Reglementările financiare din principalele pieţe de capital trebuie modificate numai după o revizuire atentă a factorilor care au contribuit la criza financiară globală, susţine asociaţia internaţională a experţilor contabili certificaţi ACCA (the Association of Chartered Certified Accountants), într-un document care comentează legislaţia internaţională. Pentru a evita şocurile financiare, ACCA cere o abordare a reglementărilor financiare bazată pe principii. Raportul, "Viitorul reglementărilor financiare", atenţionează autorităţile la nivel mondial să nu se grăbească în a introduce o legislaţie împovărătoare. Ca alternativă, ACCA propune o acţiune comună care să implice guvernele, legislatorii, companiile şi alţi deţinători de interese, pentru a asigura îmbunătăţiri de durată privind problemele curente şi care să anticipeze ameninţările viitoare la adresa integrităţii sistemului financiar şi a economiei în general.
"Am discutat cu directori financiari, auditori şi legislatori financiari din principalele pieţe de capital şi am creat un set de recomandări şi principii care sperăm să ofere autorităţilor din întreaga lume un cadru pentru reglementări. Este important ca guvernele să coordoneze acţiunile în aşa fel încât să reinstaureze încrederea în pieţele de capital, deşi suntem conştienţi că nu există în acest caz o măsură care să se aplice tuturor situaţiilor", a declarat Helen Brand, director executiv al ACCA.
" ACCA este convinsă că multe dintre ideile prezentate în raportul său coincid cu recomandările făcute de către alte instituţii - recenta