2Performant începe tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital

S.B.
Piaţa de Capital / 26 mai 2021

2Performant începe tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), anunţă că pe data de 31 mai începe tranzacţionarea drepturilor de preferinţă aferente majorării de capital pe care urmează să o realizeze, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Drepturile de preferinţă cu simbol 2PR01 au fost încărcate în conturile acţionarilor la data de 8 aprilie 2021 şi vor putea fi tranzacţionate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti începând cu 31 mai şi până la 14 iunie 2021. Prețul de subscriere pe acțiune a fost stabilit la 28,2764 lei/acțiune, cu un discount de aproximativ 20% faţă de preţul de tranzacţionare din ultima sesiune de pe bursă, din data de 25.05.2021. Preţul include valoarea nominală a acțiunii (0,1 lei) plus prima de emisiune (28,1764 lei) şi a fost calculat utilizând formula: preţul mediu ponderat de tranzacţionare calculat pentru ultimele 30 de zile anterioare datei depunerii formei finale a prospectului la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), respectiv 10 mai 2021, la care se aplică o reducere de 25%. Pentru subscrierea unei acțiuni 2P noi la preţul de mai sus, sunt necesare 5,68424 drepturi de preferință, cu rotunjire la cel mai apropiat număr natural inferior.

De asemenea, compania a anunţata deja decizia de a acorda acţiuni gratuite pentru investitori, după încheierea majorării de capital cu aport de numerar astfel încât şi investitorii care participă la majorare vor primi acţiuni gratuite. 2Performant va acorda acţiuni gratuite în raport de 4 la 1, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei.

Prima companie de tech listată la bursă axată 100% pe dezvoltarea produsului propriu, 2Performant ţinteşte în cadrul operaţiunii de majorare de capital atragerea unei investiţii de 5 milioane de lei prin emiterea în cadrul operaţiunii a 185.500 acţiuni noi. Prospectul de majorare a fost aprobat de ASF săptămâna trecută şi a fost publicat pe site-ul BVB şi pe site-ul companiei.

Fiind o companie de tehnologie şi de tip growth, aflată în creştere accelerată, 2Performant are în faţă oportunităţi importante ale pieţei, pe care şi-a propus să le capteze prin investiţii în 3 iniţiative majore: dezvoltarea de parteneriate strategice cu jucători importanţi din comerţul online şi din marketing afiliat, precum reţele de afiliere şi branduri regionale, europene sau globale cu tracţiune mare în comerţul online, iniţiative de creştere şi consolidare pe pieţele în care are deja o poziţie solidă - România şi Bulgaria, precum şi dezvoltarea unui nou mod de atribuire a conversiilor din platforma 2Performant.com.

"2Performant se află în locul potrivit, la momentul potrivit: în sectorul de tech, la intersecţia dintre ecommerce şi marketing digital, două industrii care vor creşte rapid în perioada următoare în special în Europa Centrală şi de Est. Acesta este momentul să scalăm business-ul şi să ne extindem în alte pieţe, iar investiţiile pe care le vom realiza prin majorarea de capital vor accelera dezvoltarea companiei. Astfel vom genera creşterea prognozată pentru 2021, de 26% la nivelul cifrei de afaceri, şi punem bazele pentru dezvoltarea din anii următori astfel încât la finalul lui 2025 să creştem de până la 4 ori cifra de afaceri faţă de 2020", spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant.

Anul trecut platforma de tehnologie 2Performant.com a intermediat peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. De asemenea, compania a generat o creştere de 31% a cifrei de afaceri, ajungând la 20,28 milioane de lei în 2020.

Tranzacţionarea drepturilor de preferinţă 2PR01 se va derula în perioada 31 mai - 14 iunie. La finalul acestei perioade va începe prima etapă a procesului de majorare, în care investitorii care deţin drepturi de preferinţă au la dispoziţie 31 de zile (perioada 22 iunie - 22 iulie) pentru a subscrie noile acţiuni plătind preţul per acţiune.

Dacă la închiderea primei etape vor rămâne acţiuni nesubscrise, acestea vor fi oferite unui număr de maxim 149 de investitori în cadrul unui plasament privat, la un preţ mai mare decât cel al ofertei publice. Plasamentul privat se va derula în perioada 5-18 august, cu posibilitatea închiderii anticipate.

După încheierea fiecarei etape, acţionarii care au cumpărat acţiuni noi vor primi în cont drepturi 2PR02, care se vor transforma în acţiuni 2P după finalizarea procesului de înregistrare a majorării capitalului social la ONRC, ASF şi Depozitarul Central.

SSIF Goldring este intermediarul ofertei publice aferente majorării de capital social, precum şi al plasamentului privat.

2Performant este listată pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din decembrie 2020, iar în prezent are o capitalizare de peste 36,7 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb