44 de răniţi, într-un incendiu la clubul Bamboo

Miscellanea / 21 ianuarie 2017



Intervenţia pompierilor la clubul Bamboo (sursa foto: Facebook)

Intervenţia pompierilor la clubul Bamboo (sursa foto: Facebook)

Clubul s-a prăbuşit

Nu se ştie dacă mai sunt persoane înăuntru

Bamboo a mai ars în 2005

Actualizare 17:52 MAI: Peste 100 de apeluri la linia telefonică specială pentru prietenii şi rudele victimelor din incendiul de la clubul Bamboo

Peste 100 de apeluri au fost înregistrate la linia telefonică specială pusă la dispoziţie de Ministerul Afacerilor Interne pentru prietenii şi rudele victimelor din incendiul de la clubul Bamboo din Capitală, a declarat astăti purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

Potrivit acesteia, din cele peste 100 de apeluri înregistrate, 15 au fost de la ambasade, 65 de apeluri au fost primite de la persoane care cereau informaţii despre prieteni sau rude care s-au aflat în club în momentul izbucnirii incendiului, dar care nu puteau fi contactaţi, şapte dintre cei care au sunat au solicitat informaţii cu privire la persoanele aflate la spital, iar trei persoane au dorit să ofere informaţii despre incendiu.

De asemenea, potrivit News.ro, 32 de persoane au solicitat informaţii care nu aveau legătură cu incendiul.

Monica Dajbog a adăugat că la 90% din apelurile care semnalau persoane care nu pot fi contactate s-au oferit informaţiile necesare celor care le cereau.

(J.F.)

---------

Actualizare 15:57 15 persoane au fost audiate la Poliţia Capitalei în dosarul deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo

Cincisprezece persoane au fost audiate astăzi la Poliţia Capitalei, în dosarul penal deschis în urma incendiului din Clubul Bamboo, spun surse judiciare, citate de News.ro.

Până la acest moment, la Poliţia Capitalei au fost audiaţi administratorul clubului şi angajaţi ai localului, respectiv agenţii de pază aflaţi în club la momentul izbucnirii incendiului, iar audierile continuă.

În paralel, anchetatorii fac cercetări la club, care a fost distrus în totalitate în urma incendiului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a declarat: "Sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control). La momentul actual, se efectuează audieri în vederea stabilirii circumstanţelor în care s-a produs incendiul şi este verificată starea persoanelor internate în urma incidentului".

Incendiul din Clubul Bamboo a fost anunţat la dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă la ora 03.32, iar primele echipaje de intervenţie au ajuns la faţa locului la ora 03.47, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

La locul incendiului au fost mobilizate 29 de autospeciale de stingere a incendiilor, patru autospeciale de intervenţie la înălţime, 28 de echipaje SMURD de prim ajutor şi terapie intensivă mobilă, 26 de ambulanţe ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, un punct de comandă mobil, patru autospeciale pentru transport personal şi victime multiple, un echipaj de scafandri cu barcă, două spitale mobile, trei autospeciale de descarcerare.

În total, peste 260 de pompieri au intervenit, timp de peste şase ore, pentru stingerea incendiului violent, care a cuprins o suprafaţă de aproximativ 3.000 pătraţi, distrugând clubul în totalitate.

(J.F.)

---------

Actualizare 14:45 Raluca Turcan, despre incendiul din Bamboo: Vinovăţia este a unei părţi a statului român, fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a scris astăzi pe Facebook despre incendiul din clubul Bamboo, ea susţinând că "vinovăţia" este a unei părţi a statului român, "fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei", fiind "o dramă" faptul că tragedia din Colectiv este "repetabilă".

Liderul PNL a scris: "Legi cu fisuri, aplicate arbitrar sau neaplicate deloc! Vinovăţia e a unei părţi a statului român, fie din cauza ineficienţei, fie din cauza corupţiei. Instituţiile româneşti, multe din ele, au moduri de funcţionare anacronice, se pun în mişcare doar după o nenorocire sau după ce presa sesizează un derapaj. Care a fost primul instinct al statului după Colectiv? Strict o abordare de imagine - un val de controale şi blocarea autorizaţiilor".

Raluca Turcan a agăugat că "o parte a statului e complice, iar o altă parte a statului, prin medici şi pompieri, salvează, atunci când poate şi când nu e prea târziu".

Raluca Turcan a conchis că modernizarea sistemului public, în sensul eficientizării lui, trebuie sa fie "o prioritate a oricărui guvern". Aceasta a spus că este o "dramă să constatăm că nenorocirea de la Colectiv e repetabilă" şi că unele instituţii doar "constată şi nu fac ce trebuie să împiedice" ca un asemenea eveniment să se întâmple din nou.

(J.F.)

---------

Actualizare 14:26 Ambasada Israelului la Bucureşti: Aproximativ 15 cetăţeni israelieni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma incendiului din Bamboo

Aproximativ 15 cetăţeni israelieni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru tratarea hipotermiei şi a intoxicaţiei cu fum, în urma incendiului din clubul Bamboo, au declarat reprezentanţi ai Ambasadei Israelului la Bucureşti.

Aceştia au precizat, potrivit News.ro: "Aproximativ 15 cetăţeni israelieni au avut nevoie de îngrijiri medicale pentru tratarea hipotermiei şi a intoxicatiei cu fum în urma incendiului care a distrus clubul Bamboo. Potrivit ultimelor informaţii primite de la medici, vieţile acestora sunt în afara oricărui pericol".

Ambasada Statului Israel a mai spus că păstrează legătura cu "autorităţile abilitate în scopul monitorizării stării de sănătate a pacienţilor israelieni".

(J.F.)

---------

Actualizare 13:42 Un nou bilanţ, întocmit de MAI, prezintă 44 de răniţi după incendiul din Bamboo; 5 persoane mai sunt internate în spital

În urma incendiului de la clubul Bamboo, începând cu ora 3:47, au fost transportate sau au ajuns pe cont propriu la spital 44 de persoane, potrivit unui comunicat de presă remis de Ministerul Afacerilor Interne.

Conform MAI, datele referitoare la internări arată următoarele:

-24 persoane au fost internate la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca;

-6 persoane au ajuns la Spitalul de Urgenţă Elias;

-5 persoane, la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Pantelimon;

-6 persoane, la Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar;

-3 persoane, la Spitalul Clinic de Urgenţă Colentina.

La ora 13.00, la unităţile spitaliceşti au rămas internate cinci persoane, dintre care patru la Spitalul Floreasca şi una la Spitalul Sfântul Pantelimon.

Victimele transportate la unităţile medicale acuză, în special, intoxicări cu fum, hipotermii şi contuzii.

(J.F.)

---------

Actualizare 13:30 ISU: "Deficienţele identificate şi sancţionate de pompieri pe parcursul ultimelor controale nu sunt prevăzute în criteriile de oprire a funcţionării"

ISU anunţă că în urma ultimelor controale efectuate la clubul Bamboo, s-a constatat că deficienţele identificate şi sancţionate de pompieri pe parcursul ultimelor controale nu sunt prevăzute în criteriile de oprire a funcţionării respectivului club, potrivit unei postări pe Facebook a instituţiei.

Aspectele pentru care inspectorii de prevenire pot dispune măsură complementară de oprire a funcţionării, sunt, potrivit ISU:

-Depăşirea numărului de niveluri supraterane faţă de valoarea de referinţă admisă pentru clădirile cu nivelul V de stabilitate la incendiu/gradul de rezistenţă la foc;

-Neasigurarea numărului minim de căi pentru evacuare, faţă de valoarea de referinţă;

-Reducerea prin elemente de construcţie, cu mai mult de 25% din valoarea de referinţă a înălţimii/lăţimii căilor de evacuare, în condiţiile în care deficienţă nu poate fi înlăturată pe timpul controlului;

-Neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului, în concordanţă cu valoarea de referinţă;

-Neechiparea cu instalaţii/sisteme de desfumare ori instalaţii de iluminat de securitate pentru evacuare, în concordanţă cu valoarea de referinţă;

-Categorii de construcţii sau amenajări la care nu au fost identificate dată realizării documentaţiei tehnice de autorizare a lucrărilor de construcţii sau momentul punerii în funcţiune

(J.F.)

---------

Actualizare 12:23 Firea: "Din punctul meu de vedere, dacă un club nu are autorizaţie de funcţionare de la primăria de sector, aşa cum prevede legea, trebuie închis"

"Dacă un club nu deţine o autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, el trebuie închis", a scris astăzi primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Firea a scris: "Incendiu la un club din Capitală! Nu sunt victime, Slavă Domnului! Am alertat toate autorităţile responsabile. Din punctul meu de vedere, în cazul în care un club nu are autorizaţie de funcţionare de la sectorul pe raza căruia se află, aşa cum prevede legea, trebuie închis".

Aceasta a adăugat că "numai aşa va întelege toată lumea că legile trebuie respectate de toţi şi că nu se joacă nimeni cu vieţile oamenilor".

(J.F.)

---------

Actualizare 11:55 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti: Doi procurori criminalişti efectuează cercetări la faţa locului

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti efectuează urmărirea penală într-un dosar penal privind infracţiunea de distrugere din culpă, ca urmare a incendiului produs în noaptea de 20-21 ianuarie la Clubul Bamboo din sectorul 2, cercetările fiind efectuate de doi procurori criminalişti din cadrul Secţiei de urmărire penală şi de ofiţeri din cadrul Serviciului Omoruri, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Documentul precizează: "În cauză, a fost asigurat perimetrul de interes şi a fost iniţiată cercetarea la faţa locului. Continuarea acestei activităţi este influenţată de faptul că incendiul nu a fost stins în totalitate până în prezent, precum şi de faptul că pericolul de prăbuşire a structurii nu a fost înlăturat".

De asemenea, sunt solicitate de la instituţiile abilitate relaţii privind societatea comercială care deţine clubul în cauză (autorizaţii de funcţionare, avize, rapoarte de control).

(J.F.)

---------

Actualizare 11:45 ISU Bucureşti-Ilfov: "Instituţiei noastre nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu"

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a declarat într-o postare pe Facebook că, până la acest moment, instituţiei nu i s-a înaintat solicitarea în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu, act administrativ pentru care prevederile legale dispun obţinerea acestuia până la finalul lunii iunie 2017.

Inspectoratul a eliberat în anul 2009 avizul de securitate la incendiu, în conformitate cu legislaţia de atunci, în baza solicitării administratorilor clubului bucureştean la care în această dimineaţă a izbucnit un incendiu.

ISU a scris: "Pentru verificarea regulilor de apărare împotriva incendiilor şi asigurarea climatului de securitate pentru ocupanţi, inspectorii de prevenire au derulat controale periodice".

Reprezentanţii inspectoratului au aplicat sancţiuni pentru neregulile identificare, după cum urmează:

-25 mai 2015: au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 5.500 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;

-13-20 noiembrie 2015: au fost aplicare 2 amenzi în cuantum de 15.000 pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu;

-Noiembrie 2016: a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 lei pentru blocarea căilor de evacuare.

(J.F.)

---------

Actualizare 11:40 Primarul Sectorului 2: Primăria nu a emis niciun fel de autorizaţie pentru club

Primarul Sectorului 2, Mihai Mugur Toader, spune că nu există nicio autorizaţie emisă de către primărie pentru clubul Bamboo, precizând că administratorii localului au depus dosar pentru emiterea autorizaţiei de funcţionare, dar acesta era incomplet şi a fost retras pentru completare, potrivit Hotnews.ro.

El a precizat că clubul avea aviz pentru securitate la incendiu, iar pentru emiterea autorizaţiei termenul a fost prorogat până în iunie 2017.

Întrebat despre autorizaţia de funcţionare pe care trebuie să o emită administraţia locală, Toader a spus că Clubul Bamboo a depus un dosar pentru obţinerea acestei autorizaţii, însă documentaţia era incompletă, iar dosarul " a fost retras pentru completare".

"Nu, noi nu am emis încă autorizaţia de funcţionare", a adăugat primarul Sectorului 2.

(J.F.)

---------

Actualizare 11:26 Un ultim bilanţ al incidentului ridică numărul răniţilor la 41; 10 persoane internate în spital

(J.F.)

---------

Actualizare 11:23 ISU: Clubul Bamboo avea aviz de securitate la incendiu, nu şi autorizaţie; a fost amendat de mai mult ori în trecut

Clubul Bamboo avea, din 2009, un aviz pentru securitate la incendiu, însă nu deţinea şi autorizaţie în acest sens, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, care a precizat că localul nu a solicitat o astfel de autorizaţie.

Vasile a mai spus că clubul a fost amendat de ISU de mai multe ori, ultima dată în nnoiembrie 2016, dar neregulile constatate "nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii clubului", informează News.ro.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, Daniel Vasile, a spus că avizul de securitate la incendiu pentru Clubul Bamboo a fost solicitat în anul 2009 şi, întrucât se respectau normele de apărare împotriva incendiilor prevăzute în plan, a fost emis acest aviz de securitate la incendiu, însă nu există şi autorizaţie.

Reprezentatnul ISU a spus: "Din momentul în care se acordă avizul de securitate la incendiu, investitorul poate începe lucrările de construire a imobilului. Ulterior, la finalizarea acestor lucrări, investitorul este obligat să solicite autorizaţia de securitate la incendiu care să confirme faptul că ceea ce a prezentat şi plan a şi pus în practică ulterior şi se face în baza unei recepţii. La această recepţie, participă un reprezentat al ISU care certifică faptul că ceea ce este prezentat iniţial în aviz s-a materializat în practică şi implicit sunt respoectate normele de apărare împotriva incendiilor. La momentul respectiv, se eliberează autorizaţia de securitate la incendiu. Ulterior, era obligţia investitorului să solicite o autorizaţie de securitate la incendiu, până la punerea în exploatare a acestui imobil, lucru care nu s-a întâmplat".

El a precizat că pe parcursul ultimilor ani au fost făcute mai multe verificări şi aplicate amenzi administratorilor clubului.

Astfel, în 25 mai 2015 au fost aplicate două amenzi în cuantum de 5.500 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu, iar în 13-20 noiembrie 2015 au fost date două amenzi în cuantum de 15.000 de lei pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu.

Întrebat dacă ISU avea posibilitatea să închisă clubul pentru nerespectarea normelor, Daniel Vasile a spus că neregulile constatate nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii Clubului Bamboo.

Daniel Vasile a spus: "Controalele pe care le-am desfăşurat începând din noiembrie 2015, de când a intrat în vigoare HG 915 (din 2015) care permite pompierilor să închidă sau să suspende cu caracter temporar activitatea unor operatori economici, de la momentul respectiv, pe durata controalelor pe care le-am efectuat deficienţele pe care le-am constatat nu se încadrau în categoria celor care ar fi putut determina închiderea şi suspendarea activităţii. Cele pe care vi le-am prezentat nu pot constitui, potrivit hotărârii 915, temei pentru închiderea activităţii".

De asemenea, în noiembrie 2016 clubului i-a fost aplicată o amendă în cuantum de 2.500 de lei pentru blocarea căilor de evacuare.

(J.F.)

---------

Actualizare 10:15 Preşedintele Klaus Iohannis: "Reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate"

Şeful statului a declarat astăzi, într-o postare pe Facebook, că a avut loc o altă "tragedie de proporţii", iar regulile şi legile au fost, din nou încălcate, pe fondul incendiului izbucnit astăzi dimineaţă în clubul bucureştean Bamboo.

Iohannis a scris: "În incendiul din clubul bucureştean nu şi-a pierdut viaţa, din fericire, nici un om. Am trecut, însă, pe lângă o altă tragedie de proporţii. Reguli şi legi au fost, se pare, din nou încălcate. Până nu vom înţelege odată pentru totdeauna că legea e una pentru toţi, societatea va fi mereu în pericol".

Preşedintele a menţionat că le doreşte însănătoşire grabnică celor răniţi şi a mulţumit salvatorilor.

(J.F.)

---------

Actualizare 10:06 A fost deschis un dosar penal la Tribunalul Bucureşti în urma incendiului care a distrus clubul Bamboo

A fost deschis un dosar penal la Tribunalul Bucureşti în urma incendiului din clubul Bamboo, iar ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, informează Digi24.

Procurorilor li s-au alăturat şi poliţişti de la Serviciul Omoruri. Pentru moment, este investigată infracţiunea de "distrugere". La faţa locului sunt criminalişti care fac fotografii şi prelevează probe.

Avocaţii clubului spun că există toate documentele necesare funcţionării clubului, în condiţiile în care clubul a fost renovat anul trecut.

În momentul de faţă mai sunt 6 persoane internate în spital.

(J.F.)

------

Actualizare 9:15 Dan Cristian Popescu, viceprimar Sector 2: "Bamboo nu avea act de funcţionare"

Clubul Bamboo nu avea act de funcţionare, a spus Dan Cristian Popescu, viceprimar sector 2, la Digi 24. Acesta a spus că Bamboo a primit o amendă anul trecut şi urma să mai primească una, iar apoi să li se suspende activitatea.

Potrivit domnului Popescu, clubul avea un plan de acţiune la incendiu aprobat de ISU.

"Aveau documentaţia depusă pentru autorizaţia de funcţionare, dar nu era completă", e mai explicat domnia sa.

Primul act lipsă este cel pentru recepţia construcţiei, a adăugat viceprimarul.

-------

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la Clubul Bamboo din Capitală.

Secretarul de stat Raed Arafat a precizat că 38 de persoane au fost aduse iniţial la spitalele din Bucureşti, 21 dintre acestea au fost transportate de ambulanţe, 17 au venit cu mijloace proprii.

La ora 7:30 mai erau internate doar opt persoane, potrivit Digi24. Dintre acestea, una este în stare gravă.

Persoana care era în stare gravă şi era intubată din cauza intoxicaţiei cu fum are o evoluţie bună şi acum este conştientă, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, în această dimineaţă.

Incendiul de la clubul Bamboo este controlat în acest moment, iar prompierii acţionează pentru lichidarea ultimelor focare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, aflat la faţa locului. El a precizat însă că deocamdată nu se poate preciza dacă au fost prinse victime în interior, iar echipele de intervenţie nu pot intra deocamdată pentru a verifica în totalitate zona.

"Am făcut o vizită de inspecţie pe toată zona, situaţia e sub control, clădirea e prăbuşită. Mai sunt focare, dar putem spune că incendiul e sub control", a afirmat Arafat, potrivit news.ro.

Clădirea clubului Bamboo s-a prăbuşit în totalitate, incendiul afectând o suprafaţă de 2.500-3.000 de metri pătraţi.

Pompierii au precizat că au mai rămas elemente de construcţie care însă nu prezintă siguranţă pentru intrarea echipelor de salvare, astfel că se acţionează din exterior.

Un martor a declarat la Digi 24 ca in interiorul clubului se fuma.

Coordonatorul SMURD Bucureşti, Bogdan Opriţa, a spus, la rândul său, că în urma incendiului medicii au acordat primul ajutor în cazul a aproape 50 de persoane care fie erau intoxicate cu fum, fie suferiseră hipotermie. De asemenea, două dintre victimele care au fost transportate la Spitalul Floreasca au fracturi după ce au sărit de la etaj pentru a se salva. Bogdan Opriţa a mai spus că nu există victime cu arsuri.

Clubul Bamboo a mai ars din temelii, în 2005, imediat după ce fusese renovat.

Opinia Cititorului ( 29 )

  1. Da' numa' prostii imi vin in cap... Unu: Iar a fost nevoie sa se recurga la asigurare, clubul trendy, afacerea de mare succes, iar intrase in vrie? Doi: Sint curios daca il aresteaza pe primarul de sector si daca demisioneaza premierul... Tinerii frumosi si liberi ce spun? Trei: Recent, un retardat imobiliar incerca sa ma capaciteze sa-l ajut sa vinda un "penthouse exclusivist" in sandramaua de vis a vis de bambus, hardughie de un lux desantat care cica se dadea cu fo doua milioane de euroi. Am intrebat: De ce ar costa o duda la bloc in tigania din Tei atitea lovele?!? Pai cica din cauza vecinatatii... Cu ce, cu flatulele ghertoilor? Pai da. Acuma, cu priveliste la funingine, s-o fi scumpit?

    1. Lacul e important! Nu bamboo

      Crezi că avea asigurare iar ea va fi valabilă pentru exercitarea despăgubirilor dacă nu avea autorizație de funcționare?

      Eu zic că nu va primi niciun ban. Și bine îmi pare. N-am simțit niciun regret pentru cocălăresele văzute la televizor care relatau experiențele.... Măcar dacă ar fi arătat prostituatele din club.... sau ele erau așa, puțin "afumate"? 

      Si au avocat. Asigurare, naiba stie! Dar cred ca au ceva, ca e in spiritul cocalaresc sa ai multe chestii, chiar daca n-ai autorizatiez!

      ... alea 875 de pest repellers si 3102 vaporizatoare Raid necesare unui lux normal, de talie medie.

    Colectiv, Bamboo,...

    TOVARASI, urmeaza solutia PCR=ALDE,... scuze, PSD-ALDE, sau,...PCR, aceiasi mizerie: 

    1 Gratierea

    2 Amnistia 

    1. ... o amnistie anticipata, sa fim siguri...

      Numai un idiot poate sa lege un eveniment ca arderea unui club ca Bamboo pentru usuratice scumpe si retarzi de bani gata...da psd, pdl...sau mai stiu eu ce alte partide...oameni de nivel animal..ce legatura are?????

    Toate fufele si drogatii Romaniei se adunau aici...Evaziune fiscala la maxim, mafia italiana+interlopii romani...

    1. cica nu I s-a inaintat cererea pentru autorizatie de securitate la incendiu...Da poate erau pe lists de sponsori. SMURD nu are personalitate juridica. Poate O avea coloana vertebrala.

      Mafie și interlopi români.... Un cocktail pe placul PSD,ALDE și clasa politică in mare parte

      Eu cred ca mergeau si seminaristi, docenti, maici, olimpici, mame defavorizate, filantropi, eroi ai muncii...

      O idee interesanta; poate un comisar Corleone stiind ca n-are nicio sansa "pe fata" a gasit solutia. 

      Ion..nu pot cere multe dupa nume....nimic nu e mai imbecil decat legarea a tto felul de evenimente de partide.....ce legatira are psd+alde cu bamboo care e de ani de zile..numai tu si neamul tau retard stie? am vazut asta in toata romania...ma sperie numarul de prosti din tara asta..pur si simplu sunt prea multi

    Cum or functiona asemenea hardughii fara avize S-or da spagi unde trebuie ca sa functioneze?

    1. Inafara de coruptie si hotie mai e un factor omniprezent - prostia! Exemplu: am fost asociat la un bar, nu genul club, genul intelectualist-ingalat, hippiot, hipsteresc, jenanto-hartisto-relaxativo-ze n, m-am capatat cu partile sociale printr-un concurs de imprejurari... Asociatul meu, un basarabean, n-ar fi dat spaga neam, cica din principiu, dar era genul care n-ar fi platit nici torturat, nici daca i se rapea copilul, avea o afectiune cronica la dat bani. A luat toate avizele, ca era si o natura paranoica, sperioasa. Le-a luat pe bune, adica gratis, legal. Ei bine, eu nu as fi avizat localul din cca 100 de motive, nu indeplinea nici o conditie, era un urias afront adus igienei, sigurantei si bunului simt... Dar a fost avizat, a functionat si functioneaza.

      ... fratele de peste Prut a instalat in subsol incalzitoare de exterior, cu butelie. Arderea nu consuma numai gaz ci si oxigen... Aerul era ca la Auschwitz intr-o zi de lucru. Plus ca, daca exploda o butelie, ajungeau fragmente de hipster in Luna...

    Focul l-o fi pus Iohannis ca sa pice Guvernul actual si sa-si puna el din nou 'Guvernul MEU'

    1. ... frictiunile dintre Giosue Castellano si Bote au generat scintei, in anumite orificii de acces cu mediu gazos si s-a aprins hidrogenul sulfurat, de unde s-a intins la lubrefiant si au explodat amfetaminele...

