3 MILIOANE DE TESTE RAPIDE ŞI 10.000 DE DOZE DE VACCIN Autorităţile, în aşteptarea marii vaccinări

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Sănătate / 18 decembrie 2020

Autorităţile, în aşteptarea marii vaccinări

Trei milioane de teste rapide şi 10.000 de doze de vaccin reprezintă armele pe care autorităţile de la Bucureşti le vor folosi în perioada următoare pentru combaterea răspândirii pandemiei Covid-19 în ţara noastră.

În cadrul şedinţei de guvern, care a avut loc ieri, secretarul de stat Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a anunţat că România a primit prima tranşă de teste rapide Covid-19.

Mai precis este vorba despre 300 de mii de teste rapide pe bază de antigen care au început să fie distribuite către toate unităţile de primiri urgenţe din ţară începând de aseară. Persoanele care vor fi testate astfel vor afla rezultatul în 15 minute de la testare.

"La acest moment se observă un trend uşor descendent privind evoluţia pandemiei Covid-19, dar asta nu trebuie sa fie un mesaj de liniştire, ci de precauţie, astfel încât să menţinem acest trend. (...) Deja primele teste rapide de antigen au sosit în ţară. Astăzi vor fi distruite către camerele de gardă, deci în prima linie. De săptămâna viitoare vor începe să ajungă restul de trei milioane şi vom începe să distribuim la serviciile de ambulanţă şi acolo unde ne indică Ministerul Sănătăţii. Cele trei milioane de teste sperăm să le primim până la finele anului", a afirmat Raed Arafat.

Tot în cadrul şedinţei de guvern, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, a declarat că România va primi 600.000 de doze de vaccin anti-Covid în luna ianuarie. În prima etapă a campaniei de vaccinare, care va dura până la începutul lunii februarie, angajaţii din unităţile medicale publice şi private vor beneficia de vaccinul respectiv, precum şi alte profesii aflate în prima linie a luptei anti-Covid.

În şedinţa de guvern a fost aprobată hotărârea pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva Covid-19 în ţara noastră.

"Actul normativ prevede ca, normele privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva Covid 19 să fie stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătăţii, al Ministrului Afacerilor Interne, al Ministrului Apărării Naţionale şi al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, cu respectarea legislaţiei în vigoare aplicabile domeniilor respective. Conform documentului, centrele de vaccinare împotriva Covid-19, altele decât cele din cadrul unităţilor sanitare, vor funcţiona, în scop profilactic, ca structuri fără personalitate juridică în coordonarea Ministerului Sănătăţii pentru asigurarea imunizării populaţiei", a sus Nelu Tătaru.

Locaţia celor 32 de centre de vaccinare iniţiale împotriva Covid 19 va fi stabilită prin ordin al ministrului sănătăţii cu consultarea autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale. Fondurile necesare organizării şi funcţionării centrelor de vaccinare se suportă din bugetele instituţiilor şi ministerelor implicate, conform activităţilor în responsabilitate, prevăzute în Strategie.

Capacitate totală de stocare: 1,7 milioane doze de vaccin anti-Covid

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din ţara noastră, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a declarat că autorităţile de la Bucureşti sunt pregătite să înceapă vaccinarea în 27 decembrie, dacă factorii de decizie de la Bruxelles vor autoriza în 21 decembrie vaccinul anti-Covid achiziţionat de la compania americană Pfizer.

"În momentul de faţă, Institutul Cantacuzino este echipat corespunzător pentru a primi vaccinul. Avem acolo o capacitate de stocare de 1,5 milioane doze de vaccin. Avem în pregătire celelalte şase centre de stocare, care pot primi între 150.000 şi 200.000 de doze de vaccin. Joi (n.r. - ieri) pornim congelatoarele la minus 80 de grade pentru fiecare centru regional de stocare. Toate echipamentele sunt achiziţionate", a precizat medicul Valeriu Gheorghiţă, la o întâlnire informală pe care a avut-o miercuri seară cu reprezentanţii mass-media.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-Covid a mai spus

că fiecare persoană imunizată va primi o adeverinţă.

"În cazul în care, Doamne fereşte, apare o reacţie adversă, necunoscută, pe baza adeverinţei respective, se va controla dacă s-au respectat condiţiile de păstrare, de transport ale vaccinului, criteriile de calitate, după care trebuie să facem trasabilitatea lotului de vaccin cu persoana vaccinată să vedem dacă e o problemă cu lotul respectiv. Eliberăm această adeverinţă, deoarece persoana vaccinată poate să se vaccineze la Bucureşti şi să înregistreze o reacţie adversă fiind la Suceava. Acolo trebuie să dovedească, că a făcut vaccinul. E ca un bilet de ieşire din spital. Credem că este important ca fiecare persoană să aibă acest document", a spus colonelul Valeriu Gheorghiţă.

El a menţionat că vaccinarea nu este obligatorie, ci voluntară şi că, în spitatele aflate în prima linie a luptei anti-Covid, rata de acceptare a cadrelor medicale privind vaccinarea depăşeşte 95%.

"În spitalele non-covid, avem o rată de 70% la medici şi persoanele cu studii superioare, o rată de 50% în cadrul asistenţilor medicali şi a angajaţilor cu studii medii, iar la medicii de familie rata de acceptare a vaccinării este de 70%. Principalul motiv pentru care mai avem persoane reticente şi în sectorul medical este reprezentate de insuficientele informaţii pe care personalul respectiv le are referitoare la vaccinul anti-covid. De aceea, în această perioadă avem o serie de webinarii şi informări cu personalul din sistemul de sănătate pentru a prezenta toate informaţiile pe care le avem referitoare la vaccinul primit", a declarat medicul militar Valeriu Gheorghiţă.

Acces liber la vaccinare în etapele II şi III ale campaniei naţionale

El a precizat că în 25 decembrie primele 10.000 de vaccinuri vor sosi în ţara noastră, urmând a fi vaccinate 5000 de persoane din spitalele aflate în prima linie a luptei anti-Covid 19. În luna ianuarie ar urma să sosească prima tranşă de 600.000 de vaccinuri care vor fi repartizate în întreaga ţară.

"Tot personalul medical va face parte din resursa de vaccinare, inclusiv studenţii de la Medicină pe bază de voluntariat. Pe 27 decembrie vom fi capabili să demarăm vaccinările în cele 10 spitale aflate în linia întâi a luptei anti-Covid şi care sunt menţionate în Ordinul 155/2020 al Ministrului Sănătăţii. Ne dorim ca în lunile ianuarie şi februarie să vaccinăm 60% din personalul medical din întreaga ţară şi din personalul prevăzut pentru vaccinare în etapa I, iar de la începutul lunii martie cel mai târziu să demarăm etapele II şi III ale vaccinării. Înainte de al doilea vaccin, persoana vaccinată iniţial va fi notificată cu 24 de ore înainte pentru a se prezenta la centrul de vaccinare pentru a primi a doua doză.

În etapele II şi III ale campaniei naţionale de vaccinare, nu va fi contactată nicio persoană în acest scop, programarea făcându-se individual de către cei care doresc să fie vaccinaţi. Programarea va putea fi făcută prin intermediul medicilor de familie, prin simpla prezentare la un centru de vaccinare şi o declaraţie pe propria răspundere că se află într-una din grupele de risc sau prin accesarea unei platforme online care va fi înfiinţată în acest sens", a spus Valeriu Gheorghiţă.

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare a arătat că tratarea pacienţilor care prezintă alte afecţiuni nu va fi condiţionată de vaccinarea respectivă şi a menţionat că toate persoanele vaccinate vor fi înscrise în Registrul Electronic Naţional de Vaccinare, care va putea fi accesat doar de angajaţii Institutului Naţional de Sănătate Publică, de cei ai direcţiilor de sănătate publică şi de personalul din centrele de vaccinare.

Grupul de Comunicare Strategică: Reacţiile adverse la vaccin, insignifiante

În privinţa posibilelor reacţii alergice raportate după administrarea vaccinului anti-Covid 19 Pfizer/BioNTech, Grupul de Comunicare Strategică a precizat ieri că orice medicament poate avea efecte adverse, însă cele mai multe dintre acestea nu sunt grave.

"Experţii consideră că vaccinul poate fi administrat în siguranţă chiar şi pacienţilor cu istoric de alergii, dar ar trebui evitat în cazul celor care au avut în antecedente reacţii alergice severe la substanţe ce intră în compoziţia vaccinului. (...) Reacţiile anafilactice survin în contextul unui teren personal preexistent şi sunt reacţii adverse care, deşi sunt cunoscute în cazul tuturor vaccinurilor, sunt rare şi nu reprezintă un efect advers cu care să se confrunte majoritatea persoanelor care se vaccinează. (...) Pentru vaccinul Pfizer/BioNTech împotriva Covid-19, studiile de fază 3 care au inclus 44.000 de participanţi au arătat că riscul de a dezvolta reacţii alergice este de 0,63% în lotul persoanelor vaccinate versus 0,50% în lotul celor care au primit placebo", se arată într-un comunicat de presă al Grupului de Comunicare Strategică.

Autorităţile susţin că orice produs autorizat este monitorizat permanent pentru a identifica orice efect advers observat, pentru a reacţiona rapid în cazul apariţiei unor astfel de efecte neaşteptate şi că vaccinurile anti-Covid sunt supravegheat de foarte multe autorităţi de reglementare pentru a nu exista nicio posibilitate ca eventualele pericole să nu fie descoperite la timp.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Practic, "succesul" vaccinarii in Colonie depinde in mod special de gradul de prostie, ignoranta si spalare pe creier la care a ajuns turma de mamaligari, formata din aceia care accepta de bunavoie sa-si bage in ei, "otrava si moartea din seringa, o adevarata „bomba cu ceas biologica”!

    Pana la urma, dupa cum spune o celebra zicala romaneasca, „fiecare pasare pe limba ei piere”! In ziua de azi, doar prostii si ignorantii se mai vaccineaza, insa, din pacate, numarul lor este inca foarte mare! Vorba luiAlexandru Lapusneanu din nuvela cu acelasi nume: „Prosti, dar multi”!  

    teste rapide COVID = rata mare de rezultate fals pozitive

    Saptamanile trecute Regina Maria si, independent, MedLife publicau rezultatele unor studii interne care demonstrau ca testele rapide ofera statistici inselatoare. 

    Dupa cum am vazut din articolul de ieri al lui Calin Rechea, nici testele RT-PCR nu ofera rezultate credibile intrucat la numarul de cicluri utilizate (Ct) un rezultat pozitiv RT-PCR nu se coreleaza cu virus cultivabil in proba initiala (deci virusul nu era viabil in proba testata, iar RT-PCR de fapt indica doar prezenta unor fragmente de ARN viral, care nu sunt infectioase). 

    Cu astfel de metode inexacte de testare si cu definitia OMS a decesului COVID, nu e de mirare ca avem un numar ultra-gonflat (500.000) de decese COVID in Europa, iar populatia este psihizata de napasta care s-a abatut asupra noastra.

    Un veritabil experiment social in plina desfasurare 

    1. "Un veritabil experiment social in plina desfasurare "

      Asa este! In care cobai suntem cu totii! 

    Inainte sa apara mizeria de COVID (o manipulare ordinara mondiala) o companie Big- Pharma, cand facea teste pe oameni, trebuia sa scoata banutzul.. atat pentru cel care accepta sa-si bage in vena serul testat cat si pentru o asigurare medicala rezonabila pentru familie, in caz ca Doamne Fereste.

    Cu ocazia acestei vaccinari de masa (care nu s-a mai practicat de pe timpul lu Hitler) compania Big-Pharma are ocazia unica sa-si testeze produsele direct pe oameni, fara sa raspunda cu un dolar, cu o para chioara, pentru efectele nedorite sau pentru eventuale decese. Totul cu cardasia statului.. 

    Vaccinurile nu sunt (teoretic) obligatorii dar vei fi impins din spate sa le faci in virtutea jobului si a presiunii de la locul de munca (alti sclavi care accepta vaccinul FIAREI ca n-au incotro).

    Traim deja intr-un sitem fascist totalitar si nu stiu cum o vom scoate la capat cu astia.. Deja e prea tarziu.  

    Bani aruncati pe fereastra . daca i-ar fi facut Tataru , Orban si toata gasca lor de hoti ,altfel i-ar fi dramuit . testele si testarea , o afacere mizerabila pe banii oamenilor si asa jupuiti .

    A inceput deja campania , de dat vina pe oameni , ca NU RESPECTA REGULILE ( auzim asta cu regulile , de sute de ori pe zi ) pentru a justifica carantinarea ,de dupa sarbatori . dupa care va incepe alta campanie , de a inspaimanta si baga frica in oameni ca sa se vaccineze .heil !

    Nu va vaccinati cre(s)tinilor, sa ne cacam in religia voastra, si in credintele voastre de cacat. Din cauza voastra s-a extins virusul, "credinciosi" imputiti.

    1. Persoana serioasa cu experienta in domeniul medical caut da munca ingrijitoare part time sector 2 - Colentina

      Mariana 0799959329 

      Ai citit argumente în postările de mai sus ateule "deștept", dar răspunzi cu insulte, ca și "expertii" și "autoritățile" pe mana cărora de dai fără sa gândești. Acționezi împotriva propriului bun simț, care îți spune sa privești critic o problema, sa nu crezi tot ce ți se vinde, sa verifici. Din păcate pt noi, "conspirationistii", lupta cu voi, creduli e cea mai grea, și din cauza voastră urmașii mei sint în pericol. Dacă tu ești vaccinat,ești protejat. Ce mai vrei? De ce ți se cere sa stai în continuare distanțat, sa porți masca? Ai răspunsuri?

    Singurul merit al testelor rapide este pentru primirea in urgente. Daca iti vine cineva cu afectiuni dar si simptome aparent de covid, atunci poti sa afli repede care sunt sansele sa aiba Covid. La simptomatici, are o rata buna de testare. La asimptomatici, este dezastru. Nu folositi teste rapide antigen pentru asa ceva. Slovacia a folosit teste antigen pe asimptomatici si a crezut ca a scapat de coronavirus acum o luna. Acum doua zile a batut succesiv recordul de infectari. Au depasit 4000 de cazuri. Curba lor de infectare este scapata de sub control. Totul din cauza PROSTIEI DE A FOLOSI TESTE ANTIGEN RAPIDE pe ASIMPTOMATICI. NU FACETI ASTA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb