23 de percheziţii în patru judeţe, într-un dosar penal privind traficul de droguri

A.P.
Anticorupţie / 19 ianuarie 2021

23 de percheziţii în patru judeţe, într-un dosar penal privind traficul de droguri

Astăzi, 19 ianuarie, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov - Serviciul Antidrog, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T. - S.T. Braşov, au efectuat 26 de percheziţii în Braşov, Bucureşti, Ilfov, Cluj, Timişoara şi Sibiu, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unei informări IGPR.

Mai multe persoane ar fi distribuit, prin intermediul unei pagini găzduite de un site de socializare, produse ce conţineau Tetrahidrocanabinol (THC), substanţă psihotropă, biosintetizată de planta Cannabis.

Persoanele implicate în aceste activităţi ar fi încercat să transmită potenţialilor clienţi faptul că produsele comercializate (uleiuri, flori de cânepă, acadele, prăjituri, băuturi energizante) îndeplinesc condiţiile legale, făcându-se referire la un Regulament european care prevede că produsele ce prezintă o concentraţie de THC mai mică de 0.2% ar putea fi comercializate.

În cursul anului 2020, pe teritoriul României au început să funcţioneze societăţi care promovează produse obţinute din cânepă, conţinând Canabidiol (CBD), ale cărui efecte pentru sănătate ar fi benefice.

Conform legislaţiei naţionale şi a Uniunii Europene, nu există prevederi care să permită comercializarea de produse din cânepă cu un conţinut de THC, indiferent de concentraţie, astfel încât orice produs care conţine THC se încadrează noţiunii de drog de risc şi intră sub incidenţa dispoziţiilor penale.

Din cercetări a rezultat faptul că societăţile comerciale care comercializează produse de cânepă deschise în Braşov, Sibiu, Cluj şi Timişoara nu funcţionează în mod legal, neavând eliberate niciuna dintre autorizaţiile prevăzute de dispoziţiile Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope, cu modificările şi completările ulterioare.

În urma percheziţiilor, care au avut loc la domiciliile persoanelor în cauză şi punctele de lucru ale societăţilor comerciale care comercializează astfel de produse, au fost descoperite şi ridicate mai multe produse alimentare pe bază de cânepă, aproximativ 400 de grame de cannabis, ciuperci halucinogene, 7 comprimate de ecstasy, 7.500 de euro şi 7.900 de lei.

11 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. - S.T. Braşov şi B.C.C.O. Braşov, în vederea audierii şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov au fost sprijiniţi în activităţi de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, alături de poliţişti ai structurilor de combatere a criminalităţii organizate din Cluj, Bucureşti, Ilfov, Timişoara, Sibiu şi Ploieşti.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb