Abris îşi vinde acţiunile din Scanmed

F.D.
Companii / 7 mai

Abris îşi vinde acţiunile din Scanmed

Abris Capital Partners ("Abris"), specialistul în transformarea ESG şi investitor de private equity certificat B Corp, a semnat un acord pentru vânzarea a 100% din acţiunile sale din Scanmed S.A. ("Scanmed"), un furnizor privat de servicii de sănătate în Polonia, către American Heart of Poland Group susţinut de Gruppo San Donato, un grup spitalicesc italian. Tranzacţia aşteaptă verificarea antimonopol în Polonia, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Localizat în Varşovia, Scanmed este cel mai mare grup cu acţionariat privat ce livrează o gamă largă de servicii pentru pacienţii spitalizaţi în Polonia, având la nivel operaţional peste 37 de facilităţi în toată ţara, inclusiv 7 spitale şi 18 centre medicale şi în jur de 1300 medici angajaţi. Abris a achiziţionat afacerea în 2021 cu planul de a crea un campion naţional în domeniul sănătăţii prin îmbunătăţirea serviciilor oferite de grup în specialităţi precum cardiologie, oncologie, ortopedie şi oftalmologie, extinzând şi acoperirea geografică în acelaşi timp.

Wojciech Lukawski, Partner la Abris Capital Partners, comentează: "Acesta a fost un parcurs excepţional de value creation pe parcursul ultimilor 3 ani, întrucât am lucrat foarte mult la transformarea Scanmed în furnizorul cu servicii de calitate înaltă, diversificate complet, dedicate pacienţilor spitalizaţi. Printr-o combinaţie de perfecţionare la nivel operaţional, creştere organică şi consolidarea unor achiziţii de tip add-on, compania a depăşit în mod considerabil planul iniţial de investiţii."

Pentru a livra o viziune strategică transparentă, Abris a decis la începutul perioadei de investiţie să recruteze o nouă echipă de management, aducând la conducere persoane noi în poziţiile de CEO, CFO şi COO, cu un parcurs dovedit în îmbunătăţirea afacerilor şi în creştere organică. Mai mult, Consiliul de Supraveghere a fost consolidat prin prezenţa unor experţi independenţi ce au adus o viziune puternică asupra industriei şi integrării standardelor ESG. Aceste aspecte au permis grupului să dobândească independenţă deplină şi să se poziţioneze ca platformă benefică pentru creştere.

Pe parcursul acţionariatului Abris, compania a lansat noi zone de terapie; a crescut nivelul spitalelor multiprofil; a creat sinergii financiare şi operaţionale şi a facilitat coordonarea între diferite departamente; şi a sporit valoarea veniturilor comerciale pentru a completa activităţile din fonduri publice. Compania s-a axat şi pe transformarea ESG şi a accelerat cheltuielile de investiţie în zone vitale din business pentru a atinge cele mai înalte standarde medicale şi operaţionale. Ca rezultat, calitatea serviciilor şi experienţa clienţilor s-au îmbunătăţit, pacienţii primind tratament mai bun, cu o coordonare mai rapidă.

Pe durata investiţiei, Abris a susţinut Scanmed şi cu un program ambiţios de achiziţii şi consolidare prin realizarea tranzacţiilor de tip add-on a companiilor ARS Medical în 2022, Med-Lux în 2023 şi Centrum Rehabilitacji în Chorzow şi Vital Medic în 2024. Aceste tranzacţii i-au permis grupului să continue implementarea strategiei de creştere peste nivelul pieţei şi extinderea capacităţii sale şi numărului de facilităţi, tratând 560.000 de pacienţi anual şi extinzându-se în mai multe regiuni din Polonia şi acoperind o varietate mai largă a zonelor terapeutice. Compania este un jucător important în sistemul naţional de sănătate în Polonia, cooperând cu succes cu Fondul Naţional de Sănătate.

Pawel Gierynski, Managing Partner of Abris, declară: "În ultimii ani am susţinut creaţia unui furnizor regional versatil de servicii medicale de calitate înaltă în Polonia. Combinaţia expertizei noastre ESG şi cunoaşterea sectorului medical ne-a conferit capacitatea de a conduce tranziţia către cele mai bune servicii medicale şi experienţe ale pacienţilor, precum şi integrarea celor mai înalte standarde ESG. A fost un privilegiu să avem ca parteneri manageri experimentaţi şi cele mai bune echipe medicale la Scanmed. Avem încredere că vor avea ocazia să contribuie într-un mod semnificativ la dezvoltările ulterioare ce vor fi iniţiate de American Heart of Poland, nu doar în Polonia ci şi pe tot teritoriul european."

Andrzej Podlipski, CEO al Scanmed: "Dorim să mulţumim Abris pentru contribuţia enormă în ceea ce s-a dovedit a fi un parteneriat extrem de productiv în ultimii 3 ani. Ca grup, ne-am axat foarte mult pe calitatea dotărilor şi serviciilor noastre, pe consolidarea relaţiilor noastre pe termen lung cu comunităţile locale şi pe crearea unui mediu de lucru mai bun pentru personalul medical. Ne îndreptăm acum atenţia către colaborarea cu American Heart of Poland şi Gruppo San Donato, ce va reprezenta o bază grozavă pentru echipele medicale de top pe care le-am creat şi ne va permite să continuăm creşterea noastră şi să deservim şi mai mulţi pacienţi în fiecare an."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb