PSD va face plângere penală împotriva tuturor decidenţilor politici din ultimul an, inclusiv foştii premieri Ludovic Orban, Nicolae Ciucă, dar şi actualul prim-ministru Florin Cîţu, care ar fi stabilit ca, în proiectul legii bugetului de stat să apară Anexa 7.03 prin care mai multe administraţii publice primesc în total un sprijin financiar de 360 milioane lei, a declarat, ieri, Marcel Ciolacu, preşedintele formaţiunii politice social-democrate. Liderul PSD susţine că alocarea respectivă are caracterul infracţional atât timp cât administraţiile locale din 20 de judeţe controlate de social-democraţi nu au primit niciun ban sau sume insuficiente pentru nevoile de finanţare a proiectelor de investiţii aflate în derulare. Marcel Ciolacu a dat exemplul unor judeţe precum Botoşani, Gorj, Olt, Vâlcea, Tulcea sau Vaslui, despre care a spus că "nu au primit nici un ban". El a numit "măgărie" practica guvernului.
"Au venit şi au modificat bugetul prin anexa 7.03, iar acum dau banii doar către primăriile conduse de primari de la cele trei partide care formează actuala coaliţie de guvernare. (...) Cei care au pierdut alegerile s-au unit şi conduc guvernul României. Vom face plângeri penale la toţi prefecţii care au fundamentat cheltuielile din mandatul lui Orban, dar şi cheltuielile din mandatul lui Ciucă şi al lui Cîţu. Vrem să facem plângeri la toţi miniştrii care au avizat aceste cheltuieli. Vrem să ştim ce criterii s-au luat în considerare pentru a trece această anexă 7.03. Vrem să ştim care sunt criteriile pentru alocarea acestor bani doar către localităţile cu primar de o anumită culoare politică", a declarat Marcel Ciolacu.
Preşedintele PSD a precizat că aleşii locali ai formaţiuni social-democrate plănuiesc chiar organizarea unui miting la Bucureşti, în faţa Palatului Cotroceni.
"20 de judeţe conduse de PSD nu au primit niciun ban. Asta este România normală? Klaus Iohannis nu este preşedinte şi la Buzău, la Teleorman, la Ialomiţa? Am discutat cu colegii mei, iar preşedinţii de consilii judeţene şi primarii PSD vor să vină la Bucureşti şi nu se vor duce la Guvern, ci la Palatul Cotroceni. Preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să vadă alocarea discreţionară a bugetului de către Guvernul Cîţu şi să corecteze aceste lucruri", a spus Marcel Ciolacu.
Referitor la nemulţumirea social-democraţilor, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, ieri, că liderii PSD ar trebui să nu vorbească despre acest subiect.
"PSD ar trebui să tacă pe subiectul ăsta pentru că PSD a alocat banii după culoarea politică a primarilor şi a discriminat cetăţenii românii, împărţindu-i în două categorii: de cetăţeni români din localităţile cu primari PSD şi cetăţeni români din localităţile cu primari de alte culori politice. Eu m-aş abţine în locul lor la declaraţii politice pe acest subiect pentru că altfel voi fi nevoit să readuc aminte toate alocările care au fost făcute pe PNDL 1, pe CNI, pe PNDL 2, din Fondul de Rezervă al Guvernului şi ponderea alocărilor care au fost predominant către primarii PSD. Nu mai vorbesc de alocările de la consiliile judeţene care sunt controlate de PSD. Chiar am fost în Vrancea la sfârşitul săptămânii trecute, unde primarii liberali mi s-au plâns că primeau 5000 de lei în timp ce primarii PSD primeau de ordinul sutelor de mii, dacă nu chiar milioane", a afirmat Ludovic Orban.
Prin Anexa 7.03 de la proiectului bugetului de stat, guvernul Cîţu stabileşte finanţarea directă de la nivel central, cu suma de 379 milioane lei, a unor obiective de investiţii din 25 de judeţe, cei mai mulţi bani fiind alocaţi administraţiilor locale din zonele conduse de membrii PNL, USR-PLUS şi UDMR. 241 milioane lei sunt alocaţi pentru proiectele de investiţii din comune şi oraşe, iar 138 milioane lei către consiliile judeţene.
Din analiza listei, reiese că în timp ce unele investiţii din Bihor sunt finanţate direct din bugetul de stat cu 30 milioane lei, cele Braşov cu 61,5 milioane lei, din Covasna cu 21,3 milioane lei, din Cluj cu 18,3 milioane lei şi din Iaşi cu aproape 17,3 milioane lei - toate judeţele respective fiind controlate de coaliţia de guvernare -, investiţiile din judeţele controlate de PSD sunt finanţate cu sume considerabil mai mici, unele dintre acestea fiind direcţionate tot către membrii alianţei PNL-USR-PLUS-UDMR: Buzău - 200.000 lei pentru comuna Lopătari, unde primar este Claudiu Constantin de la USR-PLUS, Dâmboviţa - 672.000 lei pentru localitatea Brăneşti, unde edil este Daniel Neamţu de la USR-PLUS. Doar judeţul Dolj, unde preşedinte al Consiliului Judeţean este social-democratul Dorin Cosmin Vasile primeşte mai mulţi bani prin Anexa 7.03: 4,5 milioane lei pentru întreţinerea covorului asfaltic de pe DJ 606 E, între localităţile Brabova şi Botoşeşti.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2021, 09:35)
la baioneta baieti!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2021, 10:46)
Toti ar trebui sa fim la Cotroceni
2.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de anonim în data de 02.03.2021, 13:14)
Hai , veniti, abia va asteptam. Va primim cu aceleasi gaze si pulane ca cele ale lui carmen dan, ca n-am uitat 10 august. Ciomageala vreti, ciomageala veti primi !!!
Haidaaa, hingherii pa voi !