      ... a fost cauza...

      Când pisica nu-i acasa joaca soaricii pe masa.dl pres. al cons. de ministri a plecat in USA la o chermeza,l-a luat si pe sefui de la deputati,sa bea vischi de calitate.a ramas dl.klaus;ce sa faca singur singurel.bine ca n-au murit nimeni.deocamdata.un singur cuvant se cere strigat;DEMISIA.

      Iohannis? uau

      De aceea s-a dus Iohannis la Biserica in Sibiu sa se roage sa ARDA CLUBURILE ca sa poata repeta el manevra de la COLECTIV cu schimbarea Guvernului...El NU ACCEPTA ca PNL a pierdut alegerile si vrea sa-l puna pe Ciolosz premier.KASE-KASE, KLAUSE-KLAUSE

      Eu o sa-l injur pe asta de CASE nu de ma-sa, fiindca la CASE tine cel mai mult; atunci cand o sa-mi dea suficiente motive sa-l injur. Faptul ca trece totul pe langa el si ca e ranchiunos.Dar daca tranteste degeaba un guvern generos CU BANII pt ca TOTUL e LEGAT de BANIIIIII atunci o sa-l Blestem sa-si PIARDA CASELE

    Copie la indigo! scenariul Colectiv! 

    Observati cum toate autoritatile/toti cei responsabili cu autorizarea/buna functionare a cluburilor incep sa ne explice/sa ne convinga ca de vina ar fi patronii clubului. 

    Desigur, acestia sunt de vina pentru ca au mituit/au dat spaga pentru a li se da amenzi derizorii si a li se permite continuarea activitatii. 

    In fapt, vinovatii mari sunt cei care au legiferat in asa fel incat acolitii lor politici, adica cei pusi in autoritatile responsabile cu verificarea/controlul functionarii legale a clubulurilor (in fapt, a tututuror activitatilor care prezinta pericol pentru noi, clientii) sa poata da o amenda derizorie (sa ia in buzunar diferenta) si sa permita functionarea acestora, in continuare. Nu conteaza ca pot muri oameni nevinovati. 

    Normal, de bun simt si legal ar fi ca nicio unitate care primeste in incinta si incaseaza bani de la clienti sa nu poata desfasura vreo activitate daca nu indeplineste IN TOTALITATE conditiile impuse prin reglementarile legale, pentru asigurarea securitatii clientilor. 

    Precizarile puerile de genul: unii martori au declarat ca se fuma in club, sunt fumigene; acum ceva timp se taia cu cutitul fumul din cluburi si nu s-a mai declansat vreun incendiu din aceasta cauza.

    Mai scormoniti, domnilor politruci, mai scormaniti; eventual si in propria constinta (asta in cazul in care o aveti). 

    Eu astept cutremurul dupa care ofteaza Marmureanu si Radulian... Daca o sa fie vara, intr-o simbata seara, pe cer senin, o sa avem 100.000 de morti in Centrul Istoric. Arafat n-o sa-si poata trimite flota butaforica, pompierii nu vor putea intra cu autosoecialele ca Primaria a ingradit accesul. Daca se petrece in mandatul lui Iohannis si in actuala legislatura, nu mai trebuie nimeni sa scoata oameni in strada, ca ies spontan. Si Klaus poate sa-si puna ce guvern vrea el in Togo, Tanganika sau alta fosta colonie germana in care se va refugia deghizat in Kunta Kinte...

    1. Dragnea poate sa se duca picol in America, sigur l-a remarcat Trump, ca i-a sarit mustata in ochi si si-a zis, frizer nu poate sa fie, n-ar avea ce cauta in sala de mese, precis lucreaza in alimentatia publica...

      Pana sa vina cutremurul ,mi-e ca se darama de la sine cladirile din centrul vechi,atat ca pe rand si nu toate in acelasi timp .Acum nu se vad bine crapaturile din ziduri,ca patronasii mai dau cate o bidinea cu var stins si le astupa pana ies paienjenii din crapaturi sa-si teasa panzele si le scot la iveala iar.

    Coruptia ucide?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb