AAylex ONE anunţă semnarea unei facilităţi de credit sindicalizat, în valoare de 431 milioane RON, coordonată de un sindicat format din cinci bănci

Bănci-Asigurări / 7 martie 2022

AAylex ONE anunţă semnarea unei facilităţi de credit sindicalizat, în valoare de 431 milioane RON, coordonată de un sindicat format din cinci bănci

AAylex ONE, producătorul brandului Cocorico, anunţă semnarea unei facilităţi de credit sindicalizat, în valoare de 431 milioane RON, coordonată de un sindicat format din cinci bănci, conform unui comunicat de presă. Instituţiile bancare implicate în proiect sunt OTP Bank România, aranjor principal şi coordonator, CEC Bank şi EximBank, în calitate de aranjori principali şi cu participarea First Bank şi International Investment Bank.

PCF Investment Banking Romania a acţionat în calitate de aranjor de tranzacţie şi documentaţie şi a acordat consultanţă de specialitate împrumutatului în structurarea, negocierea şi implementarea tranzacţiei.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acţionat in calitate de consultant juridic pentru AAylex ONE, asigurând structurarea, negocierea si execuţia documentaţiei de credit.

Tuca, Zbarcea si Asociatii (TZA) a acţionat în calitate de consultant juridic pentru sindicatul de bănci.

Potrivit sursei citate, aceasta facilitate a avut ca scop unificarea sub aceeasi umbrelă sindicalizată a creditelor existente, având in vedere că la finalul anului trecut, grupul a integrat într-o singură companie AAylex ONE, 16 dintre entităţile sale, in vederea creşterii eficienţei operaţionale precum şi continuarea strategiei de dezvoltare ce are ca punct central consumatorul, bazată pe inovaţie, tehnologie superioară, calitate şi sustenabilitate la cel mai înalt nivel, demonstrată de numeroasele certificări de calitate obţinute anual. Compania a lansat recent pe piaţă, gama diversificată de produse proaspete''ready to eat'' Cocorico Original ce cuprinde: Cocorici, un preparat integral din carne de pui, asemănător cârnaţilor dar fără membrană şi fără adaosurile obişnuite compoziţiilor acestora, buni şi fierţi, buni şi prăjiţi, CocoPastrami, pastrame de pui perfecte pentru o gustare rapidă şi savuroasă, precum şi CocoBaked, bucăţi de pui marinate şi coapte. Toate produsele sunt realizate după reţete unice, special create pentru a oferi savoare şi sănătate pe mesele consumatorilor.

"Avem convingerea ca aceasta facilitate, va sprijini pe termen scurt, mediu si lung, creşterea eficienţei companiei AAylex ONE. În pofida unui mediu economic extrem de provocator specific ultimilor ani, am arătat că suntem un partener de încredere şi de cursă lungă, cu aproape 40 de ani de experienţă în industria alimentară, cu produse şi servicii la standardele cele mai exigente, cu un focus ridicat pentru optimizare continuă şi dezvoltare permanentă a portofoliului de business. Cu această ocazie, doresc să mulţumesc în egală măsură, tuturor partenerilor care au fost alături de noi pe parcursul operaţiunilor de sindicalizare, atat institutiilor financiare, cat si firmelor de asistentă si consultantă.'', a declarat Bogdan Stanca, Fondator si Preşedinte Directorat al AAylex ONE.

"Suntem încântaţi să finalizăm, cu sprijinul instituţiilor partenere, aranjarea şi structurarea acestei facilităţi de credit, un proiect important pentru noi şi pentru agribusiness-ul local. Este un proiect de referinţă, atât prin valoare şi complexitate, dar mai ales prin faptul că permite unui jucător local cu tradiţie să îşi continue dezvoltarea în ritmul plănuit.

Suntem alături de AAylex ONE cu întreaga expertiză a OTP Bank România acumulată în domeniul agri şi, totodată, încrezători că implementarea acestui proiect confirmă angajamentul nostru în susţinerea clienţilor din acest domeniu", a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct OTP Bank România, Divizia Afaceri.

"Ne bucurăm că putem sprijini acest proiect important pentru industria din România şi că punem umărul, împreună, la susţinerea şi dezvoltarea business-urilor antreprenoriale în care vedem un potenţial imens de creştere pe termen mediu şi lung", declară Laura Mihai, Director divizia Clienţi Mari din cadrul CEC Bank.

"Ca susţinători consacraţi ai comunităţii de business, suntem încântaţi că putem contribui la succesul AAylex ONE, inclusiv în această etapă de consolidare a companiei. EximBank propune întotdeauna soluţii financiare smart antreprenorilor care identifică oportunităţi ce le creează condiţii pentru a dezvolta companii puternice în regiune, reuşita lor fiind mult mai facilă alături de un partener flexibil şi adaptabil," a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

"Ne bucurăm să fim implicaţi în dezvoltarea AAylex ONE. Acesta este un pas esenţial în etapa de consolidare a afacerii şi suntem încrezători în faptul că această companie va continua să îşi implementeze cu succes strategia, sub leadership-ul solid al echipei de management", a declarat Henk Paardekooper, Preşedinte al Comitetului Executiv şi Director General Executiv al First Bank S.A.

"Suntem mandri ca am contribuit la aceasta tranzactie pentru clientul nostru AAylex ONE, cu care lucram indeaproape de peste 8 ani si ne bucuram ca inca o companie romaneasca a reusit sa acceseze un credit sindicalizat, foarte complex, intr-un format international specific de structură si documentaţie, care reprezintă o platformă solidă pentru viitoare potenţiale finanţări " a declarat Mihai Iordan, Managing PArtner PCF Investment Banking

"Suntem deosebit de încântaţi de finalizarea cu succes a acestei tranzacţii de referinţă pentru piaţa românească, după luni de efort susţinut din partea tuturor celor implicaţi pentru realizarea unei structuri şi documentaţii de nivel internaţional.

Iniţiativele AAylex ONEdin ultima perioadă, respectiv achiziţia la începutul lui 2021 a filialei unei multinaţionale (Banvit), finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari şi complexe fuziuni de pe piaţa noastră (prin contopire a 16 companii din grup) în timp record, şi această finanţare, arată ambiţia fantastică a companiei de a crea un impact vizibil în ecosistemul antreprenorial românesc şi în sectorul său de activitate. Sprijinul real din partea băncilor din sistem demonstrează viabilitatea acestor demersuri. Acesta este tipul de proiecte de anvergură în care, ca avocaţi de tranzacţii şi corporate finance, ne regăsim cu adevărat satisfacţia şi mândria.", a menţionat Valentin Voinescu, Partener NNDKP.

"Ne-a făcut plăcere să fim implicaţi în această tranzacţie. Intervalul de timp foarte strâns în care au decurs negocierea şi finalizarea documentelor tranzacţiei, precum şi problematicile juridice care au fost reglementate contractual au presupus un efort colectiv considerabil, cu satisfacţii profesionale pe măsură, la finalizarea cu succes a tranzacţiei." Echipa Ţuca Zbârcea & Asociaţii care a asistat sindicatul de bănci a fost formată din Mihai Dudoiu, Partener şi Cătălin Georgescu, Managing Associate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb