Accace: Condiţiile pentru scutirea plăţii CAS timp de 1 an favorizează tineretul

F. A.
Comunicate de presă / 17 iulie 2012

Angelica Ene, Payroll Accountant Accace Romania, a considerat că declaraţia premierului Victor Ponta, cu privire la scutirea plătirii CAS timp de 1 an, pentru firmele care angajează şomeri cu vârsta mai mică de 25 de ani sau persoane de peste 55 de ani vine într-un moment în care ţara noastră se confruntă cu rezultatele scăzute înregistrate la examenul de bacalaureat şi îngrijorarea exprimată de specialişti privind influenţa acestora asupra ratei şomajului, potrivit unui comunicat.

În mod clar, noua reglementare vizează tineretul, nu persoanele în vârstă, unde limita nu mai este 45 de ani, ci de 55, precizează contabila.

În mod sigur, această propunere va reaminti angajatorilor de existenţa stimulentelor acordate de stat în vederea angajării tinerilor, persoanelor cu handicap şi a persoanelor în vârstă, însă până la publicarea unei astfel de legi şi a normelor de aplicare nu vom putea stabili exact impactul financiar, a mai afirmat Angelica Ene.

Totuşi, menţionează contabila Accace, pentru ca o companie să aibă un beneficiu conform informaţiilor făcute publice până în prezent, un angajat ar trebui să aibă un salariu brut de peste 3.050 RON.

Comunicatul mai precizează că, "în mod clar", nu este o veste bună pentru persoanele în vârstă, deoarece limita de 45 de ani ar deveni 55 şi companiile sunt reticente în ceea ce priveşte angajarea persoanelor trecute de o anumită vârstă, chiar dacă experienţa lor pe piaţa muncii ar trebui să fie considerată un avantaj.

De asemenea, prin înlocuirea termenului absolvent cu şomer cu vârsta mai mică de 25 ani, se încurajează angajarea nu doar a celor ce au terminat o formă de învăţământ (fără experienţă), ci şi a celor ce au deja experienţă cumulată pe piaţa muncii până la această vârstă, însă au rămas fără serviciu din cauza condiţiilor economice nefavorabile. Prin angajarea acestui segment de persoane (18-25 ani), statul ar avea foarte mult de beneficiat prin asigurarea unei continuităţi în muncă până ce aceştia acumulează destulă experienţă pentru a nu mai avea dificultăţi în alegerea unui loc de muncă, conchide contabila Angelica Ene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb