800.000 de bugetari intră în grevă generală

(C.D.)
Ziarul BURSA #Politică / 1 octombrie 2009

800.000 de sindicaliştii din sectorul bugetar vor intra, luni, 5 octombrie în grevă generală din cauza nemulţumirilor legate de noua lege de salarizare în sectorul bugetar asupra căreia Guvernului şi-a angajat răspunderea, recent, în faţa Parlamentului.

Sindicaliştii din sectorul bugetar soclicită Executivului renegocierea prevederilor acestei legi, stoparea disponibilizărilor colective (ce par inevitabile în pentru perioada următoare) şi renunţarea la cele 10 zile de concediu forţat în sectorul public.

Ministrul Muncii, Marian Sârbu, şi-a exprimat convingerea că dialogul cu liderii sindicali va continua în privinţa Legii unice a salarizării şi că viitoarele negocieri nu vor fi îngheţate din cauza protestelor sindicaliştilor.

Marian Sârbu a declarat: "Reamintesc că legea unitară de salarizare este o lege-cadru şi că este asociată, anual, de legi speciale de salarizare, în cadrul cărora ei (n.r. reprezentanţii sindicatelor) îşi vor spune în continuare cuvântul. Important este că dialogul continuă".

Întrebat cum va continua acest dialog, în contextul în care bugetarii au anunţat că luni, 5 octombrie, este grevă generală, ministrul Muncii a declarat: "Sper să nu fie o mişcare de amploare, care să ducă la împiedicarea discuţiilor. Este dreptul organizaţiilor sindicale să stabilească măsurile de protest pe care le consideră necesare. Eu le-am propus, în continuare, şi eventuale corecţii şi îmbunătăţiri ale situaţiilor chiar în cadrul comisiilor pentru muncă din Parlament. Legislativul este în continuare baza democraţiei şi acolo se fac şi modificări ale unor legi".

Ieri, membrii sindicatelor afiliate la Alianţa Sindicatelor Bugetarilor au pichetat sediile PSD şi PD-L, informează Agerpres.

Vasile Marica, lider al Alianţei Naţionale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX, a declarat: "Nu suntem de acord cu cele zece zile de concediu fără plată şi nu suntem de acord cu legea salarizării unice. Atragem atenţia că, dacă vom declanşa greva generală, populaţia va avea de suferit".

Sindicaliştii le-au reproşat celor două partide de la guvernare că "se ceartă de un an pe portofolii" şi le-au cerut acestora, fie să se apuce de treabă, fie să-şi dea demisia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb