A fost găsită epava avionului dispărut în estul Indoneziei

S.A.
Miscellanea / 16 august 2015

Epava avionului companiei indoneziene Trigana Air, care duminică a pierdut contactul cu turnul de control deasupra provinciei Papua, în estul Indoneziei, a fost găsită în districtul Oktabe, a anunţat un responsabil din ministerul indonezian al transporturilor, transmit agenţiile Reuters şi EFE, citate de Agerpres.

Conform sursei citate, avionul a fost găsit de localnici prăbuşit pe un munte. Oficialul indonezian nu a putut să indice dacă există supravieţuitori, el menţionând doar că echipele de salvare îşi vor relua activitatea luni dimineaţă, operaţiunile de căutare fiind sistate odată cu căderea nopţii.

Aparatul turbopropulsor, de tipul ATR 42-300, a decolat de pe aeroportul localităţii Sentani şi avea ca destinaţie oraşul Oksibil, situat într-o zonă muntoasă izolată şi accesibilă numai pe calea aerului. Zborul ar fi trebuit să dureze circa 45 de minute, iar contactul radar a fost pierdut la circa 30 de minute după decolare. Avionul avea la bord 54 de persoane, dintre care 49 de pasageri şi 5 membri ai echipajului.

Un reprezentant al companiei Trigana Air a evocat printre posibilele cauze ale accidentului şi vremea nefavorabilă, având în vedere că regiunea unde s-a prăbuşit avionul este cunoscută pentru condiţiile meteo imprevizibile, el dezminţind însă relatările că aparatul ar fi fost supraîncărcat.

În urma numeroaselor catastrofe aeriene, Indonezia a devenit o ţară cu o reputaţie foarte proastă la capitolul siguranţei transportului aerian. În luna decembrie, un Airbus A320 al companiei AirAsia s-a prăbuşit în Marea Java, toate cele 162 de persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, iar anul acesta în luna iulie un avion al armatei indoneziene s-a prăbuşit peste o zonă locuită a oraşului Medan, provocând 142 de victime.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb