2Performant ţinteşte pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2020

J.P.
Piaţa de Capital / 26 aprilie 2021

2Performant ţinteşte pentru 2021 o cifră de afaceri de peste 25,5 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2020

Compania de tehnologie 2Performant, listată pe piaţa AeRO a BVB (simbol bursier 2P), a aprobat în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din data de 23 aprilie bugetul de venituri şi cheltuieli pe acest an, conform căruia compania ţinteşte o cifră de afaceri de 25,58 milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de 2020, conform unui comunicat remis redacţiei.

Prognoza pentru 2021 marchează încă un an de creştere accelerată pentru companie, după ce anul trecut 2Performant a înregistrat o cifra de afaceri cu 31% mai mare decât în 2019, ajungând la 20,28 milioane de lei. 2020 a fost cel mai bun an din istoria companiei, cu rezultate financiare care au depăşit planul de business. Totodată, platforma de tehnologie 2Performant.com a intermediat anul trecut peste 1 milion de vânzări pentru cele aproape 800 de magazine online din platformă, în valoare de peste 50 de milioane de euro. În acelaşi timp, 3.445 de specialişti şi antreprenori în digital, afiliaţi în platforma 2Performant.com, au câştigat în 2020 3,4 milioane de euro din comisioane prin intermediul 2Performant.

"În 2020 am confirmat potenţialul de creştere al 2Performant, iar în 2021 ne propunem să continuăm dezvoltarea business-ului într-un ritm accelerat şi să punem bazele extinderii pe pieţele externe, unde avem o mulţime de oportunităţi. România este una dintre pieţele cu cel mai ridicat ritm de creştere în comerţul online, iar 2Performant va continua să valorifice această tendinţă prin creşteri de peste 20% în 2021 şi în următorii ani pe piaţa locală. În acelaşi timp, ne propunem o creştere anuală a veniturilor din pieţele externe de 65%, începând cu 2021, astfel încât la finalul anului 2025 acestea să reprezinte 30% din veniturile 2Performant", spune Dorin Boerescu, CEO şi Preşedinte Consiliu de Administraţie 2Performant.

Compania a aprobat în cadrul AGA ca în baza rezultatelor financiare din 2020 să acorde acţiuni gratuite acţionarilor săi, în raport de 4 acţiuni gratuite la 1 acţiune deţinută, printr-o majorare a capitalului social cu suma maximă de 495.970,4 lei. Acordarea de acţiuni gratuite va fi realizată după finalizarea operaţiunii de majorare de capital social prin aport în numerar, astfel încât şi investitorii care vor participa la majorarea de capital vor beneficia de acţiuni gratuite. Totodată, 2Performant intenţionează să acorde acţiuni gratuite şi în anii următori.

Bugetul de investiţii 2Performant pentru 2021, aprobat şi el în urma votului acţionarilor, vizează 3 iniţiative majore în business, prin care compania de tehnologie se va consolida şi va creşte atât pe pieţele în care are deja o poziţie solidă - România şi Bulgaria, cât şi pe noi pieţe. Aceste iniţiative sunt deja demarate în companie şi vor fi accelerate odată cu majorarea de capital cu aport de numerar pe care 2Performant o pregăteşte în această perioadă.

O primă investiţie vizează dezvoltarea de parteneriate strategice cu jucători importanţi din comerţul online şi din marketing afiliat, precum reţele de afiliere şi branduri regionale, europene sau globale cu tracţiune mare în comerţul online. În 2021 2Performant va extinde colaborarea cu Tradedoubler, reţea de afiliere cu prezenţă regională, şi va dezvolta parteneriate noi, prin care compania va aduce clienţi internaţionali în platformă. Aceştia vor contribui la creşterea veniturilor companiei din pieţele externe cu 65% anual şi au potenţialul de a deschide pieţe noi pentru compania de tehnologie. Capitalul alocat din majorarea de capital pentru aceste parteneriate este de 2 milioane de lei, în perioada 2021-2022.

În al doilea rând, 2Performant derulează o serie de proiecte de creştere pe pieţele din România şi Bulgaria prin produsul de marketing afiliat. Acestea urmăresc creşterea volumului de vânzări generate de utilizatorii existenţi ai platformei 2Performant.com, dar şi atragerea de utilizatori noi. Aceste proiecte vor contribui la susţinerea unui ritm de creştere estimat de peste 20% a veniturilor de pe piaţa din România, în 2021 şi în următorii ani. Capitalul alocat din majorarea de capital pentru această direcţie de dezvoltare este de 1,5 milioane de lei.

Cea de-a treia direcţie de investiţii vizează alocarea a 1,5 milioane de lei în proiectul de dezvoltare a unui nou mod de atribuire a conversiilor din platforma 2Performant.com. Această decizie vine pe fondul anunţului făcut de browsere, care vor intensifica restricţiile privind cookies, un element cheie în atribuirea vânzărilor realizate de afiliaţii 2Performant pentru magazinele online. Echipa de Research & Development 2Performant generează o nouă soluţie de atribuire a conversiilor pentru a securiza veniturile utilizatorilor şi ale 2Performant.

Aceste investiţii semnificative cu rol de dezvoltare a business-ului şi de valorificare a unor noi oportunităţi, realizate în 2021 şi 2022, vor afecta negativ profitabilitatea companiei în această perioadă, în timp ce din anul 2023 este prognozată o creştere a profitabilităţii ca urmare a scalării afacerii.

În cadrul AGA anuale a fost de asemenea aprobată opţiunea companiei de a emite obligaţiuni în valoare de până la 15 milioane de lei în perioada 2021-2022. În acest fel, compania va putea profita de oportunităţile de achiziţii care există pe pieţele în care activează.

În plus, acţionarii 2Performant au aprobat programul de stock options pentru echipa companiei, program care se va derula în următorii doi ani şi care este condiţionat de atingerea unor indicatori de performanţă. Programele de stock options sunt o practică uzuală în companiile de tech la nivel global pentru că acestea sprijină atragerea, motivarea şi retenţia talentelor într-un sector extrem de competitiv pe piaţa muncii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Faina chestia cu " condiţionat de atingerea unor indicatori de performanţă "... Ar trebui sa o preia toate firmele, mai ales a'lea unde e statul roman majoritar... De trei decenii, cum se schimba guvernele, pun la conducerile marilor companii de stat tot felul de "baieti destepti", care sifoneaza profiturile fara niciun fel de "conditii de performanta". De ce!* Pentru ca EI pot! Bravo celor de la 2P pentru "amanuntul" cu performanta si rusine "conducatorilor" coloniei noastre!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb