi informare ale Delegaţiei CE (copii, tineret, rural).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb