75 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze şi 160 de ani de la formarea sistemului camerelor de comerţ din ţara noastră, marcate de CCIB printr-un concert la Ateneul Român

A.F.
Miscellanea / 24 iulie

75 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze şi 160 de ani de la formarea sistemului camerelor de comerţ din ţara noastră, marcate de CCIB printr-un concert la Ateneul Român

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti a organizat la Ateneul Român, în cadrul Festivalului "Vară Magică", un concert extraordinar susţinut de Orchestra de Tineret din Macao, pentru a marca aniversarea a 75 de ani de relaţii diplomatice româno-chineze şi 160 de ani de la formarea sistemului camerelor de comerţ din ţara noastră, conform unui comunicat remis redacţiei.

"De-a lungul timpului, o constantă a activitatii noastre a constituit-o implicarea în viaţa socio-culturală a Capitalei, inclusiv în susţinerea actelor artistice. În ultimii ani am construit un parteneriat solid şi valoros cu Lanto Communication, pentru a oferi iubitorilor de muzică, atât aici, în acest templu al culturii naţionale, cât şi la noi acasă, în spectaculosul Palat al Camerei de Comerţ Bucureşti, momente de neuitat. Muzica construieşte punţi, zideşte şi ne dă energie. Iată de ce în această seară am ales să celebrăm două momente importante pentru istoria noastră şi pentru diplomaţie bucurându-ne împreună de magia notelor muzicale", a declarat în deschidere Iuliu Stocklosa, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti, în prezenţa E.S. Han Chunlin, ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiaral Republicii Populare Chinezeîn România.

La invitaţia conducerii CCIB, la spectacol au luat parte: membri ai corpului diplomatic acreditat la Bucureşti, reprezentanţi ai administraţiei centrale şi locale, colegi de la camerele de comerţ şi industrie, oameni de afaceri, iubitori de muzică de calitate, care s-au bucurat de un concert plin de emoţie.

În 1864 Domnitorul Alexandru Ioan Cuza a semnat Decretul nr 1363, oficializând astfel înfiinţarea primelor 15 camere de comerţ în Principatele Române, pas decisiv pentru modernizarea economică şi dezvoltarea ţării noastre, precum şi pentru consolidarea rolului comercianţilor, prin promovarea produselor autohtone şi susţinerea comerţului. Prima camera de comerţ înfiinţată a fost Camera de Comert Bucureşti, în 1868. De atunci, CCIB are o două obiective majore: de a reprezenta interesele comunităţii de afaceri a Capitalei în faţa autorităţilor şi de a contribui la dezvoltarea durabilă a mediului de afaceri prin toate mijloacele specifice unei camere de comerţ moderne şi ancorate în realitate.

Astăzi, dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu R. P. Chineză, îndeosebi prin impulsionarea exporturilor româneşti, constituie o axă prioritară în strategia de relaţii externe a Camerei Bucureşti. CCIB a încheiat 11 acorduri de cooperare comercial- economică cu divese structuri similare din China, în baza cărora organizăm periodic evenimente dedicate promovării şi valorificării oportunităţilor de afaceri din cele două ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb