6 din 10 români sunt dispuşi să achiziţioneze un smartphone recondiţionat

A.F.
Companii / 14 martie

6 din 10 români sunt dispuşi să achiziţioneze un smartphone recondiţionat

Recommerce©, lider european în comerţul cu dispozitive high-tech second-hand şi recondiţionate, prezintă rezultatele celei de-a treia ediţii a barometrului său anual "Piaţa Telefoniei Mobile Second-Hand", realizat de KANTAR în peste 12 ţări europene, inclusiv în România, conform unui comunicat remis redacţiei.

Conform comunicatului, într-un moment în care piaţa de recondiţionare câştigă tot mai multă popularitate, cu peste 309 milioane de smartphone-uri recondiţionate vândute la nivel mondial în 2023 conform IDC, Recommerce© expune rezultatele pieţei de second-hand şi obiceiurile consumatorilor din România, precum şi principalele tendinţe care se preconizează în acest sector.

Românii se numără printre europenii cei mai dornici să cumpere un smartphone recondiţionat - dorinţă determinată în principal de nevoia de a economisi eficient.

În 2023, 3% dintre români au achiziţionat un dispozitiv recondiţionat. Piaţa smartphone-urilor recondiţionate este în creştere la nivel local, cu peste 60% dintre români exprimându-şi interesul de a cumpăra un dispozitiv recondiţionat.

Preţul este factorul determinant în decizia de a achiziţiona un smartphone recondiţionat pentru 70% dintre consumatorii români, cu 2% mai mulţi faţă de anul 2022.

Această tendinţă se menţine constantă în toată Europa, unde 67% dintre consumatori pun accent pe preţurile mai accesibile, mai ales din cauza inflaţiei crescute. Preferinţa pentru modelele de vârf se observă la 40% dintre consumatori, înregistrând o creştere de 5%, şi întrece semnificativ preocupările legate de impactul asupra mediului.

Într-o perioadă caracterizată de inflaţie, când cele mai noi modele pot ajunge să coste chiar şi 1.000euro, telefoanele recondiţionate devin o alternativă avantajoasă pentru buget, având preţuri în medie cu până la 50% mai reduse faţă de cele noi.

Peste 30% dintre consumatorii din România (+3%) îşi propun să aibă un impact pozitiv asupra mediului atunci când achiziţionează un produs.

Platformele online sunt preferate de peste 80% dintre consumatori pentru achiziţionarea smartphone-urilor recondiţionate, marcând cel mai înalt procent observat printre ţările europene. 44% dintre consumatori (+5%) preferă să cumpere direct de la operatorii de telecomunicaţii.

Majoritatea românilor preferă să revândă smartphone-ul folosit în loc să-l păstreze.

În contextul discuţiilor continue despre inflaţie şi puterea de cumpărare scăzută, românii arată o conştientizare crescută a opţiunilor lor pentru revânzarea smartphone-urilor. O proporţie de 35% dintre respondenţi îşi declară intenţia de a-şi revinde telefonul mobil actual, cu 8% mai mult faţă de anul 2022.

Proporţia consumatorilor români care plănuiesc să-şi păstreze telefonul vechi pentru eventuale nevoi viitoare a scăzut cu 3 puncte, la 28%. Această schimbare indică o tendinţă unică printre români, reflectând un comportament observat în pieţele mai mature, precum Franţa, unde propensiunea de a revinde smartphone-urile depăşeşte tendinţa de a le păstra pentru nevoi potenţiale - un contrast faţă de sentimentul predominant în alte ţări evaluate, unde, în medie, 39% dintre consumatori preferă să-şi păstreze smartphone-urile vechi.

De altfel, 33% dintre români au hotărât să-şi doneze telefoanele vechi, în timp ce 7% au ales să le recicleze.

"Există o tendinţă notabilă către un comportament de cumpărare îndreptat spre ecologie în România. Mai mult ca oricând, compania noastră este angajată să sprijine această tranziţie către o piaţă a smartphone-urilor sustenabilă, oferind în acelaşi timp o opţiune accesibilă din punct de vedere financiar consumatorilor," a declarat Hector Destailleur, General Manager al Recommerce Group pentru Europa de Est.

"Smartphone-urile noastre recondiţionate devin o opţiune din ce în ce mai atractivă pentru cumpărătorii inteligenţi. Numai în 2023, am vândut peste 30.000 de smartphone-uri recondiţionate în regiune. Din România, ne-am extins în Bulgaria, Croaţia, Grecia, Ungaria, Moldova, Slovacia şi Slovenia, şi mai multe alte ţări urmează să fie incluse în curând. Ne propunem o creştere de cel puţin 30% în 2024," a menţionat Gregoire Vigroux, Co-Fondator & Consilier Senior, Recommerce Europa de Est.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb