ACARUL PĂUN Cerşetorii din est, mai periculoşi decât teroriştii pentru Olimpiadă

DAN NICOLAIE
Ziarul BURSA #Miscellanea #Olimpiada / 25 aprilie 2012

Cerşetorii din est, mai periculoşi decât teroriştii pentru Olimpiadă

Poliţia londoneză a descoperit care este marele pericol pentru buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice din această vară: bandele de cerşetori şi prostituate din estul Europei. Faptul că pentru a preveni atacurile teroriste s-au alocat deja 1,6 miliarde de dolari şi au fost mobilizate forţe de intervenţie într-un număr fără precedent nici nu mai contează în faţa acestei ameninţări, în fuste lungi sau scurte, în func-ţie de îndeletnicire. Nu este prima oară când se încearcă abaterea atenţiei de la adevăratele probleme prin folosirea unei anumite categorii de cetăţeni europeni.

În ediţia electronică a publicaţiei Daily Express este zugrăvit un tablou sumbru cu trei luni înainte de startul celei mai importante competiţii sportive a lumii. Bande infracţionale din România transportă cu autocarele sute de bărbaţi, femei şi copii la Londra, înaintea Jocurilor Olimpice, pentru a împânzi străzile ca hoţi de buzunare, cerşetori şi pros-tituate. Est-europeni fără niciun ban coboară din autocare la West End, deja dotaţi cu hărţi care le indică unde să lucreze. Autorităţile evacuează în fiecare noapte până la 60 de români fără adăpost din zona Marble Arch şi Oxford Street. Poliţia a descoperit 50 de femei aduse în zonă pentru a lucra ca prostituate şi au arestat patru cerşetoare care foloseau copii cu vârsta chiar şi de trei săptămâni. Evacuarea oamenilor şi curăţarea mizeriei pe care o fac cos-tă mii de lire sterline. Munca suplimentară a paznicilor a determinat deja costuri suplimentare de 13.000 de lire (circa 16.000 de euro), iar broşurile pentru a-i avertiza pe localnici să nu le dea bani cerşetorilor au costat 8.000 de lire (aproape 10.000 de euro): "Credem că ne confruntăm cu primele acţiuni antreprenoriale pro-active ale unor bande organizate înaintea Jocurilor Olimpice", a declarat Claire Hardy, ofiţer responsabil de reducerea infracţionalităţii la Westminster. "Am avut întotdeauna probleme cu est-europenii care vin aici. Dar în ultimele trei săptămâni au venit cu o intensitate pe care nu am mai întâlnit-o până acum", a afirmat Nickie Aiken, membru al Cabinetului Consiliului Westminster pentru protecţia comunităţii.

Există şi inamici mai puţin vizibili şi organizatorii au decis să se ocupe şi de aceştia. Sportivilor britanici participanţi la Olimpiadă le-a fost interzis să salute partenerii de competiţie prin strângeri de mână. Ian Curdie, medicul-şef al delegaţiei britanice, are şi o explicaţie: "Este o măsură luată pentru minimizarea contagierilor. La o asemenea întrecere de amploare, în care se vine zilnic în contact cu zeci de oameni, chiar sute, igiena este esenţială. Cel mai mare pericol în realizarea performanţelor sunt îmbolnăvirile şi accidentările. Gândiţi-vă că sportivii vor merge la recepţii unde vor trebui să dea mâna cu 20 de oameni pe care nu îi cunosc. E vorba de igiena oamenilor, atâta tot".

Pe de altă parte, costurile necesare asamblării unui sistem de securitate solid, cu tot ce implică acesta, se ridică la peste 1,6 miliarde de dolari, cu mult mai mult decât primele estimări. Iniţial organizatorii au estimat că 10.000 de oameni de securitate vor fi de ajuns, ulterior oficialii britanici considerând că sunt necesari 21.000 de agenţi pentru ca jocurile să se des-făşoare fără probleme. Ministerul Apărării va oferi 3000 de soldaţi activi şi alţi 2000 de soldaţi în rezervă dar vor fi mobilizaţi şi poliţişti şi agenţi ai unor firme de pază private. De asemenea, Scotland Yard-ul a anunţat că Londra este pregătită să asigure siguranţa delegaţiilor pe tot parcursul Olimpiadei de Vară. Chiar şi cu astfel de cheltuieli, oficialii SUA nu sunt foarte încântaţi în privinţa măsurilor de securitate şi au anunţat că vor trimite 1000 de agenţi la Londra (500 de la FBI), aceştia având misiunea să protejeze delegaţia americană de eventualele atacuri. Americanii şi-au motivat desfăşurarea de forţe pe tărâm britanic prin faptul că delegaţia SUA ar putea fi ţinta unor atacuri teroriste.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ei iaka ca suntem si noi competitivi intr-un domeniu.

    1. creste si PIB

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb