A murit Bernie Madoff, autorul celei mai mari infracţiuni financiare din istoria SUA

G.U.
Miscellanea / 14 aprilie 2021

A murit Bernie Madoff, autorul celei mai mari infracţiuni financiare din istoria SUA

Bernie Madoff, finanţatorul care a pledat vinovat pentru că a orchestrat cea mai mare schemă Ponzi din istorie, a murit într-o închisoare federală, conform Observator News. Era condamnat la 150 de ani de puşcărie.

Madoff a murit la Centrul Medical Federal din Butner, Carolina de Nord, aparent din cauze naturale. Anul trecut, avocaţii lui Madoff au depus acte pentru a încerca să-l elibereze pe bătrânul de 82 de ani din închisoare în pandemia COVID-19, spunând că a suferit de boală renală în stadiu final şi alte afecţiuni medicale cronice. Cererea a fost respinsă.

Madoff a recunoscut că a investit banii a mii de clienţi, miliarde de dolari, în investiţii de-a lungul deceniilor, fără ca aceştia să ştie. Madoff ispăşea o pedeapsă de 150 de ani la centrul federal de îngrijire a închisorii din Butner, Carolina de Nord, unde era tratat pentru ceea ce avocatul său numea boală renală terminală.

El a pledat vinovat în 2009 pentru o schemă despre care anchetatorii au spus că a început la începutul anilor 1970 şi a fraudat până la 37.000 de persoane în 136 de ţări în decurs de patru decenii, până când Madoff a fost arestat la 11 decembrie 2008 - după ce cei doi fii ai săi l-au predat. Printre victime au fost faimosul - regizorul Steven Spielberg, actorul Kevin Bacon, fostul proprietar al New York Mets Fred Wilpon, pitcherul Hall of Fame Sandy Koufax şi câştigătorul Premiului Nobel pentru pace Elie Weisel - şi investitori obişnuiţi, precum Burt Ross, care a pierdut 5 milioane de dolari în schemă , notează sursa citată.

În iunie 2020, un judecător a respins o cerere de eliberare, spunând că Madoff a comis "una dintre cele mai flagrante infracţiuni financiare din toate timpurile" şi că "mulţi oameni încă suferă".

Cea mai mare schemă Ponzi din istoria SUA

Bernie Madoff a fost renumit pe Wall Street. Şi-a fondat propria firmă la vârsta de 22 de ani şi a devenit preşedinte neexecutiv al Nasdaq în 1990. El a fost creditat că a contribuit la dezvoltarea unor sisteme şi structuri de piaţă care a mutat piaţa de valori dincolo de nivelul de tranzacţionare şi a dat naştere tranzacţiilor moderne, electronice, transmite Observator News.

La 10 decembrie 2008, el le-a mărturisit fiilor săi, Mark şi Andrew, că afacerea de consultanţă în investiţii a fost o minciună. Madoff spera să cumpere ceva timp pentru a distribui bonusuri de sute de milioane de dolari angajaţilor, apoi să renunţe la firmă. Dar Mark şi Andrew, care erau manageri superiori în operaţiunea de tranzacţionare a companiei - care operau separat de activitatea frauduloasă de consultanţă - nu erau implicaţi cu nimic şi au alertat autorităţile.

O zi mai târziu, pe 11 decembrie 2008, FBI i-a asaltat birourile de pe Third Avenue din Midtown Manhattan. La 12 martie 2009, Madoff a pledat vinovat de 11 infracţiuni federale şi a recunoscut că operează cel mai mare sistem privat Ponzi din istorie. El a fost condamnat trei luni mai târziu la pedeapsa maximă: 150 de ani de închisoare cu restituirea a 170 miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb