A PATRA ZI DE PROTESTE: Aproximativ 150.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei

Jose Fierro
Politică / 3 februarie 2017

Aproximativ 150.000 de oameni au protestat în Piaţa Victoriei

Peste 300.000 de manifestanţi şi-au exprimat nemulţumirile în toată ţara

--------

Actualizare 23:46 PICCJ a sesizat Curtea de Apel Bucureşti pentru suspendarea OUG

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a sesizat în cursul zilei de astăzi, Curtea de Apel BucureştiI pentru suspendarea OUG care au declanşat protestele din ţara noastră, potrivit unui comunicat de presă trimis Redacţiei.

Potrivit documentului emis de PICCJ, solicitările sunt următoarele:

"I.În temeiul art.14 alin.(3) din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată şi completată, să se dispună suspendarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017 până la soluţionarea definitivă a prezentei cauze, sens în care a solicitat şi stabilirea în regim de urgenţă a unui termen de judecată pentru soluţionarea cererii de suspendare, având în vedere data intrării în vigoare (9 februarie 2017).

II.În temeiul dispoziţiilor art.1 alin.(5 ) raportat la art.9 din Legea 554/2004 privind contenciosul administrativ, modificată şi completată să se dispună anularea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017.

III.Totodată, invocând excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017şi în temeiul art. 9 alin.(2) din Legea 554/2004, a solicitat sesizarea Curţii Constituţionale, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) din Constituţie, precum şi ale art. 1 alin. (2), ale art. 2, 3, 10 şi 29 din Legea nr. 47/1992 , întrucât dispoziţiile acestui act administrativ cu caracter normativ sunt neconstituţionale".

În motivarea acţiunii Parchetul General afirmă că suspendarea actului administrativ normativ are un interes public major, întrucât actul administrativ normativ are ca efect perturbarea gravă a întregii activităţi a Ministerului Public şi obstrucţionează bunul mers al actului de justiţie, în condiţiile în care persoane care au săvârşit fapte de natură penală vor fi ocrotite prin noua reglementare de tragere la răspundere penală.

Totodată, PICCJ consideră că adoptarea acestei ordonanţe împiedică realizarea rolului constituţional al Ministerului Public, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor.

Aşadar, instituţia afirmă în documentul redactat: "Ordonanţa este criticabilă pentru neconstituţionalitate. Prejudiciul este iminent şi se produce la data de 9 februarie 2017. Odată produse la data menţionată, efectele nu mai pot fi reparate întrucât această ordonanţă de urgenţă se va aplica ca lege penală mai favorabilă, indiferent de eventuala sa declarare ca neconstituţională ( Art. 5 din Codul penal - Aplicarea legii penale mai favorabile până la judecarea definitivă a cauzei

(1) În cazul în care de la săvârşirea infracţiunii până la judecarea definitivă a cauzei au intervenit una sau mai multe legi penale, se aplică legea mai favorabilă.

(2) Dispoziţiile alin. (1) se aplică şi actelor normative ori prevederilor din acestea declarate neconstituţionale, precum şi ordonanţelor de urgenţă aprobate de Parlament cu modificări sau completări ori respinse, dacă în timpul când acestea s-au aflat în vigoare au cuprins dispoziţii penale mai favorabile.)

Prin intrarea în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.13 din 1 februarie 2017, este afectată, atât la nivel intern cât şi extern, politica penală declarată a statului referitoare la intensificarea eforturilor în scopul adoptării unor acte normative eficiente în materia combaterii corupţiei la toate nivelurile autorităţilor şi instituţiilor statului".

În acest context, deşi s-a invocat necesitatea asigurării conformităţii dispoziţiilor Codului penal şi ale Codului de procedură penală cu unele decizii ale Curţii Constituţionale, multe dintre modificările aduse prin acest act normativ analizat depăşesc sfera modificărilor impuse de deciziile Curţii Constituţionale".

PICCJ a subliniat, totodată, că efectele imediate ale Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului 13 din 1 februarie 2017 sunt vătămătoare în drepturile şi interesele legitime ale unei persoane fizice sau juridice, deoarece Guvernul prin adoptarea acestui act administrativ cu caracter normativ a lăsat loc arbitrariului în sfera actelor de dispoziţie ale organelor administrative. Astfel, toate actele care vizează relaţiile sociale ocrotite legal privind afirmarea, recunoaşterea unui drept sau interes vor fi supuse unor decizii administrative controversate, conducând la lipsa unei disciplinări a aparatului administrativ cu consecinţe în planul inechităţilor sociale.

-------

ACUALIZARE 22:57 Protestatarii părăsesc treptat Piaţa Victoriei. Mai sunt aproximativ 30.000 de oameni

-------

Actualizare 22:45 Zeci de români au manifestat la Berlin şi la Bruxelles faţă de ordonanţa de urgenţă

Zeci de români au ieşit în stradă vineri la Berlin şi la Bruxelles, pentru a protesta faţă de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea codurilor penale.

În Bruxelles, românii s-au strâns în faţa Reprezentanţei României la UE şi au fluturat drapele şi pancarte pe care scria "Abrogarea şi-apoi valea", "Vrem justiţie, nu corupţie" sau "Avem alergie la infamie, minciună şi hoţie", relatează News.ro.

Organizatorii mitingului au afirmat pe Facebook:"Suntem milioane de români cei care nu vrem să cedăm în faţa corupţiei. De aceea recurgem la nesupunere civică, acţionăm împreună, fără acte de violenţă, împotriva deciziilor puterii de stat, pe care le considerăm nelegale sau potrivnice interesului comun!"

Zeci de oameni s-au strâns şi în centrul Berlinului, în semn de solidaritate cu protestele din România. "Împreună pentru schimbare" şi "Nu Guvernul meu", scria pe pancartele lor.

-------

Actualizare 22:31 Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a declarat într-o intervenţie telefonică la Antena 3 că 95% dintre oamenii prezenţi în Piaţa Victoriei nu au citit textul ordonanţei a căror abrogare o cer, potrivit Hotnews.ro

-------

Actualizare 22:29 8.000 de constănţeni, în marş pe străzile oraşului. Printre manifestanţi, un social-democrat care ameninţă cu demisia din partid dacă nu se schimbă situaţia

Peste 8.000 de persoane au ajuns, vineri seară, în faţa sediului PSD din Constanţa, iar printre protestatari s-a aflat şi un membru social-democrat, fost consilier local la Medgidia, care a spus că este nemulţumit de această situaţie şi că intenţionează să-şi dea demisia dacă lucrurile nu se vor schimba.

Manifestanţii au plecat din nou în marş de pe platoul din faţa Prefecturii Constanţa, alte persoane adăugându-se permanent de traseu, relatează News.ro.

Deşi iniţial anunţaseră că au în vedere să meargă şi prin alte zone ale municipiului pentru a fi auziţi şi de alţi constănţeni, protestatarii au mers, în cele din urmă, pe acelaşi traseu ca serile trecute, ajungând din nou în faţa sediului organizaţiei judeţene a PSD Constanţa.

Ei au strigat "DNA să vină să vă ia", "Hoţii, hoţii", "Fără violenţă", "Ieşiţi din casă dacă vă pasă", "Jandarmii - jos pălăria" şi aveau pancarte pe care scria "Abrogaţi şi apoi plecaţi", "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre !!!"

Printre protestatarii din faţa sediului PSD s-a aflat şi un membru social-democrat, nemulţumit de decizia Guvernului de a modifica codurile penale prin ordonanţă de urgenţă.

"Am ieşit la protest pentru că nu sunt de acord cu ce se întâmplă pentru că nu vreau un stat mafiot. Sunt membru PSD, iar dacă în urma acestei ieşiri în stradă voi fi dată afară, nu este niciun fel de problemă. Oricum, dacă nu se va schimba ceva şi lucrurile vor continua aşa îmi voi da demisia pentru că nu cred într-un astfel de partid", a afirmat Zully Mustafa.

Ea a devenit consilier local în Medgidia după alegerile de anul trecut, dar a demisionat din funcţie în luna decembrie.

După ce au protestat în faţa sediului PSD, manifestanţii şi-au continuat traseul de serile trecute, iar la ora transmiterii acestei ştiri se îndreaptă spre Prefectura Constanţa. La un moment dat, coloana de manifestanţi se întindea pe 300 de metri.

Numărul protestarilor este în continuă creştere.

-------

Actualizare 22:07 Numărul oamenilor care protestează în întreaga ţară s-a ridicat la 300.000; La Bucureşti, numărul lor a ajuns la 150.000

-------

Actualizare 22:03 În Piaţa Victoriei s-a cântat "Deşteaptă-te Române"

-------

Actualizare 22:02 Incident la protestul de la Galaţi: Un tânăr din mulţime a aruncat cu gheaţă, fiind ridicat de jandarmi şi dus la Poliţie

Un tânăr care participa la protestul de la Galaţi a fost ridicat de jandarmi şi dus la Poliţie, după ce a aruncat cu gheaţă în timpul marşului, fără să fie rănită vreo persoană.

Potrivit News.ro, în momentul în care protestatarii se aflau în marş pe strada Brăilei din Galaţi, unul dintre participanţi a aruncat cu gheaţă, fiind observat de jandarmi care l-au ridicat şi dus la Poliţie.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi, Mircea Cătălin Bădin, cel care a aruncat cu gheaţă a spus că este minor, el urmând să fie identificat.

Pe de altă parte, mai mulţi manifestanţi le-au oferit bomboane şi flori jandarmilor, iar forţele de ordine, la rândul lor, au oferit florile primite femeilor din mulţime.

La un moment dat, manifestanţii s-au oprit din marş la Palatul de Justiţie, unde au aprins lumânări pe care le-au pus pe treptele instituţiei, oamenii spunând că acest gest simbolizează "moartea justiţiei".

La ora transmiterii acestei ştiri, numărul protestatrilor a ajuns la aproximativ 6.500, iar oamenii se întorc către sediul Prefecturii, unde a început acţiunea de protest.

Oamenii au început să se strângă, încă de la ora 18.00, în faţa Prefecturii Galaţi, ei venind cu steaguri şi pancarte cu lozinci precum: "Nu vrem legi ruşinoase" sau "Hoţia şi prostia conduc în România".

-------

Actualizare 21:59 La Bucureşti, numărul manifestanţilor continuă să crească, ajungând la 110.000

-------

Actualizare 21:56 Numărul protestatarilor de la Cluj a ajuns la 30.000, oamenii au plecat în marş pe străzile din oraş

-------

Actualizare 21:52 Peste 15.000 de oameni în marş pe străzile Iaşiului, unii dintre ei cu steaguri decupate la mijloc, ca în decembrie 1989

Peste 15.000 de oameni se află în marş pe străzile Iaşiului, unii dintre ei purtând steaguri decupate la mijloc, ca în decembrie 1989. Manifestanţii au pornit în marş pe traseul Piaţa Unirii-pietonalul Ştefan cel Mare- Prefectură-bulevardul Anastasie Panu, urmând să revină în Piaţa Unirii, informează News.ro.

Mai multe tramvaie au rămas blocate în trafic, iar circulaţia rutieră este paralizată în centrul oraşului.

Şoferii îşi arată solidaritatea cu protestatarii, claxonând zeci de secunde în şir.

Cei prezenţii strigă, printre altele, "Hoţii", "Hoţii", "Veniţi cu noi" şi "Dragnea nu uita, ţara nu te vrea".

-------

Actualizare 21:47 La Bucureşti, numărul protestatarilor a ajuns la 100.000

-------

Actualizare 21:40 La Braşov, s-au strâns 12.000 de manifestanţi; La nivel naţional protestează 250.000 de persoane

-------

Actualizare 21:37 Peste 90.000 de persoane, în a partra zi de proteste în Piaţa Victoriei

-------

Actualizare 21:25 80.000 de oameni scandează în faţa sediului Guvernului

-------

Actualizare 21:21 La Bucureşti, numărul manifestanţilor a urcat la 70.000, iar pe întreg teritoriul ţării a ajuns la 210.000

-------

Actualizare 21:02 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a crescut la 60.000; În ţară se raportează 180.000 de protestatari

-------

Actualizare Numărul protestatarilor din România a ajuns la peste 160.000; În Bucureşti, numărul persoanelor a crescut la 50.000

Situaţia protestelor din ţară:

- La Cluj, 30.000

- La Timişoara, 25.000

- La Sibiu, 15.000

- La Iaşi, 8.000

- La Bacău, 2.000

- La Constanţa, 7.500

- La Galaţi, 4.500

- La Baia Mare, 4.000

- La Craiova, 2.500

- La Oradea, 4.000

-------

Actualizare 20:49 45.000 de presoane se află acum în faţa Guvernului

-------

Actualizare 20:45 Peste 130.000 de oameni protestează în ţară; La Constanţa sunt 7.500 de manifestanţi

-------

Actualizare 20:43 30.000 de manifestanţi în Bucureşti; La Timişoara, numărul oamenilor care protestează a ajuns la 20.000

-------

Actualizare 20:28 În Bucureşti sunt acum peste 25.000 de manifestanţi

-------

Actualizare 20:25 Numărul persoanelor care protestează ordonanţa guvernului Grindeanu a depăşit 100.000 la nivelul întregii ţări

-------

Actualizare 20:17 La Sibiu sunt 14.000 de persoane; La Timişoara sunt 12.000 de manifestanţi

-------

Actualizare 20:13 În Cluj, numărul protestatarilor l-a depăşit pe cel din capitală; 20.000 de presoane îşi strigă nemulţumirile

-------

Actualizare 19:59 Numărul celor care vin în Piaţa Victoriei creşte încontinuu. Sunt acum 12.000 de protestatari în faţa Guvernului; Din ce în ce mai mulţi manifestanţi şi în celelalte oraşe din ţară

Traficul este blocat pe unele dintre arterele din zonă. Bulevardul Aviatorilor încă este circulabil. S-a închis bulevardul Lascăr Catargiu. Vin grupuri numeroase de persoane, relatează Digi24

Numărul protestatarilor creşte şi în celelalte oraşe. Sunt circa 5.000 de protestatari la Iaşi, 5.000 la Cluj şi cica 3.000 la Sibiu. La Constanţa sunt 4.500 de oameni în stradă. 7.000 protestează şi la Timişoara. Sunt 1.500 de oameni şi la Galaţi

-------

Actualizare 19:48 În Bucureşti, numărul persoanelor care protestează în faţa Palatului Victoria a urcat la 10.000

-------

Actualizare 19:41 În Piaţa Victoriei, numărul manifestanţilor a ajuns la 8.000; Traficul a fost blocat în zona sediului Guvernului

-------

Actualizare 19:32 În Cluj Napoca, s-au adunat 5.000 de persoane pentru a protesta acţiunile controversate ale Executivului.

-------

Actualizare 19:30 Numărul protestatarilor creşte şi în celelalte oraşe. Sunt aproximativ 2.000 de protestatari la Iaşi şi 3.000 la Sibiu.

-------

Actualizare 19:18 Numărul protestatarilor din Bucureşti a crescut la aproximativ 5.000

-------

Actualizare 19:06 Numărul manifestanţilor din Piaţa Victoriei a ajuns la 3.000

-------

Actualizare Peste 1.200 de oameni în Piaţa Victorei; 250 de protestatari în Piaţa Sfatului, la Braşov; Manifestaţii inclusiv la Constanţa şi Baia Mare

În Bucureşti se desfăşoară din nou proteste, pentru a patra zi la rând. După ce aseară au fost peste 80.000 de oameni în Piaţa Victoriei, câteva zeci de protestatari au ţinut piaţa ocupată şi azi, toată ziua. În acest moment, numărul protestatarilor a ajuns la 1.200.

Potrivit Digi24, protestatarii încep să sosească în Piaţa Victoriei. Este ora la care mulţi dintre ei pleacă de la serviciu şi merg direct în faţa sediului Guvernului, astfel că grupul protestatarilor creşte din minut în minut.

La Braşov s-au strâns circa 250 de persoane în Piaţa Sfatului. La Constanţa, protestatarii se adună în faţa prefecturii. La Baia Mare, deşi plouă, protestatari se adună în Piaţa Revoluţiei. În acest moment, în locul unde se desfăşoară protestul se aude imnul naţional.

Şi zona rezervată presei este plină. Sunt echipe de la posturi străine de televiziune, de la agenţii de presă şi ziare occidentale. Printre acestea - BBC, Associated Press şi Al Jazeera.

Câteva zeci de persoane au venit încă de dimineaţă în Piaţa Victoriei. Printre acestea se numără şi un tânăr care a venit încă de la ora 9.00 dimineaţa şi spune că şi-a mutat biroul în piaţă.

-------

Circa 1.000 de persoane s-au adunat în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a patra zi de proteste împotriva OUG privind modificarea Codului penal şi a Codului de procedură penală. Oamenii suflă în vuvuzele, iar şoferii care trec prin zona claxonează în semn de susţinere.

Lumea continuă să vină la protestul din Piaţa Victoriei, iar în momentul transmiterii acestei ştiri s-au strâns circa 1.000 de oameni care scandează "PSD, ciumă roşie!", "DNA, să vină să va ia!", "Jos PSD", "România, trezeşte-te", informează Hotnews.ro.

În mijlocul pieţei sunt cutii de unde protestatarii îşi pot lua pancarte cu mesaje deja scrise. Alături este un mic atelier unde oamenii îşi pot scrie propriul mesaj pe foi albe.

Opinia Cititorului ( 60 )

  1. Ma impresionati cand sunteti spre 2-3 mil de oameni in strada.

    Diaspora daca ai cetatenia romana si nu ai fost la vot, ai ajutat PSD sa ajunga la putere.

    Daca traiesti in Viena si esti solidar cu mine nu ma ajuta, mergi la vot sau renunta la cetatenie. Greul il ducem cei din tara, aici salariile sunt de mizerie, noi ducem greul, ne batem zi de zi de coruptie, nepotism ... le cunosti ca doar de aceea ai plecat. 

    1. atunci vin la demonstratie. La Bucuresti nu e pravalie...

      Chisinau nu place piratu'!

      Only Nice girls, cheap whisky and funny guys...

    Nu e nimic rau in asta. Ei pleaca la export. Nou nu le mai platim "cazarea" in puscarie.

    Clujul il trimite pe Dragnea la plimbare.

    Gata, lumea s-a retras. Mai ales cand marlanul de Iohannis a zis ca sunt romanii lui in strada.

    Protestul se stinge. Un hot, un escroc si un evazionist fiscal nu poate sa cheme oamenii din strada ca ai lui. Ce ticalos insalubru. 

    1. M-a socat si pe mine. A scapat pasarica?

      esti angajat la stat? ai ceva de castigat din ordonante? 

    Miticilor va este frica sa iesiti in strada?

    1. Chiar esti orb? In piata mai sunt doar studenti si votanti USR. Unii se opresc din Pipera unde lucreaza si merg cu metroul pana in Berceni si se opresc 2 ore in piata.

      Nu sunteti reprezentativi. Sunt parasutati in piata. 

      hotii care fura din banul public de 27 de ani si asistatii sociali sunt reprezentativi?

    Jos guverul Grindeanu!!!!

    1. jos si cu tine postacule

      Jos cu Iohannis escroc dovedit, evazionist fiscal.

    * Neglijența în serviciu care a fost dezincriminată era o infracțiune care punea foarte multe probleme în practică, probleme de individualizare a pedepsei în special. Acum, neglijența nu mai are caracter punitiv, dar de regulă fapta are și urmări materiale, iar pagubele pot fi recuperate pe calea răspunderii civile delictuale.

    * Din păcate, prin această dezincriminare rămâne nereglementat un anume tip de neglijență în serviciu: malpraxisul medical. 

    * Abuzul în serviciu nu este dezincriminat la art 297 (1), se arată că este infracțiune dacă paguba trece de cele 200 de mii de lei SAU dacă produce o vătămare efectivă a drepturilor sau intereselor legitime. 

    * Consider că noile prevederi privind denunțul nu vor duce la blocarea cauzelor și a dosarelor pe rol, doar că denunțătorii nu vor mai beneficia de acele facilități de reducere a pedepselor. Denunțul, chiar tardiv, va putea fi folosit ca bază pentru ca procurorul să se sesizeze din oficiu. 

    * Abuzul în serviciu e un fel de plasă în care se pot prinde tot ce nu se poate proba la alte infracțiuni, ca luarea de mită, delapidarea traficului de influență, luarea și darea de mită cu care este, de obicei, în conexiune. UE a emis de altfel o directivă 343/2016 privind consolidarea anumitor aspecte ale prezumției de nevinovăție, în care spune că această infracțiune este insuficient de bine definită. 

    * La abuzul în serviciu este vorba de o dezincriminare efectivă a activității de reglementare primare (emiterea de legi, acte administrative), dar și în cazul legislației secundare, a regulamentelor de funcționare ale BNR sau ASF, de exemplu, dar și în cazul entităților private. Din păcate, în aceste cazuri regulamentele pot fi de acum oricât de ilegale sau de abuzive. 

    * Modificarea articolului 269 din Codul penal privind favorizarea infractorului, în sensul că „favorizarea săvârșită de un membru al familiei sau de un afin până la gradul II nu se pedepseşte“, este o exagerare, deoarece familia unui infractor nu poate fi acuzată de favorizare, dar acum s-a extins de la soți și copil și la cumnat, ceea ce este straniu. 

    Psd daca tine la tara pleaca.

    Cine pleaca de la ciolan de bunavoie? 

    Parlamentul European e legat de maini si de picioare. 

    Daca Europa functiona Parlamentul European o anula in secunda doi. Asa Europa ne merita. 

    Trump-Sua o sa il dea jos pe Dragnea pana luni pentru celebra poza cu un penal. Imaginea Sua e patata reactioneaza rapid ca un dictator global. 

    Al jazira tv ( scuze daca nu am scris corect) nu inteleg de ce e in tara.

    SMS negasit WoW! Doamne fereste de un sofer de Tir cum s-a intamplat in Europa. Multi sefi de Sri, Interne, Brigazi Antiterorism nu trebuie sa fie demisi? Daca da de catre cine? 

    Felicitari pentru holograma, cel de pe bloc, noaptea ca hoti.

    1. asa-i, sunt numai hoti in piata, acum noaptea... fanii lui iohannis, un escroc, hot si evazionist fiscal.

    Bursa minte, nu sunt 80000 de oameni.

    Nu sunt peste 40 de mii. 

    Bursa nu vrea sa dea declaratiile lui Piperea despre OUG pentru ca nu sunt conforme cu ce cred, in mod fals, cei din redactie. Dar cand Piperea spune despre banci, ii dau fiecare cuvant. 

    Bursa este securista si mincinoasa. 

    1. Ba sunt un miliard de oameni in strada.

       

      Agerpres, ora 21:30 

      50 000 oameni in strada 

      Bursa dubleaza suma. Ce penibili sunt astia din redactie. Sunteti niste ticalosi nenorociti. 

      Devine foarte clar din imagini ca protestul nu mai este decat partizan. In strada au scos zeci de mii de membri de partid ai PNL si USR. Ce ticalosi sunt ca nu isi asuma mitingul.

    O imagine absolut superba. Cainele e speriat dar bland.

    1. Fetita cu catelul.

    Felicit politisti si jandarmi din strada.

    B1 TV. Basescu

    "Parchetele s-au angrenat intr-o batalie politica fara precendent nici chiar pe vremea mea. Miza este puterea si mentinerea pe functii. Daca vine un guvern care spune ca taie pensiile speciale." 

    1. B1TV in direct

      Basescu

      "Recunosc ca institutiile de forta sunt creatia mea. Acum au devenit prea puternice. Dar problema este ca ele nu respecta niste norme juriidice. Abuzul in serviciu a permis mii de dosare, unele absolut nejustificate." 

    Make Jilava ... B1 21:46 ce e cu acel afis?

    Digi 24 cea mai buna televiziune care transmite din tara.

    1. niste securisti nenorociti care mint exact in momentele importante

      Sunt privati, listati la bursa. De ce minti?

      De ce minti? Au surse de finantare de la securitate. Au ziaristi acoperiti in redactie. Esti prost informat.

      In Romania pe 2016 s-au dat 42 de mii de mandate de ascultare pe motiv de siguranta nationala. In SUA, cu o populatie de 30 de ori mai mare, doar 3000 de mandate.

       

      Romania 42000

      SUA 3000 

      De unde ai aceasta informatie? E grav ce zici dar Rominia a vazut multe.

      Cotidianul:

       

      Victoria Stoiciu, reprezentant Friedrich-Ebert-Stiftung (FES) în România, a declarat că, din datele puse la dispoziţie, se arată că anul trecut au fost date în România de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în America. 

      Reprezentantul Friedrich-Ebert-Stiftung (FES), Victoria Stoiciu, a susţinut, la Parlament, că, din datele puse la dispoziţie, se arată că anul trecut au fost date în România de 16 ori mai multe mandate de interceptare pe siguranţa naţională decât în America, că SRI a cerut practic de 16 ori mai multe mandate decât FBI. 

      Întrebat cum îşi explică la comisie numărul mare de mandate pe siguranţa naţională, vicepreşedintele Comisiei pentru controlul activităţii SRI, Octavian-Marius Popa, a declarat că nu poate da un răspuns şi că ar trebui întrebaţi judecătorii care aprobă aceste cereri de mandat. 

      Sunt absolut socat.

    protesta sa nu dea salari marite? Plauzibil! Romania tv

    1. N-ai inteles bine. A existat un articol in Cotidianul in care s-a speculat ca in spatele presiunilor sa cada guvernul stau cei din Consiliul Investitorilor Straini care nu vor sa plateasca salariul minim crescut. Le va scadea profitul. Sute de milioane, miliarde de euro profit mai mic. Merita banii astia sa platesti ONGuri sa organizeze scandal.

      Consiliul Investitorilor Straini reprezinta interesele a 130 de corporatii strane care au investit in total in jur de 40 miliarde euro in Romania, adica aproape doua treimi din valoarea totala a investitiilor straine directe.

      Trump se lupta in America la fel cum se lupta salariul minim in Romania contra Consiliului Investitorilor Straini. Ei lupta impotriva programului de guvernare a PSD. Vor pierde miliarde de euro.

      dezinformari ieftine

      Corect.

      adevarat

      are sens 

    Dar tot ce misca in biserica e nefiscalizat!

    Psd stim ca nu iubeste intelectuali tari drept dovada nu a dat bani dupa '89 scolilor, profesorilor.

    1. Minti. Singurele mariri de burse au fost cele date de PSD. Stii cat era bursa unui student in 2016, pe vremea tehnocratilor? 170 de lei, bursa de studiu pentru cineva cu media sub 9.50. Plateai camera de camin cu 100 de lei. Trenul saptamanal era inca 40-50 de lei.

       

      Iti mai ramaneau 30 de lei pentru a manca intr-o luna. 

      Minti. 

      Pe vremea mea profesori bagau mana in buzunar si vorbeau la liber. Acum profesori care abia iau 5-ul, prost imbracati, cei care au terminat ceva de profesori se reorienteaza. Psd a facut aceasta treaba timp de 26 de ani si cu doctori.

      Nu cumva basescu le-a spus sa se care afara pentru ca nu ii poate plati? nu a stat basescu 10 ani la guvernare?

      Psd da doar pomeni electorale la amaratii pe care-i fura. Actualul program electoral nu a continut hotia asta cu ordonantele, ca dovada ca se tem chiar de proprii lor votanti.

      A continut doar pomeni electorale, ca sa adoarma fraierii pe care-i fura, sa nu protesteze. Premeditare. Bugetul nu are acoperire in realitate dar pe pesedisti nu-i intereseaza daca ramane tara fara bani, lor sa le iasa jmecheriile.

      Hotatarea de guvern nr 9 din 25 ianuarie 2017 suspenda pentru un an limitele de cheltuieli a banului public pentru administratiile locale. Impreuna cu aceste ordonante, pesedistii vor sa-si asigure contracte din bani publici pentru multi ani de acum incolo, chiar daca din 2018 nu vor mai fi la guvernare. 

    Domnul de la teatru de acord cu el.

    Constanta, Craiova de ce nu mergeti in capitala? 

    Firea de ce nu ai curaj sa iesi in Bucurestiul tau? Dragnea nu te lasa. Toti Psd-isti au intrat la apa?

    1. Guvernul din Grecia a guvernat sub o presiune si mai mare. Sticle incendiare, geamuri sparte, batai cu politia. Si a rezistat. Si a invins sistemul neocolonial pe care il reprezinta DNA si Iohannis.

      si ce are grecia in loc? functionari cu salarii uriase care nu fac nimic, profitori au bugetului de stat? inca grecia o mai intinde datorita pozitiei geostrategice in mediterana dar nu pentru mult timp ... de asta le pleaca tinerii din tara, dar orobabil nu te intereseaza ca esti angajat la stat si stai degeaba si ai timp sa scrii mesaje pesedite pe internet, manipuland cu citate scoase din context

    Tineri de 20 de ani.

    De ce un student din Cluj avea pancarda cu : A3 e aici?

    Firea de ce opresti metroul la ora 23?

    L-au dat jos pe Ponta dupa Colectiv. Oprea oare ce face?

    Tineri s-au cimentat. Tinerilor lansati un partid sa va votez.

    Sunt anticipate! 

    Fa un partid cu prieteni tai de Facultate, colegi de palier de studentie ... si te trimit in Parlament!

    Ei au albit politicieni corupti.

    Jos palaria. Rusine care arunca gunoaie aiurea. De ce nu au un rucsac sa duca gunoiul acasa?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb