Procurorii militari au primit de la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), documentele prezentate în şedinţa din data de 2 februarie privind accidentul aviatic din Munţii Apuseni şi au solicitat de la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) declasificarea convorbirilor efectuate prin intermediul serviciului "112", potrivit unui comunicat emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
În continuarea cercetărilor care se efectuează în dosarul accidentului aviatic produs la data de 20 ianuarie 2014, echipa de procurori din cadrul Secţiei parchetelor militare, a audiat 9 persoane, martori şi civili în perioada 17-21 martie.
De la şcoala Superioară de Aviaţie Civilă, procurorii au primit înregistrările video ale aeronavei din momentele anterioare decolării.
Procurorii au mai solicitat de la STS, declasificarea convorbirilor 112 din data de 20 ianuarie 2014, în legătură cu accidentul aviatic.
Pe 20 ianuarie, un avion de tip Britten-Norman Islander (BN 2) cu şapte persoane la bord, s-a prăbuşit în zona Vârfului Petreasa din Apuseni, la peste 1.200 de metri altitudine.
În avion se aflau pilotul Adrian Iovan, copilotul şi o echipă de cinci medici de la Institutul Clinic Fundeni şi de la Spitalul Elias. Medicii erau transportaţi la Oradea, unde urmau să participe la o operaţie de prelevare de organe pentru transplant.
Pilotul Adrian Iovan şi Aurelia Ion, ofiţer-student, şi-au pierdut viaţa în urma accidentului aviatic.
Până în acest moment, procurorii nu au găsit vinovaţi în acest caz, fiind începută urmărirea penală pentru infracţiunile de neluare a măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neglijenţă în serviciu.