53 DE DOSARE DE APLICAŢIE  Cuprumin are un nou Consiliu de Administraţie

C.I.
Ziarul BURSA #Companii / 20 iulie 2016

Cuprumin are un nou Consiliu de Administraţie

Compania deţine circa 60% din rezervele de cupru ale ţării

Remus Vulpescu, Radu-Claudiu Roşca, Radu Coşarcă, Romeo Jantea şi Gheorghe Chindriş sunt cei cinci membri ai Consiliului de Administraţie al Cuprumin, aleşi, la începutul săptămânii, de Adunarea Generală a Acţionarilor, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Economiei. Obiectivele principale ale Cupru Min SA sunt creşterea capacităţilor de producţie, precum şi consolidarea poziţiei de piaţă actuală. Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri, iar procedura de selecţie a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului (DPAPS). Experţii în recrutare au centralizat un număr total de 53 de dosare de aplicaţie (în medie 11 per poziţie vacantă) aparţinând unor candidaţi cu experienţă, pregătire şi competenţe diferite. În urma interviurilor cu fiecare dintre candidaţii participanţi la procedura de recrutare, cele două societăţi de recrutare au selectat un număr total de 22 candidaţi, DPAPS, selectând, în final, cinci candidaţi, care au fost propuşi pentru poziţia de administrator în Consiliul de Administraţie al societăţii.

Remus Vulpescu are peste 20 de ani de experienţă profesională, dintre care peste 14 ani în domeniul juridic. A ocupat poziţii de Director General Executiv la Vulcan SA Bucureşti, Membru în Consiliul de Supraveghere CNTEE Transelectrica S.A., Membru în Consiliul de Administraţie la SNTGN Transgaz. Are experienţă şi în dezvoltarea şi implementarea de strategii de dezvoltare şi restructurare. Remus Vulpescu a fost numit, recent, şi preşedinte la Romaero Bucureşti.

Radu-Claudiu Roşca are peste 10 ani experienţă profesională în domeniul audit şi risk management, deţinând funcţii de conducere precum Director Audit Group BT la Banca Transilvania din Cluj Napoca, membru al Consiliului de Administraţie la Depozitarul Central S.A., Senior Auditor Intern la AEGON Pensii, Membru al Comitetului de Audit la BT Leasing SA şi deţine o experienţă solidă pe piaţa de capital şi în investment banking.

Radu-Călin Coşarcă are peste 25 de ani experienţă profesională, fiind în prezent Director Comunicare la ENEL Romania. Timp de cinci ani a fost Director Relaţii Externe la ENEL Romania. De asemenea, a deţinut funcţia de Vicepreşedinte la companiile Synergy şi Media On şi funcţia de TV Manager la TVR, Tele 7, Antena 1, Naţional TV. Are experienţă în colaborarea cu instituţiile statului, cu organizaţiile patronale, cu societatea civilă, dar şi experientă în crisis management, lobby şi advocacy, corporate & marketing.

Romeo Jantea are peste 30 de ani de experienţă profesională în domeniul economic şi financiar, dintre care peste 19 ani în poziţii de top management. Este consultant în management şi formator, cu experienţă în managementul mediului de afaceri şi dezvoltare de afaceri. Timp de patru ani a fost Preşedinte al Consiliului de Administraţie şi Director General la BCR Asigurari S.A. De asemenea, a deţinut funcţia de Vicepreşedinte Directorat şi Director General Adjunct Uniqa Asigurări SA.

Gheorghe Chindriş are peste 34 de ani de experienţă profesională în industria minieră, fiind expert în probleme de mediu şi în asistenţă tehnică pentru închideri de mine şi reabilitare ecologică. Cunoaşte foarte bine domeniul minier, parcurgând toate etapele profesionale în domeniu, de la poziţii de miner în subteran până la funcţii de Director General la Minvest Deva, General Manager la Mineral Mining SA. A coordonat echipe numeroase având expertiză în restructurare şi în negocierile cu sindicatele. Are, de asemenea, şi experienţă de lucru internaţională, lucrând pentru o perioadă de 8 ani în Statele Unite al Americii.

Cuprumin deţine trei cariere, una de andezit, una de calcar şi carieră de cupru de la Roşia Poieni. Compania are circa 530 de angajaţi.

Cupru Min deţine circa 60% din rezervele de cupru ale României şi este controlat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului.

Societatea a trecut printr-o procedură eşuată de privatizare, în 2012, când compania Roman Copper Corp din Canada a fost declarată câştigătoare a licitaţiei, care ulterior a fost anulată. Din cauza litigiului cu Roman Copper şi a procesului cu o fostă parteneră de afaceri, compania Energo Mineral, Ministerul Economiei a luat decizia, la acea vreme, să vândă producţia de cupru, în detrimentul privatizării.

Anul trecut, Roman Copper Corp a obţinut, printr-o sentinţă definitivă în justiţie, de la Ministerul Economiei garanţia plătită pentru a putea participa la procedura de privatizare eşuată a societăţii Cupru Min SA Abrud din 2012. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat câştig de cauză societăţii canadiene astfel încât, statul trebuia să returneze garanţia de peste 1,4 milioane de dolari plătită pentru a putea participa la licitaţie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. evidentiat nu doar prin licitatia Oltchim dar si prin momentul artistic Hidroelectrica. In ambele cazuri modul flegmatic prin care a tratat rapoartele financiare ne duce la concluzia prin care intelegem ca Pleiboi si Bilantz produc senzatii intelectuale in esenta identice...

    vulpescu e peste tot unde e important sa fie cineva. in alta ordine de idei, ce cauta comunicatorul ENEL in CA-ul Cuprumin?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb