85 de morţi şi sute de răniţi într-o busculadă la Sanaa

A.F.
Miscellanea / 20 aprilie 2023

85 de morţi şi sute de răniţi într-o busculadă la Sanaa

Cel puţin 85 de persoane au fost ucise şi peste 322 au fost rănite într-o busculadă petrecută în capitala Sanaa, au declarat azi oficiali Houthi, informează Agerpres.

"85 de persoane au fost ucise, iar peste 322 au fost rănite" într-o busculadă în timpul unei acţiuni caritabile organizate în districtul Bab el Yemen.

"Printre cei care au murit se numără femei şi copii", iar în jur de 50 de răniţi sunt în stare gravă.

Această acţiune caritabilă a avut loc cu câteva zile înainte de sărbătoarea Eid al-Fitr, care marchează sfârşitul lunii Ramadanului, postul musulman.

Yemenul, cea mai săracă ţară din Peninsula Arabică, a fost devastată din 2014 de un conflict între houthi, rebeli susţinuţi de Iran, şi forţele proguvernamentale susţinute de o coaliţie militară condusă de Arabia Saudită. Războiul a provocat una dintre cele mai grave crize umanitare din lume, cu sute de mii de morţi şi milioane de persoane strămutate, într-un context de epidemii, lipsă de apă potabilă şi foamete acută. Mai mult de trei sferturi din populaţie depinde de ajutorul internaţional, care, totuşi, continuă să scadă. În zonele controlate de rebeli, inclusiv în capitala Sanaa, mulţi funcţionari publici nu au fost plătiţi de luni de zile. Un armistiţiu de şase luni intermediat de ONU nu a fost reînnoit când a expirat în octombrie, dar situaţia a rămas calmă pe teren, oferind răgaz populaţiei.

Săptămâna trecută, o delegaţie saudită, însoţită de mediatori din Oman, s-a deplasat la Sanaa pentru discuţii menite să revigoreze armistiţiul şi să pună bazele pentru o încetare a focului mai durabilă. În acest context, guvernul şi rebelii au efectuat în ultimele zile un schimb de aproape 900 de prizonieri.

Yemenul nu a cunoscut o asemenea "oportunitate serioasă" pentru un proces de convenire a păcii în ultimii opt ani, a declarat luni emisarul ONU Hans Grunberg. Dar "să nu ne facem iluzii. Mai este mult de făcut pentru a construi încredere şi a face compromisuri", a avertizat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb