A ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ  Comitetul Reprezentanţilor FP susţine prelungirea mandatului pentru Franklin Templeton

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 octombrie 2013

Comitetul Reprezentanţilor FP susţine prelungirea mandatului pentru Franklin Templeton

Fondul Proprietatea a bugetat un profit de 556 milioane lei pentru 2014, în creştere cu 10,7%

Franklin Templeton nu a ascuns faptul că îşi doreşte un nou mandat de administrare a Fondului Proprietatea, iar ca să îl obţină prestează puternic - a obţinut aprobarea pentru accelerarea programului de răscumpărare şi pentru ca acţionarii să poată subscrie mai multe acţiuni decât deţin, în ofertă.

În campania electorală pentru Franklin Templeton a intrat şi Comitetul Reprezentanţilor de la Fondul Proprietatea (FP), care le recomandă acţionarilor să aprobe un nou mandat de administrator pentru FT începând cu septembrie 2014.

"Comitetul Reprezentanţilor recomandă acţionarilor să aprobe, în principiu, un mandat pentru FTIML în calitate de Administrator Unic şi Administrator al Fondului începând cu 30 septembrie 2014.

Printre considerentele invocate de Comitetul Reprezentanţilor pentru înaintarea recomandării se numără reducerea discountului pentru acţiunile FP la mai puţin de 35% la 30 septembrie 2013, faţă de media de 56% în 2011, potrivit Mediafax.

Comitetul Reprezentanţilor apreciază că FT a demonstrat angajamentul de a se implica în societăţile în care se investeşte şi a observat majorarea participaţiei în cadrul Fondului a investitorilor instituţionali, de la 21% (februarie 2011) la 67% (iunie 2013).

Acţionarii FP vor decide, în AGA din 22 noiembrie, dacă prelungesc mandatul de administrator al Franklin Templeton sau Comitetul Reprezentanţilor va începe procesul de selectare a unui nou administrator.

Tot atunci, acţionarii vor discuta şi propunerea de reducere a capitalului social cu 676,9 milioane lei, la 12,861 miliarde lei, şi distribuirea banilor acţionarilor. Un alt subiect pe ordinea de zi este aprobarea unui nou program de răscumpărare de acţiuni.

La sfârşitul lunii septembrie, investitorii instituţionali străini deţineau 57,06% din acţiunile Fondului Proprietatea. Al doilea mai mare acţionar al Fondului este Morgan Stanley, cu o participaţie de puţin peste 5% din capital, iar compania de administrare a investiţiilor City of London are 4,87% din acţiuni.

Fondul Proprietatea estimează un profit de 556 milioane lei pentru 2014

FP a bugetat un profit de 556 milioane lei pentru 2014, cu 10,7% peste cel estimat pentru acest an, care a fost revizuit în scădere, la 502,25 milioane lei, potrivit documentelor pentru AGA.

Bugetul pentru anul 2014 şi previziunile pentru anul 2013 au fost întocmite fără a lua în considerare impactul financiar al eventualelor modificări de portofoliu, respectiv achiziţii, vânzări de participaţii, participări la majorările de capital ale societăţilor din portofoliu.

Fondul a bugetat venituri totale de 631,91 milioane lei pentru anul viitor, cu 6,1% mai reduse faţă de cele estimate pentru acest an.

Veniturile din dividende ar urma să însumeze 619,91 milioane lei, similare celor înregistrate pentru 2013, însă veniturile din dobânzi sunt prevăzute la 12,14 milioane lei, de 2,9 ori mai mici faţă de cele bugetate pentru acest an, de 36,03 milioane lei.

Reducerea semnificativă a veniturilor din dobânzi este cauzată de scăderea estimată a soldului mediu al instrumentelor pieţei monetare. Soldul este de aşteptat să scadă ca urmare a derulării programului de răscumpărare a acţiunilor proprii în 2013 şi 2014 şi a unui nivel mai redus al dobânzilor folosit ca ipoteză în întocmirea bugetului anului 2014.

Nivelul mediu anual al ratei dobâzii pentru instrumentele pieţei monetare folosit pentru întocmirea bugetului pentru anul viitor este 3%.

Totodată, bugetul prevede pentru anul viitor cheltuieli din activitatea curentă de 75,89 milioane lei, de 2,2 ori mai reduse faţă de cele estimate pentru acest an, de 170,78 milioane lei. O pondere importantă din cheltuielile din acest an este reprezentată de pierderi din vânzarea participaţiilor, în sumă de 71,1 milioane lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb