244 miliarde de lei - bugetul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu

Ziarul BURSA #Cultură / 11 mai 2006

Bugetul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediţia 2006, care urmează să se deschidă la 25 mai, este de circa 244 miliarde lei vechi, a declarat recent directorul acestei manifestări, Constantin Chiriac, citat de Rompres.

Pentru a demara această a XIII-a ediţie, care precede marile evenimente din 2007, când Sibiul va fi capitală culturală europeană, conducerea festivalului a solicitat Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC), încă în toamna anului trecut, 35 miliarde lei vechi.

Ministrul Culturii şi Cultelor, Adrian Iorgulescu, a precizat, în conferinţa de presă susţinută marţi la sediul MCC, că suma solicitată este foarte mare şi că "Festivalul de la Sibiu se poate face cu 10-12 miliarde de lei", sumă pe care intenţionează să o acorde acestei manifestări. Adrian Iorgulescu a afirmat că va merge la deschiderea Festivalului de la Sibiu, în 25 mai.

Constantin Chiriac a spus că 90% din bugetul total al fes-tivalului vin din străinătate şi doar 10% se solicită din partea României. Dacă obţine din partea statului român 25 de miliarde, poate organiza festivalul. În acest an, la Festivalul de la Sibiu şi-au anunţat participarea reprezentanţi din 70 de ţări. Programul include circa 360 de evenimente, care se vor derula pe parcursul a 11 zile în 43 de locaţii din Sibiu şi din împrejurimi. Unele spectacole aduse la Sibiu vor fi prezentate şi la Bucureşti, Buzău şi Cluj.

Festivalul se va deschide cu o producţie de amploare a unei companii de teatru stradal din Franţa, care îşi va aduce decorul în trei trailere, cîntărind 16 tone. Directorul festivalului susţine că vor fi prezente la Sibiu alte mari com-panii de teatru din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb