45 de ONG-uri îl acuză pe Iohannis că "a adus un atac direct atât la adresa avertizorilor de integritate, cât şi a libertăţii presei"

G.D.
Miscellanea / 10 iunie 2022

45 de ONG-uri îl acuză pe Iohannis că "a adus un atac direct atât la adresa avertizorilor de integritate, cât şi a libertăţii presei"

Societatea civilă reacţionează după comentariile preşedintelui Klaus Iohannis după informaţiile privind proiectele noilor legi ale securităţii naţionale. Avertismentul prezidenţial la adresa celor care au dat "pe surse" proiectul este considerat de 45 de ONG-uri drept un "atac direct atât la adresa avertizorilor de integritate, cât şi a libertăţii presei", relatează Hotnews.

Într-o scrisoare deschisă, organizaţiile neguvernamentale susţin că serviciile de informaţii "au fost lăsate să îşi formuleze în mod liber propriile legi, fapt ce a dus în mod evident la nişte propuneri grosolane de încălcare a drepturilor fundamentale".

"Considerăm gravă ameninţarea voalată făcută de preşedinte la adresa persoanei/persoanelor care au făcut un major serviciu public de a aduce la cunoştinţa cetăţenilor despre acest proiect. Preşedintele României trebuie să promoveze protecţia, dar şi respectul faţă de avertizorii de integritate, mass-media şi sursele jurnalistice. Or, prin declaraţia făcută pe marginea acestui subiect a vulnerabilizat şi a adus un atac direct atât la adresa avertizorilor de integritate, cât şi a libertăţii presei", se arată în document.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi că a fost o eroare majoră faptul că "cineva, şi ştim cine" a considerat că e bine să dea "pe surse" proiectele de legi ale securităţii naţionale. Iohannis a insistat că nu există motive de îngrijorare, pentru că nu-şi doreşte nimeni o restauraţie a vechii Securităţi sau o restrângere a drepturilor cetăţenilor, iar proiectele vor suferi modificări în momentul în care vor intra în dezbatere publică.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Pai, de credeti ca Serviciile si patronii lor externi au pus un Robot autist in fruntea Coloniei! Ca sa gandeasca si sa fie responsabil si onest fatza de romani? Sau, ca sa le execute ordinele dracesti, fara cracnire si fara sa clipeasca?

    parerea mea este ca "scurgerea de informatii " este o vrajeala ieftina si des folosita . se lasa sa ajunga pe piata o varianta f rea , ca sa poata fi atacata , ca-i democratie si bla , bla , apoi va veni varianta reala , mai putin rea dar mai rea decat actuala si lumea va zice , asa da , mai merge . manipulare securista veche . daca am dreptate , nu vom cunoaste niciodata "vinovatul " cu scurgerea de informatii si in consecinta NIMENI nu va pati ceva , este f simplu sa se afle cine este, avand in vedere accesul limitat la astfel de documente . cam in genul irlandezului care a sarit gardul parlamentului .

    Este prima oară când se încinge tărata tefelistilor împotriva lui Iohannis.

    Societății civile oengiste "rezist" :) i s-a ars filamentul și calcă pe bec.  

    Corporatiștii să pună de o manifestație pe trotinete că așa e mai cool:)  

    Și să pună măștile pe față regulamentar în semn de înaltă conștiință civică și revoluționară. 

    Acum e momentul să scandeze din toți bojocii:

    Jos cu variola maimuței! :))  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb