A început reuniunea Consiliului Naţional al PNL

M.D.
Politică / 4 august 2018

A început reuniunea Consiliului Naţional al PNL

Reuniunea Consiliului Naţional al PNL a început, iar la aceasta participă şi preşedintele Klaus Iohannis, informează News.ro.

Şedinţa are loc la Palatul Parlamentului, iar Klaus Iohannis va rosti o alocuţiune.

Pe scenă se află o serie de lideri PNL. Între aceştia este şi Vasile Blaga.

Pe ordinea de zi a Consiliului Naţional mai figurează criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listei candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, calendarul de desemnare a candidaţilor PNL la funcţiile de primar în municipiile reşedinţă de judeţ. De asemenea, va fi supus dezbaterii şi adoptării un document numit "Principiile bunei guvernări liberale".

De asemenea, în cadrul Consiliului ar fi urmat să se voteze modificarea Statutului PNL, dar aceasta discuţie se va amâna în contextul participării preşedintelui.

Consiliul Naţional al PNL a votat încă din 11 martie susţinerea lui Klaus Iohannis pentru candidatura la un nou mandat de preşedinte, conform agenţiei.

Klaus Iohannis şi-a anunţat în 23 iunie, la Sibiu, candidatura pentru un nou mandat, la alegerile prezidenţiale din 2019.

Şeful statului a avut marţi, la Vila Lac 3, o întâlnire cu mai mulţi liberali, între care preşedintele partidului, Ludovic Orban, şi foştii copreşedinţi ai formaţiunii Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, cărora le-ar fi transmis că PNL trebuie să se concentreze pe lupta cu PSD.

Surse din PNL au declarat pentru News.ro că preşedintele Klaus Iohannis a cerut să "fie linişte în partid" şi să nu mai existe "dispute mărunte". Tot preşedintele ar fi spus că nu ar fi nevoie de organizarea unui Congres, dat fiind faptul că actuala conducere este legitimă şi a fost aleasă cu majoritate de voturi.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a confirmat, joi seară, la Realitatea Tv, că a avut o întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis în care s-au dezbătut "teme majore" şi a precizat că discuţia era necesară, în contextul în care liberalii au decis susţinerea şefului statului pentru obţinerea celui de-al doilea mandat de preşedinte, iar Klaus Iohannis a anunţat că va candida. În plus, Orban a spus că au discutat despre pregătirea preşedinţiei române a Consiliului Europei, având în vedere că Iohannis este "singurul care mai salveză imaginea României".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. pnl e plin de coruptiii......,mnbv

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb