A intrat în vigoare Directiva 2010/64/UE

F.A.
Politică / 15 noiembrie 2010

Astăz a intrat în vigoare Directiva 2010/64/UE a Parlamentului European şi a Consiliului UE, care instituie norme privind dreptul la interpretare şi traducere în cadrul procedurilor penale şi al procedurilor de executare a unui mandat european de arestare, arată un comunicat remis redacţiei.

Potrivit directivei, statele membre au obligaţia de a asigura servicii de interpretare persoanelor suspectate sau acuzate în cadrul unor proceduri penale, care nu vorbesc sau nu înţeleg limba în care se desfăşoară procedura penală respectivă, inclusiv în cadrul interogatoriilor efectuate de poliţie, în cadrul tuturor audierilor în faţa instanţei şi în cadrul oricăror audieri intermediare necesare.

Totodată, statele membre se vor asigura că persoanelor suspectate sau acuzate în cadrul unor proceduri penale li se furnizează într-un interval rezonabil de timp traducerea scrisă a tuturor documentelor esenţiale, pentru a se garanta faptul că respectivele persoane pot să îşi exercite dreptul la apărare şi că procedurile au caracter echitabil.

România a susţinut adoptarea instrumentului în contextul exercitării celor patru libertăţi prevăzute de Tratate şi având în vedere obiectivele de a contribui la crearea spaţiului judiciar european. Multe dintre prevederile propunerii de decizie-cadru sunt deja transpuse în legislaţia naţională - Constituţie, Codul de procedură penală, Legea privind organizarea judiciară etc. Cu toate acestea, legislaţia în vigoare urmează să fie modificată şi completată în ceea ce priveşte anumite aspecte punctuale, referitoare în special la organizarea activităţii de traducere/interpretare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

06 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9728
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4760
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3165
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8944
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.6244

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb