350 milioane euro - pentru reabilitarea reţelelor de apă în Galaţi, Botoşani şi Bacău

Ziarul BURSA #Companii #Fonduri Europene / 24 august 2011

350 milioane euro - pentru reabilitarea reţelelor de apă în Galaţi, Botoşani şi Bacău

Judeţele Galaţi, Botoşani şi Bacău vor beneficia de proiecte de investiţii privind reabilitarea reţelelor de apă şi apă uzată în valoare de 350 milioane euro, după ce reprezentanţii Ministerul Mediului şi Pădurilor au semnat, ieri, contractul pentru această finanţare, anunţă Agerpres.

Din suma totală alocată, cea mai mare parte a fost contractată de judeţul Galaţi (130 milioane euro), urmat de Bacău (118 milioane lei) şi Botoşani (102 milioane euro).

"Am ajuns la o sumă impresionantă în ceea ce priveşte contractele pe POS Mediu, contracte mari. În total, suntem la aproape şase miliarde euro investiţii, din care circa patru miliarde sunt bani europeni. Dacă vorbim despre investiţiile care se vor face până în 2014-2015, acestea însumează peste şapte miliarde euro, din care 5,6 miliarde euro vin de la Uniunea Europeană", a afirmat ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely.

Conform fişei tehnice a proiectului derulat în Galaţi, populaţia beneficiară va fi de 395.000 de persoane, iar lucrarea în sine constă în reabilitarea şi extinderea sistemelor de alimentare şi tratare a apei şi a sistemelor de colectare şi epurare a apei uzate, în scopul conformării cu obligaţiile privind calitatea apei, prevăzute în Tratatul de Aderare, precum şi cu obiectivele Programului Operaţional Sectorial de Mediu. Durata de implementare se întinde pe doi ani, între 2011-2013.

În cazul judeţului Bacău, este vorba despre derularea a şapte contracte, dintre care şase se referă la realizarea de lucrări în două grupe de prioritate, iar unul este de servicii. Durata de implementare a proiectului este prevăzută pentru perioada 2011-2013, iar populaţia beneficiară va fi de aproximativ 262.000 locuitori.

Investiţia aprobată pentru judeţul Botoşani prevede reabilitarea şi extinderea sistemului de distribuţie şi tratare a apei şi a sistemului de colectare şi epurare a apei uzate în nouă aglomerări: Botoşani, Cătămareşti, Dorohoi, Broscăuţi, Flămânzi, Frumuşica,Vorona, Tudora şi Ştefăneşti. Proiectul va fi implementat în perioada 2011 - 2014, populaţia beneficiară fiind de 186.800 de locuitori.

Până în prezent, valoarea totală a contractelor semnate în cele trei judeţe, pe Apă şi Deşeuri, se prezintă astfel: Bacău - 220 milioane euro, Botoşani - 173 milioane euro, Galaţiul aflându-se la primul contract semnat pe Axa 1, în valoare de 130 milioane euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb