215 milioane de lei pentru dezvoltarea întreprinderilor mari

Ovidiu Vrânceanu, Braşov
Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 26 mai 2008

215 milioane de lei pentru dezvoltarea întreprinderilor mari

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov a anunţat recent că a fost publicată versiunea proiect a ghidului solicitantului din cadrul programului Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) "Un sistem inovativ şi ecoeficient de producţie", domeniul major de intervenţie - "Investiţii productive şi pregătirea pentru competiţia pe piaţă a întreprinderilor, în special a IMM-urilor", operaţiunea - "Sprijin pentru consolidarea şi modernizarea sectorului productiv prin investiţii tangibile şi intangibile pentru întreprinderi mari".

Prin această operaţiune se urmăreşte sprijinirea întreprinderilor mari din România în scopul creşterii competitivităţii acestora şi îmbunătăţirea potenţialului de a exporta noi produse, prin creşterea cifrei de afaceri şi a productivităţii muncii.

În cadrul acestui domeniu, vor fi eligibile proiectele care vizează crearea unei noi unităţi de producţie (fabrică/secţie/instalaţie), extinderea unei unităţi existente pentru creşterea capacităţii de producţie, diversificarea producţiei unei unităţi existente, prin lansarea de noi produse, modernizarea întreprinderii, inclusiv schimbări în procesul de producţie a unei unităţi exis­tente (ex: modernizare instalaţii, dotări cu echipamente şi instalaţii înalt tehnologizate, automatizarea procesului de fabricaţie, introducerea de noi tehnologii de producţie).

Astfel, vor fi finanţate proiectele cu un grad adecvat de inovare care să ducă la crearea de noi capacităţi de producţie (proiecte iniţiate în domenii care să ducă la întărirea poziţiei întreprinderilor pe piaţa internă şi externă, inclusiv prin crearea de noi relaţii productive şi comerciale), proiecte ale companiilor care vor să implementeze noi produse sau servicii (investiţii în utilaje şi tehnologii care să ducă la diversificarea producţiei prin fabricarea de produse noi, superioare calitativ şi eficiente din punct de vedere al consumurilor energetice), precum şi proiecte ce implică modernizarea şi dezvoltarea întreprinderilor.

Pot solicita finanţare nerambursabilă, în cadrul acestui domeniu de intervenţie întreprinderile mari, care au peste 250 de angajaţi, realizează o cifră de afaceri anuală netă de peste 50 de milioane de euro sau deţin active totale nete care depăşesc 43 de milioane de euro. Activităţile proiectului trebuie să fie încadrate în industria extractivă, industria prelucrătoare, distribuţia apei, salubritate, gestionarea deşe­urilor, activităţi de decontaminare, construcţii.

Alocarea financiară pentru primul apel de proiecte este de 215 milioane lei. Valoarea maximă a finanţării nerambursabile acordate pentru un proiect este de 18,5 milioane lei (dar nu mai multe de 5 milioane de euro, echivalent în lei la cursul BNR, din data semnării contractului de finanţare.

Finanţarea nerambursabilă este în proporţie de 40% pentru solicitanţii din regiunea Bucureşti Ilfov, şi de 50% pentru solicitanţii din celelalte regiuni.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb